Članek
Naravna selekcija
Objavljeno Jul 12, 2019
Evolucija temelji na naravni selekciji!

Zakaj je nov družben sistem utemeljen na evoluciji in ne revoluciji?

Nararva ne pozna umetne selekcije ali revolucije, to je le produkt človeške pameti, ki je v osnovi nasprotje človeški naravi, zato ni ljubezen, ampak pamet (ali znanost) tista, ki vodi in usmerja človeka v njegovo pogubo! Zakaj je temu tako? 

V naši glavi ali pameti preko spomina akumuliramo informacije ali znanje iz življenja, ki se vsidra v možgane in to oblikuje naše misli, zato te usmerjajo naše obnašanje in ravnanje ali naše življenje, oz. proces, ki poteja med začetkom in koncem življenja.

Res je, da nam spomin ali pamet lahko tudi škodi, če zanemarjamo naravne zakonitosti življenja, zato je tudi rojstvo in smrt le naravni pojav, ki ga potrebno samo sprejeti, kajti rojstvo in smrt je sestavina življenja, zato jima nihče ne more ubežati!

Življenje je vse, kar se ti dogaja in doživiš od rojstva do smrti in seveda na njega, kot protagonist, se lahko aktivno ali pasivno odzivaš, kar pomeni, da tvorno sodeluješ z naravo in svojim okoljem in uživaš ali pa se prepustiš okolju in postaneš žrtev svoje neaktivnosti ali nespoštovanja naravnih zakonitosti, ki določajo našo bit življenja!

Sreča spremlja pogumne in ustvarjalne, pravi star ljudski pregovor, ki je utemeljen na aktivnem življenju in pozitivnih posledicah. Te so vedno rezultat vseh tistih aktivnosti človeka, ki spoštujejo in čuvajo naravne dobrine ali naravo v njeni izvirni obliki ter sočasno tvorno odzivajo na vse spremembe ali naravni razvoj (evolucijo), zato se le z ljubeznijo gradi  sožitje s sočlovekom in njegovim naravnim okoljem v katerem le-ta tudi živi.  

Kdor te naravne zakonitosti ne spoštuje in upošteva, dela proti sebi in drugim, zato trpi in občuti bolečino, kar je posledica tudi pasivnosti ali delovanja proti samemu sebi, saj se človek pogosto upira (spremembam ali) naravni evoluciji življenja!

Evolucija je kontinuiran razvoj poteka, ki je definiran z naravni zakonitosti in z njimi se dobro dopolnjuje in slabo izključuje, zato moramo to dejstvo ali zakonitost sprejeti, sicer le mučimo samega sebe, saj smo sebi in drugim v breme, ker zaviramo najbolj naravni proses življenja.

Le pozitivno sodelovanje omogoča zdravo in srečno življenje, zato le ljubezen, ki je pozitivna sinergija življenja, daje tisto pravo in zdravo duhovno podlago s katero lahko uživaš življenje, ki ga živiš! 

Kajti polno, zdravo in srečno življenje je mogoče le, če v njem aktivno sodeluješ in sprejemaš princip naravne selekcije (ali pozitivno spremembo) v kateri se dobro sprejema in nagrajuje ter slabo zavrača in izloča ali kaznuje!

V naravi sami ali evoluciji življenja ni sprejemljiva kazen z nasiljem, temveč je ta oblika le zavračanje in izločanje slabega pojava ali dejanja iz univerzalne celote, zato se takšen pojav ali dejanje samo po sebi iz celote izloča ali izloči in razpade ali umre. 

Ker je evolucija utemeljena le na dobrem in koristnem, vsakdo najbolj dolgo in srečno živi, če to upošteva pri svojem obnašanju in ravnanju v vsakdanjem življenju! 

Primarno je prav človekov odnos do sebe in okolja, v katerem je tudi sestavina življenja ali del celote, tisti dejavnik, ki najbolj vpliva na njegovo trpljenje ali omogoča doživeti vse užitke življenja ter mu napolni življenje s srečo, ki jo v življenju doživi!

Zato je od pravih odločitev in delovanja primarno odvisno kakšno je njegovo življenje in kako dolgo bo trpel ali užival življenje, ki ga živi! 

In zakaj je revolucija, le produkt človeške pameti in kaj je bistvo revolucije?

Kontinuiran ali zvezni razvojni proces človeka potek le po naravnih zakonitostih neodvisno od človeške pameti, a revolucija je vedno produkt človeške pameti in to prav iz razloga inovacij ali odkritij, ki človeku pomenijo podlago za radikalno spremembo njegovega obnašanja in ravnanja.

Inovacija ali novo odkritje je resnična podlaga (ne za nekaj namišljenega ampak) za spremembo, zato je ta vedno v skadu z naravo samo, če se upošteva naravne zakonitosti, kajti brez naravnih pogojev (ali bionomije) ni rojstva in ni smrti ali življenja, kot nararvnega procesa, ki med njima poteka. 

Posledica inovacije ali odkritja je novo spoznanje o stvarnosti ali resnici, ki je že obstajala brez naše vednosti in ko je odkrita, jo je nemogoče prikriti ali negirati!

Če (tehnološko ali družbeno) inovacijo ali odkritje sprejmemo, vedno pride do pozitivnega razvojnega procesa in napredka za vse po na ravni poti (v skladu z zakoni evolucije), a če se ta blokira pride do nasilne spremembe, saj nekdo (običajno oblast na področju družbenih inoivacij) blokira uveljavitev sprememb, kar povzroča stopnjevanje konflikta in v končni fazi nasilje med nasprotji, ki jih povzroča človek sam (levi - desni, pozicija - opozicija,....). 

Običajno pri tehnoloških inovacija ali odkritij, ki jih več ali manj pravimo revolucionarne spremembe, ni nasilja, saj se te, kot dejstvo samo po sebi, potrjujejo v življenju in omogočajo izboljšanje življenja človeka (in lahko škodijo tudi naravi in ta nas upozori, da škodljiveja tujka ne sprejema). 

Pri družbenih inovacijah ali odkritjih pa gre za spremembe v odnosu človeka do človeka in njegovega okolja v katerih se spreminjajo določene formalne (ali silo varovane) vrednote, ki so običajno v korist enih in škodo drugih, zato se takšnim spremembam upira vedno tisti, ki v družbeni strukturi ali organizacije družbe izgublja in to je vedno privilegirana struktura, ki svoje privilegije ali položaj ščiti s silo ali nasiljem (beri pravno državo ali obstoječim družbenim sistemom), 

To je tudi razlog od kod in zakaj nasilje in teror v določeni družbeni skupnosti, saj je le-ta praviloma vedno posledica delovanja privilegirana struktura (na oblasti), ki zavestno blokira vse spremembe, ki gredo v njeno škodo in v smeri razvoja demokracije (ali oblasti ljudstva ter uveljavljanja izvornih naravnih človekovih pravic).

Ker je v razredni družbi vedno konflikt interesov (med razredoma izkoriščevalcev in izkoriščanih) se na osnovi tega osnovnega konflikta uveljavlja negativna selekcija ali slabo nagrajuje in dobro kaznuje, kar povzroča razvoj negativnih moralno-etičnih vrednot  ali dominacijo egoizma človeka in stopnjevanje konflikta ter posledično nasilja z vedno večjim zlorabljanjem privilegijev za svoje koristi v škodo tistih, ki teh privilegijev ali posebnih pravic nimajo! 

Po naravni poti se vsakdo upira spremembam s katerim nekaj izgublja in prav privilegirana struktura s pozitivnimi družbenimi spremembami izgublja svoje posebne pravice ali privilegije, ki jih prevzamejo delovni in ustvarjalni ljudje, saj za svojo osvoboditev izpod okov suženjstva (ponižani in izkoriščani) morajo sami prevzeti odgovornost za svoje življenje in življenje drugih v skupnosti v kateri živijo!

V razredni družbi ni svobode za delovnega in poštenega človeka, zato je ta glavni nosilev vseh pozitivnih družbenih sprememb, ki vodijo v neposredno demokracijo ali skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

"Le tisti človek, ki nase prevzame polno osebno odgovornost za svoje življenje je lahko svoboden človek!"

Svoboden človek je temelj svobodne skupnosti in ta omogoča najhitrejši napredek in največjo varnost za vsakega človeka!

"Svobodo človeku prinašajo, le pošteni in delovni ljudje!"

Pošteni in delovni ljudje nikoli ne izkoriščajo drugih!

Nov družben sistem Bio-humanizem, zato odpravlja razredno družbo, kot temelj za izkoriščanje delovnih in poštenih ljudi!

 

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

    

Nov družbeni sistem Bio-humanizem ni utemeljen na ideologiji ali religiji, ampak naravnih zakonitostih življenja, zato ga predstavlja tudi simbol iz narave, oz. štiri-peresna deteljica! Bistveno zakonitost življenja v naravi pa predstavlja "univerzalno naravno dinamično ravnovesje" in "naravna selekcija"! Ta simbol je sporočilo naše skupne mati narave utemeljeno na resnici in ljubezni ter prinaša srečo vsem, ki ga sprejemajo za svojega, saj povezuje vsa bitja na zemlji in ustvarja pogoje za univerzalno sožitje in razvojni proces na pozitivnih vrednotah življenja!