Članek
g. Miro Cerar od vas zahtevamo, da se takoj začnete pogajati z delavci iz Luke Koper
Objavljeno Jul 03, 2016

G. Miro Cerar izgleda, da si močno želite, da vas situacija v Luki Koper čimprej odnese s položaja predsednika vlade.

Tudi nam ljudstvu to ustreza, saj na položaju predsednika vlade hočemo človeka, ki stoji za svojimi besedami, ne pa človeka, ki kar naprej nekaj v prazno obljublja potem pa vse dela točno nasprotno od tega.

Dosti je bilo laži in podmiznih prodaj naše skupne lastnine. Za vaša dejanja nimate niti ustavne, niti zakonske podlage.!!!

Ne pozabite, da ste pred nastopom mandata prisegli, da se boste borili za naše skupno dobro, ne pa samo za dobro lobijev in lastnih koristi.!!!

Poglejte malo naprej, kmalu boste samo navaden občan in s takim vašim obnašanjem jih bo veliko, ki vam bodo želeli samo slabo.!!! 

Kot predstavnik več civilnih gibanj in združenj od vas zahtevam, da se takoj odpravite v Koper in se takoj začnete pogajati z delavci Luke Koper.!!!

Tu je pismo delavcev Luke Koper naslovljeno na vas;

“Spoštovani predsednik Vlade RS Miro Cerar.

Glas delavcev Luke Koper ni glas ulice, ni glas huliganov in ni glas tistih, ki hočejo škoditi lastnemu podjetju. Gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Slovenije, ki smo siti uničevanja naših podjetij in naših življenj,” pišejo v pismu.

“Ste se v teh dneh mogoče vprašali, komu je v največjem interesu braniti Luko Koper? Nam, ki preživimo štirideset let svojega življenja v luki ali oblastnikom, ki se menjajo vsake štiri leta in luko jemljejo kot potencialni plen za osebna okoriščanja,” nadaljujejo.
“Država in državno premoženje sta last vseh prebivalcev in prebivalk in ne last oblastnikov, ki so jo dobili samo v upravljanje. Z enako pravico, kot lahko predstavniki kapitala vodijo naša podjetja, lahko tudi delavci sodelujemo pri upravljanju, kar je med drugim tudi ustavna pravica,” so zapisali.

“Nikakor ne gre za ultimate, atentate in ostale prevrate, temveč za nezadovoljstvo z odločitvami ljudi, ki služijo izključno lobističnim interesom iz ozadja. Jazbec je bil le izvrševalec odločitev, zato nas njegov odstop ne zadovoljuje. Razkrili smo številne manipulacije in laži državnega sekretarja Dragonje in ministra Gašperšiča, zadnji pridobljeni dokumenti pa napovedujejo razkosanje naše luke in postopno uničevanje vsega, kar smo sami ustvarili. To so ljudje, ki delajo škodo našemu podjetju in vsem prebivalcem Slovenije, zato morajo odgovarjati.

Povabili smo vas med nas. Ponudili smo vam roko dialoga. Ta roka se ne zavrača, če naj resno jemljemo vaše izjave k umirjanju razmer. Želimo samo zaščititi naša delovna mesta in naše podjetje tudi v prihodnje in za bodoče rodove. Naša volja je neomajna, ker se borimo za naša življenja, za naše družine, našo prihodnost in naše otroke.

Zato nimamo kaj izgubiti!

Delavci Luke Koper.”

Torej še enkrat g. Miro Cerar;

Takoj se odpravite v Koper in se začnite pogajati z delavci!!!

Stoyan Svet 

http://www.primorske.si/Novice/Istra/Gre-za-zadnji-klic-razuma-delavcev-Luke-Koper-preb