Članek
Duhovne vrednote
Objavljeno Sep 22, 2021

"Ljubezen ali Egoizem"

Pozitivne in negativne moralno-etične vrednote življenja!

Po naravnih zakonih je vsak človek sestavni del narave, zato vsaka naša sprememba (pozitivna ali negativna) vpliva na razvojni proces celote v pozitivnem ali negativnem smislu.

Vsak človek je pomemben dejavnik za pozitivne ali negativne spremembe, ki nas spremljajo skozi vse življenje in te se manifestirajo oz. izražajo in potrjujejo v odnosu do sebe, sočloveka in naravnega okolja ali naravnih dobrin, ki so naš materialni ali duhovni temelj življenja!

Odnos človeka do sebe in drugih ni materialne narave, ampak je določen z moralno etičnimi ali duhovnimi vrednotami po katerih živimo!

Življenje je le posledica naših (pozitivnih ali negativnih) vrednot in misli, ali sistema moralno etičnih vrednot, ki ga sestavljajo pozitivne vrednote (mir, sožitje, sodelovanje,.... ljubezen) in prav te gradijo ter podpirajo življenje in pozitivni razvojni proces, ki se posledično izraža v pozitivnih vrednot, ki posledično omogočajo veselje, zadovoljstvo, svobodo in srečo.

Nasprotje temu so negativne duhovne vrednote (nasilje, konflikt, izločanje,... egoizem), ki uničujejo, rušijo in blokirajo razvoj ter uničujejo življenje, oz. povzročajo negativni razvojni proces ali posledično trpljenje, bolečino, strah, nasilje,... vojno in nesrečo.

Vsa ta dejstva, ki jih spoznamo in sprejmemo v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, so dokaz in potrditev, da pozitivne vrednote podpirajo življenje in temeljijo na ljubezni in negativne vrednote, ki uničujejo življenje na egoizmu človeka!

Ljubezen in njeno nasprotje - egoizem nista materialne narave ali dobrine, zato pozitivni ali negativni razvojni proces ni odvisne od več ali manj materialnih dobrin, temveč od pozitivnih ali negativnih duhovnih vrednot, ki določajo naš odnos do sebe, sočloveka in vseh naravnih dobrin!

To spoznanje, ki ga vsak človek odkriva in sprejema prinaša nov družben sistem Bio-humanizem, saj omogoča pozitivne spremembe in pozitivni razvojni proces, da se vsak človek lahko svobodno izbira in odloči ter posledično sprejema, kot svojo vodilo življenja ljubezen ali egoizem oz. pozitivne ali negativne vrednote!

Eden od dveh temeljev Bio-humanizma je "humanizem", ali pozitivni sistem moralno-etičnih vrednot, ki je v skladu z naravnimi zakoni, zato se tudi nagrajuje pozitivne vrednote na katerih je grajen nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem!

Drugi temelj novega družben sistem so naravni zakoni življenja po katerih je dobro in pravilno koristno za vse, zato se nagrajuje in nasprotno, vse kar je slabo in v nasprotju z naravnimi zakoni, škodi večini ljudi in naravnim dobrinam, zato se z evolucijo razvoja v naravi izloča ali kaznuje! 

Na ta način se vsakemu človeku omogoča, da se odloči za ljubezen ali egoizem, kajti sistem moralno etičnih vrednot humanizma, na katerem je grajen Bio-humanizmu, je utemeljen na ljubezni in ne egoizmu, kot obstoječi družbeni sistem potrošniške družbe!

Nova spoznanja in pozitivne vrednote življenja, ki so sestavina družbenega sistem Bio-humanizma, vodijo človeka v njegovem življenju na novo pot in v skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

Vsa ta dejstva potrjujejo, da je vsak človek del celote in vsaka naša sprememba posameznika se odraža v naših odnosih do sebe, sočloveka in naravnega okolja, zato vsaka takšna sprememba (pozitivna ali negativna) tudi spreminja svet okoli nas! 

Vsak človek je del univerzuma, ali celotne človeške skupnosti in življenja na zemlji, zato je vsak človek s svojimi spremembami tudi nosilec vseh sprememb, ki neposredno vplivajo na skupne spremembe ali skupni razvojni proces po naravnih zakonih evolucije!

Naše osebne spremembe so gonilna sila družbenega razvoja!

Tvoja pozitivna sprememba - spreminja tebe in svet na boljše! 

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

 

#Based on the input text "Ljubezen ali Egoizem" #here are 10 generated trends: LjubezenAliEgoizem #MoralneVrednote #BioHumanizem #PozitivniRazvoj #DuhovneVrednote #NaravniZakoni #NovDružbeniSistem #Humanizem #PozitivneSpremembe #SvobodnaIzbira

https://www.facebook.com/100068816722310/posts/213326990971190/

https://www.facebook.com/srecko.prislan/videos/390651239364544

Nekaj misli o vrednotah Ubuntu, ki se praktično realizirajo z neposredno demokracijo in Bio-humanizmom! https://m.youtube.com/watch?v=syCu_9ItbPA&feature=youtu.be

Pozdravljen prijatelj! To kar znamo in želimo sploh ni težko, vprašanje je le, ali je to, kar znamo in vemo pravilno, dobro in koristno, kot je navedeno zgoraj v vsebini teksta! Če nekaj ne delamo dobro lahko s pozitivnim razvojem spremenimo in odpravimo vzrok ter z odpravo vzroka tudi vse negativne posledice (obstoječega družbenega sistema razredne družbe)! To je tudi razlog, da je nov družben sistem neposredne demokracije v osnovi razvojni proces vsakega posameznika in družbene skupnosti, kot celote! https://publishwall.si/sprislan/post/496708/dobro-in-boljse

Spoštovani, Kako dolgo boste še vzdrževali kult osebnosti in obstoječi hirarhični družben sistem razredne družbe in iskali mesijo ali svojega rešitelja oz. gospodarja, namesto tvornega sodelavca za skupno dobro ali skupni napredek vseh! Slovenija ni samo eden človek, ampak smo vsi državljani, zato tudi potrebujemo družben sistem neposredne demokracije v katerem bomo lahko vsi tvorno sodelovali! Spoštovanje človekovih pravic je naloga in dolžnost vsakega človeka, zato jih je najprej potrebno oblikovati, spoznati, ustvariti potrebne pogoje za realizacijo in se po njih tudi ravnati, ali konkretno se tako v vsakdanjem življenju obnašati in ravnati! Nihče ne more in ne sme svojo osebno odgovornost, ali pravice in dolžnosti, prenašati na drugega, kajti potem nima več osebne odgovornosti, kar pomeni, da se neodgovorno obnaša in sam sebe postavlja v položaj manj vrednega človeka ali sužnja (tako se vzdržuje razredna družba - gospodarjev in sužnjev)! Tako tudi deluje obstoječi klasični družben sistem razredne družbe s privilegiranim razredom ali ljudmi, ki imajo posebne privilegije in lahko te posebne privilegije zlorabljajo v svojo korist na škodo drugih, ki teh pravic nimajo! Na ta način nismo odpravili vzroka za vse slabosti in se nič ne spremeni (menjajo se le svinje pri koritu, a sistem ostane isti) in smo dolgoročno tako ponovno na istem, ali na isti poti, kot smo danes v razredni družbi, v kateri se krepi in dominira egoizem, kriminal in korupcija! Kako deluje obstoječi družben sistem razredne družbe utemeljen na egoizmu in hirarhicni organizaciji, kot je vojski, kje ni nobene demokracije, ampak diktatura ali legalno sistemsko nasilje se lahko sami prepričate s tem kar se nam dogaja vsak dan in lepo pojasni EU poslanec na linku spodaj! https://www.facebook.com/100009605562566/posts/2922796788050478/

Včasih so rekli, nesreča nikoli ne počiva, vedno je na preži! Enako velja po naravnih zakonih, da tam kjer živi prava ljubezen, za egoizem prostora ni! Ali kjer kraljuje bog, ki ga človek kot ljubezen v srcu nosi, tam hudiča ali egoizem v človeški podobi, ki se skriva v njegovi glavi, nihče ne opazi in ne potrebuje. To pravilo življenja človeka velja, če človek sledi svojemu srcu, ga spoštuje in se po njem ravna, sicer se hudič takoj oglasi, zato človek občuti in trpi bolečino, kot posledico, ki ga na to opozori! Kaj nam to sporočilo modrosti življenja pove: "Ko živiš v sožitju z naravo in sočlovekom, upoštevaš vse naravne zakone življenja, zato le tako sam sebi in drugim tlakuješ pot v svobodo in osebno srečo!"

Sporočilo prijatelju! Pozdravljen prijatelj, pusti vse negativno kar te muči in ne obremenjuj se z drugimi, ali vsem, ki vlečejo vsak na svojo stran, kajti vse kar moraš vedeti se prične pri tebi. Ti si tisto bistvo življenja in nihče drug ne more živeti, namesto tebe tvoje življenje! Mati narava nam daje vse, kar za zdravo, svobodno in srečno življenje potrebujemo, zato prisluhni modrosti življenja, ki nam jo sporoča naša prava mati Zemlja. Ta modrost iz narave ti preko ljubezni ali pozitivne energije življenja sporoča kaj je zate dobro ali slabo, zato ji prisluhni, izberi in sprejmi vse tisto, kar je dobro za vse, kajti kar je dobro za vse je dobro tudi za tebe! Dokler boš iskal svojo srečo pri drugih in zunaj sebe je ne boš našel, kajti ta se nahaja v tebi in zato se ne obremenjuj z drugimi, ampak poglej v sebe. Še le s pogledom v sebe boš našel svojo srečo in mir, ki te popelje do tvojih nebes na zemlji, vendar ne pozabi, da ti je pri tej duhovni poti ali pogledu v sebe, kjer boš našel sebe in svojo srečo, tvoja pamet ni v pomoč, ampak največja ovira, zato jo opusti in ne dovoli, da te vodi, kajti ta je sluga pokorni tvojemu egu! Če si iskreno želiš srečo in osvoboditi samega sebe vseh zablod, predsodkov in ovir na svoji poti, potem dovoli da te vodi tisto najdražje in najbolj dragoceno kar nosiš v sebi! To je tvoje srce! Le tvoje srce je tisto, kar resnično kraljuje tvojem življenju in se nahaja v tebi, zato mu prisluhni in mu dovoli, da te vodi po tvoji življenjski poti. Zakaj? Po naravnih zakonih življenja se je z bitjem tvoj srca pričelo tvoje življenje in ko tvoje srce preneha biti se tvoje življenje na zemlji konča, zato ne išči svojo srečo in življenje drugje (zunaj sebe) , kajti vse kar potrebuješ za svojo srečo in življenje se že nahaja v tebi. Vse dobro, Srečko

Prijateljica pravi, vrednote "Mir, svoboda, sreča,..." danes niso zaželene ali spoštovane vrednote, včasih celo predmet ironije ali posmeha! Pomen vrednot je vedno izraz časa in razmer v katerih živimo, te definira njihov pomen v določenem času, vendar navedene vrednote niso na zahtevo, ampak le osebno opredelitev, kajti vse dobro se nikoli ne zahteva ali prisiljuje, temveč le izraža in brez-pogojno podarja!!! Zahteva ali prisila nikoli nista izraz spoštovanja in ljubezni, zato za zdrave, dobre in koristne medsebojne odnose, škodljiva in nesprejemljiva!

Anton Komat: »Od tistih, ki lažejo, kradejo in podpirajo zločin, ne jemljite nobenih kreditov, ampak se raje odrečite vsemu, kar ni nujno potrebno. Živimo pristno, čim bolj naravno in preprosto, jejmo malo in zdravo, čimveč se gibajmo v naravi, krčimo svoje potrebe, omejimo porabo in širimo meje samostojnosti in svobode. Veselimo se s prijatelji in znanci in smejmo se norostim oblasti v obraz! Podpirajmo vse, kar omogoča samozaposlovanje in preživetje avtonomne lokalne skupnosti. Kupujmo pri lokalnih obrtnikih, rokodelcih, malih trgovcih in malih kmetih, odpovejmo se potrošništvu in ne kupujmo korporativnega blaga. Dobro je imeti nekaj zemlje, vsaj vrt in zaloge hrane. Prednst nas svobodnjakov je, da oblast ne zna razmišljati na naš način. Svoboden si, če si sam krojiš usodo. Zato raje živimo svobodo v sožitju z naravo in človekom, obnovimo skupnost in zdravo družbo za našo lepšo in boljšo prihodnost! To so pogoji, da vrnemo svet nazaj v tirnice človečnosti. Ko so posegli v svobodo ljudi, so tudi največji imperiji propadli. Tudi to nasilje bomo z modrostjo, pogumom in zdravim razumom skupaj premagali.« Samo tisti človek je svoboden človek, ki živi v sožitju z naravo in sočlovekom. Njegovo vodilo je ljubezen srca, ki ga vodi po poti miru, ustvarjalnega sodelovanja in medsebojnega spoštovanja z vsem kar obstaja. To nam vsem omogočajo naravne zakonitosti življenja in pozitivna energija življenja ali ljubezen. Ljubezen je temelj za vse pozitivne vrednote, ki jih človek potrebuje za svoje življenje, saj mu omogoča vse pogoje za zdravo življenje in razvoj zavesti ter duhovno rast na višji duhovni nivo sobivanja v univerzumu!

Ali veste, da v novem družbenem neposredne demokracije Bio-humanizmu vse pomembne odločitve sprejmemo ljudje v svoji lokalni skupnosti, zato se ne more zgoditi to, kar nam se dogaja danes in doživljamo, kot strah-vlado ali dnevno moro! Kako in zakaj? Prava resnica je popolnoma drugačna od tiste, ki nam jo trosi levica ali desnica, kajti prava resnica je ta, da je vsak človek neke vrste alternativa, in da slabo vzgojeni za določenega boga ali vladarja slepomišijo v oslovske senci in predavajo o kozlovskih sodbah, kot da je edina pomembna stvar v življenju vegetirati v senci in streljanju kozlov v temi! Družben sistem, ki ne prisluhne in upošteva drugo mnenje nima nič s pravo demokracijo, kajti to je nasprotje demokracije ali birokratsko-tehnokratske tiranija, oz. preprosto rečeno - diktatura tirana na oblasti!

Spoštovani prijatelji, To, kar se dogaja danes v Sloveniji in svetu je vse popolnoma normalno za obstoječi stranko-kratski družbeni sistem razredne družbe. Kajti to, kar se nam dogaja, omogoča obstoječi družbeni sistem, saj tako tudi deluje in sistematično omogoča legalno krajo delovnih in poštenih ljudi! Kdor podpira strankokracijo ali obstoječi družbeni sistem in liderje na oblasti, ali tiste, ki si želijo oblast, podpira obstoječi sistem in posledično tudi dejanja, zato ga moti bogatenje določene klike ali posameznikov na oblasti, ne moti pa ga sistem, ki to omogoča in temelji na kriminalu in korupciji, saj le tako lahko tudi deluje in se vzdržuje! Vsakdo, ki si želi prave spremembe sistema in odpravo obstoječih negativnih moralno etičnih vrednot, v korist vseh ljudi, bi moral spoznati in vedeti, da je hierarhična organizacija vsake politične stranke po formalnem družbenem sistemu del obstoječega pravnega sistema in nedemokratična, kajti vsaka hierarhija je nasprotje demokraciji, zato teži k centralizaciji in avtokraciji ali v končni fazi k diktaturi! Obstoječi družbeni sistem na negativnih vrednotah (egoizma) povzroča ciklično ekonomske krize, ki so posledica blokade družbenega razvoja in svobodne misli, zato se stopnjujejo konflikti, kajti konflikt je v obstoječem družbenem sistemu osnovna metoda reševanja nesporazumov ali nasprotij, ki ne omogoča pravih rešitev, temveč stopnjevanje konflikta, krize in v končni fazi vojno! To je tudi razlog, da se brez spremembe obstoječega družbenega sistema in uvedbe neposredne demokracije z odpravo političnih strank ali strankokracijo oz. lažne parlamentarne demokracije, v 30 letih samostojne Slovenije ni nič bistvenega spremenilo v korist večine delovnih in poštenih ljudi, ampak se leto za letom slabša! Kot pravi kmečki pregovor, pri skupnem koritu (beri javni blagajni na lokalnem in nacionalnem nivoju) se menjajo le svinje, družben sistem in posledično delovanje birokratsko-tehnokratske strukture ali politikov na oblasti z njihovimi pajdaši in zlorabljanje delovnih ter poštenih ljudi ali krivice, nasilje in metode delovanja ter obstoječi družbeni sistem pa ostaja isto ali isti!