Članek
Ravnatelj&učiteljica/navzoči ostali
Objavljeno Nov 20, 2014

Priznam, pogledala sem si posnetek ravnatelja&učiteljice.
Zdel se mi je avtentičen v tem smislu, da se je res zgodil.
Ne bom moralizirala o tem kaj je in kaj ni prav. Onadva že vesta.
Včeraj zvečer pri poročilih pa gledam prispevek o tem dogodku in medtem, ko novinar govori, v ozadju teče slika moškega in ženske. Nobene pozornosti jima nisem posvetila, ker mi niti pod razno nista bila podobna akterjema dogodka.
Na koncu posnetka pa izvem, da sta to onadva!...
Zazijam začudeno. Saj to ni mogoče. Osebi na posnetku sta delovali veliko mlajše in s povsem drugo energijo, kot osebi ki sem ju pravkar videla. Zelo podvomim v avtentičnost posnetka.
In začnem razmišljat.
Ravnatelj in učiteljica matematike sta nekako najbolj brihtni glavi na šoli.
Na šoli polni srednješolcev, ki jih razganja od hormonov. Ki imajo vsi po vrsti pametne telefone. In sodelavcev.
Med odmorom, ko bi v kabinet lahko vstopil vsakdo, še zunanja oseba.
Ali ne bi bilo vsaj malo logično, da bi obrnila ključ v ključavnici?
Jaz ga doma vedno, če se spraviva k temu čudovitemu dogodku.
Bi vi pustili odklenjen kabinet na polni šoli med odmorom in počeli to?
In bili ravnatelj obenem?!
Jaz ne bi.
Ampak, (vedno mora biti ta ampak) na koncu pa slišim, ko ravnatelj reče:" Če/ko mi bodo dokazali, da sem res jaz, bom odstopil."
Spet se zamislim.
On dobro ve, ali je ali ni.
In če ni, ali ne bi jasno in glasno rekel: "To ni resničen posnetek. Sem nedolžen."
Zakaj sem v tem stavku slišala zagovore naših politikov, gospodarstvenikov in raznih javnih oseb, ki so česa obdolžene in se branijo s tem, da če jim dokažejo, bodo odstopili, prej ne.
BI nedolžni govoril tako?
Kako rada bi nekoč slišala:
Res je. Storil sem to. Žal mi je. In naredil bom vse, da popravim posledice svojega dejanja.
Je to v Sloveniji sploh mogoče slišati?

Da ne bom predolg: http://www.publishwall.si/outsider/post/112662/fuk-je-kranjcem-v-kratek-cas @Dajana: mislim da midva pa res nisva pravi naslov za moraliziranje na to temo. :-S

Samosvoja: čednost kandidata ima pri takšnih rečeh redko kako resnejšo vlogo. ;-)

Zanimiv bo epilog: -ravnatelj brez službe, ločen -učiteljica brez službe, ločena -oče od mulca, ki je snemal prodal hišo, da bo lahko plačal odškodnino ravnatelju in učiteljici -fant, ki je snemal pogojna zaporna kazen za 2 leti

Ampak dragi komentatorji, ali veste kak hud adrenalin je, ko se lotiš takele zadevce nekje, kjer te lahko vsak čas dobijo? POSKUSITE ŠE VI ;)

Od kdaj pa moraš odstopiti od položaja zato, ker si seksal? Je tisti seks posnetek ziher bolj naraven kot pa morje zastonj porničev, ki jih najdeš na internetu... Vsem bi dal pogledati ta videoposnetek, da bi videli kako ljubljenje izgleda v resnici. Zavarovati hočemo svoje otroke pred seksom? Seks je na vsakem korake. "Seks se prodaja." Seks je na jumbo plakatih, v reklamah po televiziji, na radiu, seks je povsod. Krneki.

Zelo lep zapis ... P.S.: Sama samo po nekaj naslovih, ki sem jih videla, približno vem, kaj naj bi se nekje zgodilo.

Nina... kje si pa bila takrat, ko je Rode zanikal, da ima sina Petra? Zakaj pa nisi šla k njemu in razsikovala? Kdo pa še ne verjame, da ni ponaredil tistega testa očetovstva? To so avtoritete, ki so ograjene z železo-betonskim zidom. Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki so jih spolno nadlegovali župniki, ko so bili otroci. Drugače pa se o tem, v naši tako "pošteni" družbi ne govori na glas. Če bi jaz imela tako fotko, bi jo objavila na svojem blogu in na FB-ju. Pa je pač ni. To se skriva. O tem se ne govori. Mogoče pa je dobro, da se je to zgodilo, saj smo prišli do samega dna. Seveda se svinjarije dogajajo vsepovsod. Vse bo prišlo na dan. Tudi iz cerkve.

Nina... Veš, kaj s primitivnimi ženskami ne bom izgubljala energije. Odgovori sama sebi. Vidim, da vse veš in vse poznaš. Pa lepo se imej. O meni itak vse veš. Torej.... le zakaj bi se ukvarjala s tabo?

Nina, zato, ker je Minister odgovoren za učitelje. V vsaki normalni državi bi letel minister. Dva se v kabinetu dol dajeta? Draga Nina, eden izmed njih je RAVNATELJ SREDNJE ŠOLE, druga pa profesorica!!!!! Pri nas ni nihče za nič odgovoren. Zato pa se to dogaja! Pri nas je minister samo ena lutka tam, ki nekaj podpisuje in pojma nima, kaj delajo podprejeni.. . Ministrica za okolje je rekla, da novembra ne morejo nič narediti za poplave!!! Ministrica!!!! Minister za šolstvo bo rekel, to ni moj problem... In spet ne bo nič. :) Voz pa se bo potapljal naprej. Potem bodo v vsakem kabinetu seksali in prišla bo Nina in bo rekla... kaj pa ima to veze z ministrom? Ja, nič, kako neumno vprašanje, ane? On je ravnatelju ŠEF! Njegov nadrejeni!

Tadeja. Pri nas je laganje postalo nacionalni šport. Zelo težko je priznati nekaj, kar si dejansko storil. Ravnatelj, ne nam bučk prodajat, da posnetek ni avtentičen. Ravnatelj, če imaš jajca da si jo lizal učiteljici v kabinetu med delovnim časom, imej tudi jajca, da to priznaš. Marsikateri moški ti bo zavidal ;)

Jaz sem tudi premišljevala... če je avtentičen prispevek... zakaj ni zaklenil pisarne... če je bil...potem pa sem pomislila, da se da snemat nad vrati, kjer je steklo, baje, da je bil telefon na zidu... Tadeja... moje mnenje... tudi, če nista bila onadva, imata uničeno kariero. Če je to res, morata leteti iz služb, plus kakšen minister za šolstvo in še kdo. V glavnem... mislim, da je to PODEN. Mislim, da smo na podnu... tako moralno in etično. Če pa ni res, če mu je podtaknjeno, potem bi naredila preiskavo na šoli, kdo je to naredil in bi dale fante v poboljševalnico. Mislim, Slovenija, pojdi že iz otroškega vrtca, no!