V zaporu sladkorne bolnike ubijajo

OddajStoyan Svet , dne 2015-11-03 ob 11:24:33

Prvič v življenju sem bil v zaporu v Novi Gorici, kjer smo obiskali predsednika društva CZPNN Rade Stanića. Ne vem zakaj so nas pazniki ob obisku morali dvakrat zakleniti, mogoče so se bali, da bi jim med obiskom ušli.

Čeprav smo pismeno urgirali na upravo zapora naj Rade Stanića premestijo na odprt oddelek, tega niso storili. Dobili smo odgovor, da je na zaprtem oddelku zaradi begosumnosti. Ko smo jih vprašali kam naj bi pobegnil star in bolan človek, ki ima vso družino tu v Sloveniji od uprave nismo dobili nobenega odgovora. Odgovor uprave zaporov glede begosumnosti je hudo smešen tudi zato, ker je bil Rade Stanić obsojen samo na mesec in pol zapora in bo 14. novembra odslužil nepravično kazen in bo takrat iz zapora izpuščen.

Nam pa je popolnoma jasno zakaj našega borca za človekove pravice še vedno držijo na zaprtem oddelku; Zato, ker bi preko interneta poročal medijem o razmerah v naših zaporih, šikaniranju in nečloveškemu tretmaju, ki ga izvajajo nad njim.

Rade Stanić je sam bil 20 let zaporniški paznik in zelo dobro pozna pravosodni sistem, zakone, pravice in dolžnosti obsojenih.

Očitno si nekdo močno želi, da bi Rade Stanić v zaporu umrl. Kdo bi lahko želel njegovo smrt naj vsak ugiba kar sam, ampak Rade Stanić trdi, da ima pisne dokaze, da so za kar nekaj sodnikov na vseh položajih pisni del pravosodnega izpita pisali drugi.

V razgovoru z njim nam je ponovno potrdil, da ne dobiva nobene dietne hrane, ki je primerna za sladkorne bolnike. Samo po pol pojedenega kosila mu je sladkor narastel na 17.6 enot. Trdi, da v hrano dajejo nekaj, kar mu takoj dvigne sladkor v krvi. Žena mu je ob obisku prinesla dietno hrano, vendar ji uprava zapora ni dovolila, da bi mu to hrano izročila.

V nedeljo 25.102015 je padel v komo in bil odpeljan na urgenco v Novogoriško bolnico in bil naslednji dan odpuščen brez nudenja zdravniške pomoči čeprav jo je kot dodatno zdravsatveno zavarovani zahteval. Isti dan zvečer je spet padel v nezavest in ponovno mu ni bila nudena zdravniška pomoč.

Na našo pobudo in zahtevo ga je v zaporu obiskal predstavnik varuhinje za človekove pravice, kateremu je poročal o nehumanem ravnanju z njim. Močno upamo, da se mu bodo razmere v zaporu po obisku predstavnika varuhinje človekovih pravic poboljšale, predvsem za sladkorne bolnike popolnoma neustrezna prehrana.

Rade Stanić je povedal, da je pri kosilu dobil bodisi banano, ali hruško, kar je popolnoma nesprejemljivo za sladkorne bolnike. Če tako hrano dobivajo tudi vsi ostali zaporniki-sladkorni bolniki v slovenskih zaporih gre za hudo diskriminacijo in hudo kršitev človekovih pravic. 

Jože Biščak je poročal, da, je od pravosodnega ministrstva dobil podatek, da zaporniki muslimanske religije dobivajo za njih ustrezno prehrano.

Sladkorni bolniki pa vse tako izgleda v zaporih ne dobivajo nobene dietne hrane. Če tudi ostale sladkorne bolnike zapornike tretirajo tako kot našega borca za človekove pravice in  predsednika združenja CZPNN Rade Stanića se jim glede njihovega zdravja piše zelo slabo.

Če to ni diskriminacija, kršenje človekovih pravic in ustave, kaj potem je?

Predstavnik CZPNN za javnost

Stoyan Svet  

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Stoyan Svet
1
Nov 05, 2015
V Ljubljani smo se danes v četrtek 5.11. 2015 ob 13 uri sestali z generalnim direktorjem Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jožetom Podržajem glede prestajanja kazni g. Rade Stanića predsednika CZPNN. Pogovarjali smo se tudi o zaporniških dietah in o prehrani za sladkorne bolnike.
Uradne izjave so nasprotujoče izjavam predsednika CZPNN:
S strani Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij prilakujemo tudi uradni odgovor, ki ga bomo objavili po njihovi želji kot članek, ali komentar na publish wall si.


#5
Stoyan Svet
0
Nov 03, 2015
lp Andres,
ravnanje uprave zapora je popolnoma neprimerna za njegovo eno in pol mesečno kazen, vemo pa, tako trdi tudi sam,
da mora glede tega upravnica zaporov Danijela Devčić
ubogati navodila njenih nadrejenih.
Kdo pa so to, pa bo povedal ko pride iz zapora.
Po vsej verjetnosti pa gre prav za tiste sodnike,
ki nimajo pravosodnega izpita.
Pravosodno ministrstvo bi že zdavnaj moralo preveriti
kako je kaj s tem,
a kaj ko izgleda,
da vrana vrani ne izkljuje oči,
kot pravi že star pregovor.
#4
Andres Zoran Ivanovic
2
Nov 03, 2015
Rade je sicer rekel pred časom, da ga lovijo, ter da bo šel v zapor. Nisem pa vedel, da je že tam. Upam, da z njim ne ravnajo grdo. Begosumnost je seveda samo izpeljanka besed.
#3
Stoyan Svet
1
Nov 03, 2015
hvala Dajana
mu bom sporočil, če se mi bo oglasil iz javnega telefona,
sam, ga ne morem klicati na zaprt oddelek zapora,
mobi telefona pa žal ne sme imeti.
#2
Dajana Babič
2
Nov 03, 2015
Naj si napiše na roko številko za diabetes: 514248538 http://www.publishwall.si/dajana.babic/photos/photo/99160
#1
Stoyan Svet
Stoyan Svet
Objavil/a 2015-11-03 11:24:33 (Nov 03, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
NATO vaja Lipicaner Vl
5G internet stvari ubija
Pevski zbor rib
25. januar Svetovni protest proti 5G omrežju
70 let stara napoved ŠESTA RASA
Elektronsko ubijanje ljudi tudi pri nas?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
NATO
(28)
Bog
(11)
NWO
(9)
LGTB
(2)
imf
(2)
ISIS
(2)
RKC
(2)
eu
(2)
Mir
(2)
LGBT
(2)
DVK
(2)
ecb
(1)
CIA
(1)
arso
(1)
vera
(1)
Bush
(1)
sds
(1)
bit
(1)
geji
(1)
FED
(1)
MI6
(1)
IŠČI PO ARHIVU
januar 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj