Članek
Navezanost
Objavljeno Apr 05, 2020
Duše na Zemlji pogostokrat zamenjujejo ljubezen z navezanostjo. Ljubezen je samo ljubezen, brezpogojna, brez lastninjenja drug drugega. Navezanost pa je samo zgolj navezanost na osebo, ki iz navade živi z nami. Ponavadi je to partner ali partnerka.

Pari mislijo, da se ljubijo, vendar si zgolj lastijo drug drugega in si mečejo pesek v oči, da že celo življenje živijo v ljubezni. Kakšna pretkana in hkrati nezavedna igra. In to samo zato, da bi bilo na zunaj videti krasno in posebno ter da bi zadostili sistemu in s tem povečali svojo pomembnost.

Večini civilizacij na Zemlji je glavni cilj družina, to pa je osnovna celica manipulativnega sistema, kateremu "želi" vsak posameznik podleči in si na ta način pridobiti pozornost. Namreč, če ne živiš v klasični družini, postaneš za sistem nevaren oz. čudaški.

Ena od neumnosti, s katero se ukvarjajo Zemljani, je primerjava drug z drugim. Večna dilema in večna zmota - družina in kariera sta odvisni druga od druge. To je čista manipulacija, saj ni potrebe, da živimo v družini in da smo uspešni. Lahko smo uspešni brez klasične družine (partnerja in otrok). To ni odvisno od druine, to je zgolj navezanost na nekaj, kar je puhlo in prazno, kar nima zdravih temeljev, ampak zgolj trhle, majave stebre, ki se rušijo in se bodo vedno bolj rušili.

Življenje v družini je zgolj navezanost drug na drugega, na material, na vse navade, ki so prisotne v različnih družinah in okolju.

Navezanost je posesivnost in lastninjenje - ne samo materiala, ampal žal tudi ljudi. Pri navezanosti je prisoten um, pri ljubezni zgolj srce in zato 97 odstotkov Zemljanov živi v zmoti, da živijo v ljubezni. Vendar dejansko živijo kot last drug drugega.

"Ti si moja last in nikoli ne pozabi tega!" ukazuje naš um. Srce pa je v stiski in bolečini, ker ga um preveč zasužnjuje.

Tega pri zavedanju ni, je le globoka ljubezen, brez pogojev in brez lastninjenja drug drugega. Tukaj sta samo svoboda in mir v duši. Mir okoli sebe pa je zmožna širiti le duša, ki je telesno in psihično stabilna in prizemljena.

Iz knjige: Kako zavestno živeti sedanji trenutek; iz poglavja: Navezanost

FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek