Članek
Socialna inovacija
Objavljeno Jan 25, 2018

Socialne inovacije - ključne za življenje!

Tehnološke in socialne inovacije so gonilana sila družbeno-ekonomskega razvoja! 

Druženo-ekonomski razvoj vsake družben skupnosti je posledica tehnološkega in družbenega razvoja za katerega so najpomenbnejše tehnološke inovacije (v razvoju materialne produkcije) in socialne inovacije (razvoj družbenih odnosov). Kot je revolucijonalna tehnološka inovacija na primer PC je družbena ali socialna inovacija sprememba obstoječega ali uvedba novega družbenega sistema, kar omogoča le revolucionarna socialna inovacija! 

Vsaka inovacija povzroči spremembe ali razvoj tako na tehnološke kot družbeni področju in revolucionarna sprememba povzroči revolucionarne (pozitivne) spremembe na tehnološke ali socialnem oz. družbenem področju! 

Nov družben sistem deluje na neposredni demokraciji, ki eliminira vse parazite v obstoječem sistemu in omogoča osebno odgovornost vsakega posameznika v sistemu odločanja, kar pomeni da ni več mogoča špekuliranja ali mahinacija manjšine na škodo večine, saj tudi izvoljeni predstavniki nimajo možnosti glasovati ali odločati brez soglasja volilnega telesa, ker je glasovanje proti volji ljudi (volivcev) neveljavno!

V novem sistemu združujemo je znanje vseh aktivirano v skupno korist, kar pomeni, da implementiramo tudi svoje znanje in sposobnosti za delovni proces v katerega smo neposredno vključeni in tvorno sodelujemo, zato se skupna produktivnost poveča od 200 do 350 %, kar je odvisno od področja dejavnosti!

Vprašanje je ali mi želimo biti sužnji ali samostojni in svobodni, kajti živimo vedno od tistega kar ustvarimo!

Če bomo ustvarjali več kot porabimo bomo stalno napredovali, ne glede na druge!

Je pa z novim družbenim sistemom, ena in najbolj pomembna zadeva (ali inovacija), da s svojim konceptom nikogar ne ogrožamo, temveč tudi vsem drugim rešujemo probleme in težave, zaradi slabega obstoječega družbenega sistema!

Ko sodelujemo z močnejšimi državami smo vedno na izgubi, ker dajemo več kot prejemamo. Ali drugače rečeno z našim novim sistemom smo mnogo bolj učinkoviti in nudimo svoje rešitve ter sodelovanje s svojimi rezultati dela vsem tisti, ki si želijo enakopravno sodelovanje (to pa niso najbolj razvite države - te brez izkoriščanja revnih v obstoječem sistemu ne morejo preživeti)!

Nov sistem nam omogoča mnogo hitrejši razvoj, kot ga imajo (tehnološko razvite) zahodne države z obstoječim družbenim sistemom!

Še en med-klic , človeka lahko kupiš (v obstoječem sistemu, ker je tako grajen - egoizem) novega sistema ne moreš, ker bomo lastniki (ne posameznik ampak) slovenski narod in tudi sami bomo generatorji lastnega razvojnega procesa ali tisti, ki uporablja in obvladuje – socialno inovacijo!  

Razvoj ni nekaj kar je statično, ampak najbolj dinamično, kar pomeni, da nam nov družben sistem, ki je grajen na razvojnem procesu ustvarja najhitrejši razvojni proces in posledično blagostanje.

Bistvo tega novega družbenega sistema je prav prava DEMOKRACIJA, ki je zahod nima in z njo le manipulira, saj klasična demokracija političnih strank (obstoječa) ni demokracija ljudstva, ampak prevara s katero se delovnega in poštenega človeka sistemsko izkorišča in krade, da postaja vedno večji revež v korist tistega, ki zlorablja privilegije sistema za svoje koristi in se mu prav zato brez dela veča kapital na osnovi izkoriščanja drugih ali sistematične legalne kraje !

In kaj je bistvo – z novim družbenim sistemom se zagotavlja mnogo hitrejši družbeno-ekonomski razvoj, kot v klasičnem (ali obstoječem) družbenem sistemu (razlika je v kvaliteti družbenih odnosov in delovnih procesov , ki je z novo vsebuje na mnogo višjem kvalitetnim nivoju, kot je obstoječi, zato mu stari ne more več konkurirati).

Dejansko se Slovenija z novim družbenim sistemom reši propada lastne entitete in si zagotovi učinkovit razvojni proces ter postane vodilna sila družbeno-ekonomskega razvoja v svetu, saj nikogar ne bo ogrožala, nasprotno nudila jim bo prave rešitve in vsi bodo jo poizkušali kopirati, saj bo zaradi socialne inovacije (novega sistema) brez konkurence v družbeno-ekonomskem razvoju v svetu!

PC na področju tehnologije, na primer, predstavlja za razvoj komunikaciji (prenosa informacij in podatkov) v sodobnem svetu največjo revolucionarno »tehnološko inovacijo«.

Nov družben sistem pa pomeni še mnogo več za celovit družbeno-ekonomski razvoj, saj je revolucionarna »socialna inovacija« (ali izboljšanje družbenih odnosov), sestavina celovitega družbeno-ekonomskega sistema, ki odpravlja množico slabosti obstoječega družbenega sistema in omogoča učinkovit celovit družbeni-ekonomski napredek vsakega posameznika in vsake družben skupnosti ter posledično uveljavljanje nove skupnosti svobodnih srečnih in ponosnih ljudi!   

Prav za to je nov družben sistem tudi tisti biser, ki nam omogoča nadaljno življenje in nas najbolj neposredno poveže z naravo in sočlovekom, saj človeka v svobodno skupnost  povezuj le

"človeško srce!"

*Ljubezen je močnejša od razuma!*

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!