Članek
Resnica ali dejstvo
Objavljeno Mar 15, 2022

Resnica ali dejstvo in dokazi

Brez ljubezni ni resnice, niti poti do osebne svobode!

Vse to, kar pišejo preroki iz preteklosti se vsak trenutek potrjuje v sedanjosti! 

Vse to, kar so odkrili in odkrivajo geniji v človeški postavi je le odraz stvarnosti, ki obstaja neodvisno od človeške pameti! 

Kdor svet sprejema s pozitivne strani, ali z ljubeznijo in pozitivnimi vrednotami življenja, ta spozna vso resnico življenja, ki  mu jo vsak trenutek sporoča modrost življenja iz narave! 

Biblija je najbolj zlorabljena knjiga v vsej zgodovini človeštva, zato da človeka vodi v verovanje brez znanja in zaslepi, da ne odkriva in ne išče ter dojame resnice, ki se izraža v vsakem trenutku življenja človeka! 

Ostaja samo ta brezčasni  trenutek sedaj, ki ga ne more zamenjati nobena knjiga, saj je knjiga običajno zapis preteklosti ali trenutka v katerem je bila  zapisana, zato izraža v najboljšem pomenu, le trenutek resnice iz preteklosti, ki ga več ni in ne obstaja, saj obstaja samo ta trenutek zdaj, ki ga živimo!  

V tem trenutku in sedaj  je vsa modrost življenja, ki jo človek za zdravo in srečno življenje potrebuje, vse ostalo je iluzija življenja, kot umeten konstrukt človeške pameti in povzroča le odstopanje od realnosti, napako, zablodo in prevaro v zavesti človeka, ki se oblikuje na osnovi informacij iz preteklosti, te pa več ni, zato človek v zapisani besedi ne najde prave resnice! 

Resnica se nahaja le v modrosti življenja ta trenutek in zdaj, zato je vsa resnica življenja za vsakega človeka samo ta trenutek in zdaj, saj noben drugi trenutek, kot sedaj ne obstaja! 

Zakaj le ljubezen vodi človeka do resnice in na pot do osvoboditve samega sebe ter posledično do svobode za vse v skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi? Zato ker le ljubezen sprejema stvarnost avtentično takšno kot je brez predsodkov, zablod in napak, ki so zapis preteklosti v spominu in zasidrani v naši zavesti človeka.

Zakaj trditev, da ljubezen in resnica vodita človeka na pot svobode ni pobožna želja, ampak dejstvo, saj le ljubezen sprejema stvarnost ali resnico takšno kot je in nasprotje resnice ni stvarnosti oz. je tisto česar ni, zato tega kar ni, ni mogoče dokazati in sprejeti, saj ne obstaja!

Prav to spoznanje pa vodi človeka do novega spoznanja, da le z resnico dokažemo laž ali prevaro in obratno, če ne vemo kaj je laž, ne moremo dokazati resnice, saj z lažjo (ali kar ne obstaja) ne moremo negirati dokaz ali to kar obstaja.!

Kaj pravi modrost življenja iz narave: "Kar ne veš in ne znaš, ne moreš dokazati", kar pomeni, da ne moreš dokazati nekaj, kar nisi spoznal in posledično sprejel, čeprav dejansko lahko obstaja. Prav to dejstvo vodi človeka znanstvenika do iskanja resnice ali tistega, kar ne vemo, ker še nismo odkrili in spoznali, pa vendar obstaja, torej je! Zato nihče ne more trditi, da nekaj obstaja ali ne obstaja, če tega ne ve in ne pozna.

Trditi ali dokazati je mogoče le tisto, kar vemo in poznamo, nikoli pa tistega, kar ne vemo in ne poznamo,,  ali drugače rečeno, kar ne vemo in ne sprejemamo ne moremo trditi in dokazati da obstaja, še manj negirati ali trditi da ne obstaja!

Prav za to je glavni cilj znanosti odkrivati resnico, ali dokazovati tisto kar je in dejansko tudi tisto kar obstaja, torej je, pa človek še ni odkril in spozna, zato tudi ne more dokazovati ali negirati obstoj nečesa, kar ne ve in ne pozna!     

Zato ne išči resnice v preteklosti ali prihodnosti, kajti preteklost je že bila in prihodnost še le bo, in prav zato je tam tudi ne boste našli:

"Kajti kar obstaja se nahaja vedno in samo tukaj in zdaj!!!"

Prijatelj pozdravljen, do Resnice ne moreš brez ljubezni ali tiste pozitivne energije življenja, ki jo sledi tvoje srce! Pri gradnji novega družbenega sistema Bio-humanizma je bilo ugotovljeno, testirano in dokazano, da le resnica z ljubeznijo vsakega človeka pripelje na pot svobode in osvobodi. To pomeni, da lahko vsak človek osvobodi samega sebe in če ima sam težave lahko za pomoč in sodelovanje prosi tudi svoje iskrene prijatelje, ali vsakega svobodnega človeka. Vsak svoboden človek deli svojo svobodo z drugimi v skupno dobro, zato je najboljša garancija za skupni uspeh in tvojo osebno srečo! Za sodelovanje išči, le iskrene prijatelje, kajti le ti so sposobni s tabo deliti vse dobro in slabo ter tako s tabo ustvarjati pogoje za tvoj osebni razvoj, skupni napredek in srečo!

Večina dela tako, kot je naučeni, saj imamo formalno učno - vzgojni proces v katerem večina postane produkt sistema! Samo tisti, ki uporablja svojo glavo se lahko obnaša in ravna tudi drugače. Pameten človek vsako stvar zavrne ali sprejme in jo obdela, analizira ter si ustvari svoje mnenje in zaključek! Njegova dejanja so posledica njegove odločitve, zato so posledično tudi ravna in obnašanja v skladu z njegovim spoznanjem in odločitvijo! Le kdor nima svojega lastnega mnenja ali spoznanja, ker ne misli ali ne uporablja svojo glavo, reagira tako, kot je naučeni ali posnema večino in se ravna po navodilih tistih, ki odločajo namesto njega!

Večina ne ve, zakaj se z novim družbenim sistemom vse menja in uskladi z zakonitostjo življenja po naravnih zakonih, kjer volitev ni, zato v novem družbenem sistemu niso potrebne! Zanimivo, da ljudska modrost pravi: "Če bi volitve kaj spremenile bi bile prepovedane! Le zakaj tega večina ljudi ne razume, mogoče je gluha in slepa! Vprašanje je le kdaj jih bo kmečka pamet srečala in jim zaupala skrivnost življenja, da volitve res niso potrebne in jih zato v bodočnosti sploh ne bomo potrebivali!

Če človek slepomiši je zagotovo izgubljen, saj vidi le zle sile, zato ne najde samega sebe! Kje je bistvo, ki opravi napako v človeški glavi, pa v nadaljevanju! Ja res je, ko človek ugotovi, da je vse le eden in edini pravi naravni sistem življenja zdaj in tu, potem naša pamet ne more več slepiti nas in samega sebe, kajti mi smo del vsega kar obstaja, zato ne moremo bežati sami pred sabo ali vsem kar obstaja in se vse v skladu z evolucijo (ali naravnimi zakoni življenja) vsak trenutek spreminja! Zakaj in kako? Žal ali na srečo je vsako dejanje v življenju le preiskušnja in potrditev kaj delamo dobro in prav ter kaj delamo slabo ali napačno! To nas opozarja le narava življenja sama, če upoštevamo naravne zakonitosti življenja, kot je na primer zakon vzroka in posledice! Iz vseh sistemov (tudi naše omejene pameti) lahko izstopimo, razen iz naravnega sistema, ker smo del njega in on je del nas. Če negiramo naravni sistem (ali naravne zakonitosti življenja) potem negiramo obstoj samega sebe in svoje biti! Francoski filozof je dokazal svojo trditev obstoja svoje biti s preprosto trditvijo: "Mislim, torej sem!" Za vse, ki jih muči dvom o lastni biti, le modrost življenja, ki pravi vse je ta trenutek v prebujeni zavesti, ki sledi modrosti življenja (ali vse se vsak trenutek spreminja) vse ostalo je le iluzija življenja (ali napaka oz. umetni konstrukt v naši glavi). Kaj to pomeni, da nov družben sistem Bio-humanizem ni reklam ali promocija, oz. propaganda, ampak preprosto življenje!!!

Anja Horvat Jeromel - Srečko Prislan žal sem naredila domačo nalogo in sem spoznala, da so v ozadju tega koncepta biohumanizma prav tako sile zla, ki krovno sicer komunicirajo lepe ideje, a v ozadju ni vse kot bi moralo biti. Tako da tega koncepta, ki ga promovirate - biohumanizem, ne podpiram, čeprav krovno deluje, kot da se oba zavzemava za isto stvar. Zato bi opozorila, da se moramo iz te krize naučiti osnovno lekcijo o propagandi - najbolj nevarna lastnost propagande je, da se na ideološki ravno zdi, kot da naslavlja najbolj plemenite ideje! A pot do teh idej pelje direktno k cilju, ki je v interesu ustvarjalca propagande in ne tudi njenih prejemnikov.

Anja Horvat Jeromel pozdravljena, hvala za komentar! Tvoje ugotovitve, pa mene zelo zanimajo, da se lahko zavarujemo pred silam zla, kajti naravne zakonitosti in humanizem niso lepe ideje, ampak stvarnost ali resnica! Resnica ali stvarnost obstaja, ne glede kaj si jaz ali nekdo drug misli o tem. Ideja ali ideje so lahko zmota ali napaka v človeški glavi, stvarnost ali resnica, pa na srečo ni napaka, zato jo moramo le sprejeti, sicer je z nami nekaj lahko hudo narobe! Torej na dan z besedo, kje je tisto ozadje, da ga osvetlimo in odpravimo dileme oz. zlo delo ali misel, ki lahko bolj škodi kot koristi! Osebno žal ne morem nekaj potrditi ali zanikati, če tega ne vem! Zelo bi bil hvaležen za iskren odgovor in dejstva, ne dvome ali celo propagando, kajti resnica propagande ne potrebuje! Vse dobro, Srečko

Odločno Anja Horvat Jeromel, to je to!!! Vse to obsega nova paradigma ali družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem, ki je zasnovan na objektivne pravu ali zakonitosti življenja v naravi (bionomija), ki obsega primarno matealni svet in sistem pozitivnih moralno etičnih vrednot humanizma, ki obsega duhovni (nematerialni) svet in skupaj (sinteza-povezovanja in ustvarjalno sodelovanje) predstavljata univerzalno celoto! Prav za to nov družben sistem ni klasični model vladanja, ampak upravljanja v katerem vsi ustvarjalno sodelujemo (vsak je vključen v celoto, ki se ustvarjalno dopolnjuje in sodeluje), kar omogoča učinkovit skupni razvojno proces in sožitje bivanja z vsem kar obstaja!!!! Čestitke za odlično vsebino in našo skupno vizijo za življenje in skupno prihodnost

Anja Horvat Jeromel!!! KAJ SI SVET NA PRELOMNICI OBETA OD PRIHODNOSTI? To, da smo končno na prelomnici me zelo veseli, saj to pomeni, da imamo opravka s situacijo, ki ji posvečamo več pozornosti. Končno smo se ustavili in odprli za učenje. Seveda v tem trenutku še ne vsi, saj bi bilo to iluzorno pričakovati, saj nikoli nismo vsi na isti stopnji razvoja. Dovolj je, da nas je toliko, kot nas je. Osredotočiti se moramo na to: KAJ LAHKO MI, KI SE ZAVEDAMO TE PRELOMNICE, DOPRINESEMO, IZBOLJŠAMO, NAREDIMO, ČESA SE ŠE LAHKO NAUČIMO IN KAKO SE LAHKO NADGRADIMO. Kajti stvari so veliko bolj preproste, kot se zdijo. Ključ je v tem, da čim več posameznikov začne živeti tako kot je prav in čim bolj naravno ter uravnovešeno. Vsak mora le najprej pred svojim pragom pomesti in že tako bo takoj zavladala higiena. Nato pa vsak od nas pogleda še okoli sebe, če še lahko komu pomaga. Opažam, da s tem, ko se trudimo reševati svet daleč stran od nas, se spretno izogibamo soočenju sami s sabo. In prepričana sem, da imamo vsi še kaj za postoriti. Tudi jaz. Poleg tega se vsi lahko učimo do konca življenja. Zmotna je prevladujoča percepcija v družbi, da če imam jaz magisterij, da sem pametnejša od nekoga, ki ima samo diplomo ali le osnovno šolo. Kajti če bi se jaz po magisteriju nehala samoizobraževati, potem bi moje znanje začelo stagnirati. In če bi se nekdo z osnovno šolo še naprej samoizobraževal, čeprav formalno ne bi imel izobrazbe, bi lahko v tem primeru vedel več od mene, čeprav bi izobrazbeni statusi kazali drugače. In zdaj je čas, da se vsak od nas samoizobrazi o kvantni fiziki, epigenetiki in nevroznanosti... Saj nisem jaz edina, ki to preučujem, o tem pišem in govorim v knjigi KVANTNI KREATOR, čeprav jo predstavljam skozi svoj zorni kot, ki je morda komu bližje. Jaz sem se učila od uglednih raziskovalcev, znanstvenikov, doktorjev in strokovnjakov (od katerih se lahko tudi vi učite), kot so dr. Joe Dispenza, Lynne McTaggart, Bruce H. Lipton PhD, Gregg Braden, dr. Nicole LePera, dr. Rupert Sheldrake, Robert Lanza M. D., Peter Russell M.A., D.C.S., Nikola Tesla… In vsi omenjeni so zelo inteligentni in srčni ljudje (a vsak se lahko v vsakem trenutku tudi spremeni), ki so izhajali iz uradnih, oprijemljivih, materialnih znanstvenih vsebin po svoji profesiji. A bili so radovedni, odprti in pogumni, da so se podali v raziskave brez predsodkov in pričakovanj. Pogumno so se soočili s tem, kar so odkrili. Vsi po vrsti so namreč prišli do oprijemljivih, po znanstveni metodi izvedenih ugotovitev, da je podstat našega materialnega sveta, podatomski svet. Ta pa je v resnici duhovni svet – svetloba, vibracija, frekvenca, energija… Zato so najbolj napredni fiziki in ostali znanstveniki in prav tako tudi izumitelji dojeli, da smo energija. Da je celotno vesolje energija. Duhovna energija, ki jo uradna znanstvena veda – fizika imenuje kvantna fizika, katere osnova je kvantno polje, vse religije pa to imenujejo bog ali božanska energija, ki pa ima pri različnih verstvih svoje ime. V osnovi pa smo priča fenomenu – da je skrivnost vesolja in vseh organizmov v vesolju, da smo zmes materije in duha. Zato mi vzbuja upanje, da smo na prelomnici, ko se tega kot človeštvo začenjamo zavedati (eni prej, drugi kasneje). Zato je edina logična pot, da od tu naprej nadaljujemo z novo percepcijo in stanjem zavesti – kot materialno-duhovna bitja. Saj imamo zdaj za to znanstvene dokaze. In tudi vsa najnovejša tehnologija, od kvantnih računalnikov, ekstra nizkih frekvenc, nanotehnologij temelji na teh novih spoznanjih. Prelomnica je idealen čas za prehod iz materialistične na post-materialistično (duhovno) znanost. Saj ta goji pozitivne vrednote, kot so sočutje, spoštovanje in mir. Hkrati se trudi RAZŠIRITI ČLOVEŠKO SPOSOBNOST, da bi bolje RAZUMELI ‘ČUDEŽE’ NARAVE, in v tem procesu znova odkrili pomen uma in duha kot sestavini jedra vesolja. Ljudje se ne rabimo bati ampak se lahko pogumno lotimo raziskovanja duhovnosti in duhovnih izkušenj, saj predstavljajo osrednji vidik človeškega bivanja. S poudarjanjem GLOBOKE POVEZAVE MED NAMI IN NARAVO post-materialistična (duhovna) paradigma spodbuja tudi okoljsko zavest in ohranjanje zdravja naše biosfere. Kar je hkrati več stoletij staro pozabljeno znanje o zdravju in dobrem počutju, ohranjenem v starih praksah duha in telesa in kontemplativnih pristopih verskih tradicij. Zato je prehod z materialistične na post-materialistično (duhovno) znanost lahko ključnega pomena za razvoj človeške civilizacije. In to je zelo spodbudno. Ključ pa je v vsakem od nas. Le odkleniti se moramo. ZDAJ! SPRETNI KVANTNI KREATORJI SMO LAHKO, ČE HOČEMO! Več podobnih vsebin na moji strani AnjaHorvatJeromel pika com ali Ekologicen pika si. Ali pa v moji novi knjigi KVANTNI KREATOR, ki je na voljo na ekologicen pika si / trgovina.