g. Miro Cerar od vas zahtevamo, da se takoj začnete pogajati z delavci iz Luke Koper

OddajStoyan Svet , dne 2016-07-03 ob 16:11:39

G. Miro Cerar izgleda, da si močno želite, da vas situacija v Luki Koper čimprej odnese s položaja predsednika vlade.

Tudi nam ljudstvu to ustreza, saj na položaju predsednika vlade hočemo človeka, ki stoji za svojimi besedami, ne pa človeka, ki kar naprej nekaj v prazno obljublja potem pa vse dela točno nasprotno od tega.

Dosti je bilo laži in podmiznih prodaj naše skupne lastnine. Za vaša dejanja nimate niti ustavne, niti zakonske podlage.!!!

Ne pozabite, da ste pred nastopom mandata prisegli, da se boste borili za naše skupno dobro, ne pa samo za dobro lobijev in lastnih koristi.!!!

Poglejte malo naprej, kmalu boste samo navaden občan in s takim vašim obnašanjem jih bo veliko, ki vam bodo želeli samo slabo.!!! 

Kot predstavnik več civilnih gibanj in združenj od vas zahtevam, da se takoj odpravite v Koper in se takoj začnete pogajati z delavci Luke Koper.!!!

Tu je pismo delavcev Luke Koper naslovljeno na vas;

“Spoštovani predsednik Vlade RS Miro Cerar.

Glas delavcev Luke Koper ni glas ulice, ni glas huliganov in ni glas tistih, ki hočejo škoditi lastnemu podjetju. Gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Slovenije, ki smo siti uničevanja naših podjetij in naših življenj,” pišejo v pismu.

“Ste se v teh dneh mogoče vprašali, komu je v največjem interesu braniti Luko Koper? Nam, ki preživimo štirideset let svojega življenja v luki ali oblastnikom, ki se menjajo vsake štiri leta in luko jemljejo kot potencialni plen za osebna okoriščanja,” nadaljujejo.
“Država in državno premoženje sta last vseh prebivalcev in prebivalk in ne last oblastnikov, ki so jo dobili samo v upravljanje. Z enako pravico, kot lahko predstavniki kapitala vodijo naša podjetja, lahko tudi delavci sodelujemo pri upravljanju, kar je med drugim tudi ustavna pravica,” so zapisali.

“Nikakor ne gre za ultimate, atentate in ostale prevrate, temveč za nezadovoljstvo z odločitvami ljudi, ki služijo izključno lobističnim interesom iz ozadja. Jazbec je bil le izvrševalec odločitev, zato nas njegov odstop ne zadovoljuje. Razkrili smo številne manipulacije in laži državnega sekretarja Dragonje in ministra Gašperšiča, zadnji pridobljeni dokumenti pa napovedujejo razkosanje naše luke in postopno uničevanje vsega, kar smo sami ustvarili. To so ljudje, ki delajo škodo našemu podjetju in vsem prebivalcem Slovenije, zato morajo odgovarjati.

Povabili smo vas med nas. Ponudili smo vam roko dialoga. Ta roka se ne zavrača, če naj resno jemljemo vaše izjave k umirjanju razmer. Želimo samo zaščititi naša delovna mesta in naše podjetje tudi v prihodnje in za bodoče rodove. Naša volja je neomajna, ker se borimo za naša življenja, za naše družine, našo prihodnost in naše otroke.

Zato nimamo kaj izgubiti!

Delavci Luke Koper.”

Torej še enkrat g. Miro Cerar;

Takoj se odpravite v Koper in se začnite pogajati z delavci!!!

Stoyan Svet 

http://www.primorske.si/Novice/Istra/Gre-za-zadnji-klic-razuma-delavcev-Luke-Koper-preb 

"Gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Sloveni

Svet delavcev Luke Koper je na predsednika vlade Mira Cerarja kot posrednik naslovil sporočilo delavcev, ki že tretji dan blokirajo pristanišče. Luka Koper medtem na svoji spletni strani zbira izjave o podpori (elektronske podpise) za “Luko Koper v slovenskih rokah, za 2. tir in za nadaljnji uspešen razvoj slovenskega pristanišča”.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
dragica cuk novak
1
Jul 04, 2016
Žalostna sem in v dno duše me je sram, ko dan za dnem gledam rezultate negativne selekcije že kar na lokalnem nivoju. V občini jer živim imamo "večnega" župana, da o nivoju države ne izgubljam besed. Strah me je tišne, bojim se nevihte, ki pa običajno ne prinese nič dobrega. Hvala za vaš komentar.
#5
Dajana Babič
2
Jul 04, 2016
Dvajset let sem že v novinarskem poslu. Delala sem za skoraj vse medijske hiše - štiri leta tudi na mestu pomočnice urednice - zadnjih sedem let pa sem 'le' novinarka. Na faksu so nas učili, da smo na prvem mestu v službi javnosti, medtem ko je definicija, kaj je zares v interesu javnosti, zelo raztegljiva. Kot žvečilka. Tako zelo, da mi gre včasih na bruhanje - tako kot prej ob ogledu informativne oddaje, kjer so upor delavcev v koprskem pristanišču novinarski kolegi prikazali, kot bi bili delavci pobalinski zločinci, zaradi katerih bomo nastradali davkoplačevalci. Ja - ker novinarji ne rečejo bobu bob in raje lezejo v tazadnjo eliti. Sramotno! Če je to dobro in odgovorno novinarstvo, potem si ne želim več opravljati tega poklica.

(Katja Cah, Facebook)
#4
Stoyan Svet
0
Jul 04, 2016
hvala Dragica za komentar, kar popam tu moj komentar iz drugega članka;
Če nisi hudo koruptiven in pripravljen biti lutka lobijev in stricev iz ozadja v politiki doslej nikakor nisi mogel uspeti.
Tako je bilo do sedaj, ampak samo vprašanje časa je, kdaj bo prišlo do popolnega preobrata. V zgodovini je vedno bilo tako in tako za naprej tudi bo.

Žal vsi so vsi politikanti na oblasti bili in so na zelo nizki stopnji zavesti, če bi bili na malo višji bi vedeli, da je poštenost največje bogastvo.

Tem skorumpirancem na oblasti je do lastnega naroda toliko kot do lanskega snega, edino kar jih zanima so provizije pri podmiznih prodajah našega skupnega premoženja.

Ste vedela, da so vsakega od nas državljanov brez našega dovoljenja ti politikantski lopovi zadolžili že za več kot 20 000€?
#3
dragica cuk novak
1
Jul 03, 2016
Žalostno, da politiki, ki so izvoljeni in dobijo mandat od državljanov nanje hitro pozabijo. Kdaj me preganja občutek, da so tam, nekje daleč nedotakljivi v steklenem stolpu in za njih veljajo neka druga pravila. Od njih pričakujemo, da se tudi držijo vrednot, ter da poskrbijo za celostno reševanje problemov. Stvari se ne rešujejo s sprejemanjem novih in novih zakonov, ki predstavljajo pravi labirint in so vir dobrega zaslužka vseh tistih, ki uspevajo v njih najti vse nedorećenosti in nejasnosti.
Mahanje z anonimko gospodu Dragonji res ni v čast, prej v sramoto. Vlada in inšpekcijske službe po posameznih področjih imajo vse možnosti, da preverijo kršitve in jih sankcionirajo, saj zato imamo inšpektorje, ki pa na žalost bolj opozarjajo kot ukrepajo. Spomnite se samo tujih delavcev na Notranjskem in njihovega suženjskega dela. Navajam po spominu, menda so inšpekrorji opozarjali že od leta 2008. če padatek, ki ga navajam ne drži povsem, se opravičujem. Objava podatka o povprečni bruto plači v Luki Koper na zaposlenega, je za moj okus zelo "nehigienično" in istočasno poudarjanje , da je v Sloveniji najmanjša razlika med najnižjo in najvišjo plačo v primerjavi z drugimi državami. Pri tem pa se ne objavi, da se z najnižjo plačo ne da preživeti. Če bi bila najnižja plača tolikšna, da bi zagotavljala vsakemu zaposlenemu dostojno preživetje in še kakšen € prihranka, se ne bi nihče razburjal zaradi visokih plač, na določenih delovnih mestih. Nisem zagovornik uravnilovke, sem pa zagovornih poštenega plačila za opravljeno delo.
Zelo lahko je govoriti o izsiljevanju in obdolževati zaposlene, obenem pa ne pojasniti, kaj je z dokumentom. Častno za vlado in njenega predsednika gospoda Cerarja, bi bilo, da se sestane s celotno upravo Luke Koper in posluša zahteve zaposlenih, ker so tudi oni državljani naše države in je tudi po zaslugi njihovih glasov zmagal na volitvah.
Pa toliko smo slišali o etiki in morači, ob spremljanju dogodkov zadnjih dni pošteno zardevam, pa sem že v zelo zrelih letih in je v moji starosti to kar redkost.

#2
vladislav stres
0
Jul 03, 2016
Nesmiselno je pozivati neverodostojne.
Izberi/te vsaj malce verodostojnejše.
#1
Stoyan Svet
Stoyan Svet
Objavil/a 2016-07-03 16:11:39 (Jul 03, 2016)
Starejša objava Novejša objava
"Gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Sloveni

Svet delavcev Luke Koper je na predsednika vlade Mira Cerarja kot posrednik naslovil sporočilo delavcev, ki že tretji dan blokirajo pristanišče. Luka Koper medtem na svoji spletni strani zbira izjave o podpori (elektronske podpise) za “Luko Koper v slovenskih rokah, za 2. tir in za nadaljnji uspešen razvoj slovenskega pristanišča”.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
25. januar Svetovni protest proti 5G omrežju
70 let stara napoved ŠESTA RASA
Elektronsko ubijanje ljudi tudi pri nas?
NATO usmerjevalci združenega ognja in naše vreme
Komandant slovenske vojske pljunek na škornju ameriškega vojaka
Referendum o trgovini z ljudmi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
NATO
(28)
Bog
(11)
NWO
(9)
RKC
(2)
eu
(2)
Mir
(2)
LGBT
(2)
DVK
(2)
LGTB
(2)
imf
(2)
ISIS
(2)
vera
(1)
geji
(1)
MI6
(1)
arso
(1)
CIA
(1)
Bush
(1)
sds
(1)
bit
(1)
FED
(1)
ecb
(1)
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj