Članek
Manipulacija sistema
Objavljeno May 06, 2020

Pomembnost v človeku ubija zavedanje in ga še bolj zvabi v manipulacijo in oddaljitev od lastne biti. Nihče se ne zaveda, da so vsi problemi v nas in da jih ne iščemo zunaj sebe. Ravno to pa nas učijo zdravniki - da je za blokade v telesu krivo nekaj od zunaj. Čista prevara! Problem je v nas - človek želi v določeno situacijo in bolezen.

Sistem pa spet slepo išče opravičilo v zunanjosti in prevari, samo da človek ne bi dosegel večjega zavedanja in bi bil pokorno podrejen sistemu.

Obstajajo tri vrste ljudi:

A) ljudje, ki naredijo vse, da ozdravijo (odpravijo problem), ter iščejo zavedanje in pot do sebe,

B) ljudje, ki mislijo, da želijo ozdraveti (odpraviti problem), pa v resnici tega ne želijo in so v sebi nekako na razpotju (med sistemom in lastnim zavedanjem), in

C) ljudje, ki nikoli ne želijo ozdraveti (odpraviti problem), bolezen (problem) jim postane udobje in s tem od sistema izsilijo še večjo pozornost.

Ampak težko se je soočiti z resnico in se pogledati v ogledalo, boleče je pogledati se v lasten obraz in si to priznati. In ravno to je pot do zavedanja - da se ozremo vase in živimo svoje življenje in poslanstvo. To pa najdejo le redki, ker se ostali ne zavedajo, da so vsi odgovori že v nas. Treba je samo stopiti na to pot in spoštovati sebe, svoje lastno življenje in življenje vseh ras na celotni zemeljski krogli - vsi smo samo ljudje, vredni življenja. In vsi smo na koncu enost.

Kajti življenje je najbolj pravična in zabavna igra brez pravil!

Iz knjige: Modrosti celega sveta; iz poglavja: Manipulacija sistema

FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek