Članek
Živeti in delovati iz srca
Objavljeno May 15, 2020

To je edina prava pot, ki nas pelje k sebi in nas hkrati osvobaja vsega balasta in smeti, ki jih na tej poti pridobivamo in mečemo vase.

Vsako najmanjšo stvar počnimo iz srca, ozaveščajmo iz srca.

Ljudje mislijo, da na primer oproščajo iz srca, govorijo in se zahvaljujejo iz srca. Na žalost večina to počne iz čistega uma in veliko stvari in izrečenih besed ne govori iz srca.

Srce je ravnodušno, povsem svobodno. Je kot oblak, ki potuje in srečuje različne ljudi in kraje. Srce ni obremenjeno, zahrbtno ali nehvaležno.

Srce je vedno tukaj in sedaj ne glede na to, kaj počnemo. Največji oviralec  na poti v življenje k srcu pa je um, ki ves čas nagaja srcu in ga na nek način mreži in duši.

Zato lahko rečemo, da če bi vsi prebivalci Zemlje delovali v prid srcu oz. iz srca, ne bi bilo toliko negativnih dogodkov in bolezni.

Kadar človek na Zemlji deluje iz srca, potem ni slabih in negativnih dogodkov, ampak so samo dobre stvari, ki se dogajajo v prid nam in celemu človeštvu. V osnovi je vsak prebivalec Zemlje v srcu dober in pošten, vendar ga um tako zelo preprede, da mu človek nasede in misli, da nekaj dela iz srca, vendar dela popolnoma iz uma.

Modri ljudje, ki delujejo iz srca, potegnejo iz vsake lastne izkušnje največ zavedanja, ki jih popelje v še višje zavedanje.

Srce je čisto, je brez senc dvoma, brez manipulacije, v njem so skrite dobrota, iskrenost, čistost in brezpogojna ljubezen.

Srce nikoli ne vpraša, zakaj, srce vedno daje brez vprašanj in pričakovanj. Um je tisti, ki zavira velikodušnost, mir in odprtost srca ter vedno znova daje na pot ovire in dvome.

Dvomi in vprašanja porajajo nove dvome in nova vprašanja, um pa kar naprej kalkulira in dela zmedo srcu …

Postavite kdaj sami sebi vprašanje, ali sem ta trenutek v srcu oz. delam to res zase in druge iz srca ali delam zgolj zato, ker pač moram.

Iz knjige: Človeštvo na poti k zavedanju; iz poglavja: Živeti in delovati iz srca

FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek