Članek
Avtomatski pilot
Objavljeno Dec 12, 2019

Zjutraj budilka, grrrr. Zakaj ni danes petek. Kuhinja, voda za kavo, kopalnica, oblačenje. Voda je zavrela, skuham kavo. Skozi okno preverim vozne razmere. V redu je, ne sneži, cesta je suha. Danes bo šlo z avtomatskim pilotom. Vključi se sam, po prvih metrih vožnje. V mislih sem v službi in pri delu današnjega dne. Planiram, organiziram za danes. Najprej bom naredila to, potem še tisto, …jebela tetka, tega sem pa včeraj pozabila poklicati. Ok, nič hudega, ona bi se pa meni morala oglasiti, pa se ni. Luna sveti na polno, danes bo hud dan. Že včeraj je bilo kot n avtobusni postaji in vsi so kar naenkrat imeli polno za povedati. Še zvečer pri telovadbi je šumelo kot v panju.

Uf, ta ima pa dolge luči, avtomatski pilot se je izklopil. Pa ona budala zadaj se vozi kar z meglenkami pri jasnem nebu in polni luni. Evo, tako, tudi jaz imam meglenke. No, vsaj eden, ki mu je vsekalo. Jih bom ugasila še jaz. Kaj pa ta semafor tu, še včeraj ga ni bilo. Spet popravljajo cesto na istem mestu, že četrtič v roku dveh let. Pa saj ne moreš verjeti. Pri nas pa res ni nobene prave komande.

Glej ga pešca. Sorry, res te nisem videla, če si pa ves v črnem in prehod je postavljen malo za robom in običajno tu ni nikogar. Avtomatski pilot pa je bil vključen.  No pa sem spet tu. Kako pa sem prišla do tu, pa točno ne vem. Aha, danes sem avto parkirala na drugi strani stavbe. Ne smem pozabiti, ker verjetno bom zvečer spet iskala avto na običajnem parkirnem prostoru.

Tako dragi moji nas vozijo avtomatski piloti, starejši kot smo, več jih je. Nevrologi temu pravijo močne ožičene povezave v možganih, po ljudsko je to: »Starega osla se ne da učiti«. Čas pa teče od novega leta do novega leta. Še ni dolgo , ko sem se čudila kolegici, ki okrašeno smreko samo prestavi na podstrešje in prekrije z polivinilom, danes pa je sama še postavim ne, ker se itak ne splača za teh par dni.

Ampak resno, nekateri so že dve svečki prižgali na adventnem venčku. Zadnji čas, da se začnem nekaj novega učiti. Evo, danes sem računalniško miško prestavila z desne na levo.