Članek
Hvaležnost - aktivator tolmuna ljubezni
Objavljeno May 19, 2020

Hvaležnost V LJUDEH aktivira nepresahljiv vir ljubezni. Začutimo jo samo takrat, ko zahvala prihaja iz srca in ne iz uma. Ko se zahvalimo iz srca, nas po celem telesu preplavi občutek blaženosti, iskrenosti in ljubezni – in začutimo, kaj to pomeni.

Več hvaležnosti v nas zbudi več ljubezni … Hvaležnost in ljubezen delujeta z roko v roki. Ljudje živijo v zmoti in se zahvaljujejo s praznim »hvala«, ki je hladen in brez vrednosti, brez ljubezni in prave hvaležnosti.

To je zgolj manipulativni hvala, ki manipulira z množicami in civilizacijami na svetu. Hvala iz srca ali resnična hvaležnost se izraža že z očmi, gestikulacijo, žarom. Kadar je hvala zgolj »hvala«, je to le embalaža brez vsebine. Ko pa hvala prihaja iz srca, takrat nam telo to sporoči, takrat se duša in telo napajata v tolmunu ljubezni in zadovoljstva. Takrat ima vsebino in je le še bolj zdravo seme za ljubezen. Hvaležnost je najdragocenejši vzgib v človeški duši, ki čudežno osvobaja vsakega posameznika in se nesebično širi med narodi po vsem svetu.

Hvaležnost zdravi človeško dušo in telo. Vsakemu človeku daje novo moč, novo življenje in v njem vzbuja še več zavedanja.

Zahvalimo se iz srca za vse, kar smo, da smo tu, kjer smo, da imamo zdravje, gibalne sposobnosti, da lahko živimo tukaj in sedaj. Zahvalimo se tudi vsem dušam, ki so že odšle z zemlje, povejmo jim to iz srca. To bo tudi zanje odrešitev, da bodo lahko čiste, osvobojene in polne življenja.

Iz knjige: Modrosti celega sveta; iz poglavja: Hvaležnost - aktivator tolmuna ljubezni