Članek
Evolucija razvoja
Objavljeno Dec 13, 2017

Evolucijo razvoja omogoča naravni red!

Kontinuran razvojni proces vsakega posameznika in celotne človeške skupnosti omogoča le naravni red in ne pravna država ali egoistični interes vladajočega razvreda, ki je umetna tvorba!

Nov družben sistem omogoča evolucijo razvoja človeka in človeške skupnosti tako, kot se ta izvaja v naravi sami brez subjektivnega pravnega reda privilegirane strukture, ampak po naravnem redu! Kako?

Ljudje pač, namesto konkretnih rešitev in razvojnih sprememb (za več svobode in demokracije) iščejo vedno bolj primitivne rešitve iz obupa ali neznanja, zato razvojni proces poteka iz slabega na slabše!

Prava revolucija je vsak preklop v glavi človeka iz slabšega na boljše (odprava napak, zablod, ....negativnih vrednot). To pa omogoča, da človek ponovno stopi na pot pozitivne razvoja ali iz slabšega na boljše, sicer za njega ni prave perspektive, ampak le umiranje na obroke.

Evolucijski razvoj v naravi ne poteka z nasiljem (ali diktaturo), temveč pozitivnimi dejanji, ki jih naravno okolje sprejema in potrjuje in na ta način naravni sistem sam odpravlja slabe (bitja ali ravnanja), ki ovirajo evolucijo razvoja na njeni pozitivni poti!

Osnovna napaka pri večini ljudi je prepričanje, da množica ali kvantiteta (količina, sila,..) določa pozitivne spremembe, kar pa po naravnih zakonitostih življenja ne drži. Prave spremembe omogoča kvaliteta (pozitivna sprememba pri posamezniku ali posameznem pojavu), ki se potrjeje v dejanju, kot dobra ali boljša, zato jo z zanimanjem spoznajo in sprejmejo tudi drugi ter po njej ravnanjo. Ta nova kvaliteta se potrjuje z dejanji v vsakdanjem življenju, zato tudi spreminja običaje in navade, ki so zasidrani v podzavesti ljudi!

Ali preprosto rečeno, neka navada in običaj je bila sprejeta na osnovi določenih spoznanj in dejanj v določenem času in prostoru, zato so jo ljudje tudi sprejeli. Vendar po preteku določenega časa lahko postane ta navada ali običaj cokla (beri blokada) razvoja, ki pa je v sidrana v zavesti človeka, zato jo človek ne more kar zavreči, ampak se to lahko zgodi še le s koristnim dejanjem in novem spoznanju, ki je podlaga za spremembo v glavi človeka!

Prav za to je za vsako spremembo potreben preklop v glavi. Večina ne rada sprejema spremembo (blokada v zavesti človeka), vendar ko se inovacija ali novo spoznanje uveljavlja po naravni poti od posameznika do posameznika, se to vedno bolj potrjuje v vsakdaqnjem življenju, kot boljše in bolj koristno, zato jo tudi večina začne sprejemati in se po njej ravnati . (posnema napredne posameznike - inovatorje). To pa pomeni, da se z naravnim zakonom "vzroka in posledice" v zavesti človeka zgodi sprememba, ki prične odpravljati staro z novim in boljšim (evolucija).

S takšnim procesom evolucije ali kontinuiranega razvoja, kot je v naravi, poteka tudi razvoj človeka in njegove skupnosti, ne le na področju materialnih dobrin, ampak tudi na področju duhovnih dobrin ali pozitivnih vrednot obnašanja in ravnanje!

Ego človeka teži k blokadi duhovnega razvoja, saj želi zadržati položaj status quo (na primer, ko nekdo pride na oblast želi na vsak način zadržati privilegije vladanja ali zlorabljanja drugih za svoje koristi), prav za to blokira kakršnekoli spremembe, ki bi mu lahko ogrozile ta njegov privilegij - vladanja.

Prav to dokazuje, da je vsaka oblast (ki bazira primarno na egoizmu človeka) največja blokada pozitivnih vrednot oz. duhovnega razvoja človeka (saj prav oblast s silo ali pravnimi normami preko represivnega sistema dela blokado tega razvoja, da druge zadrži silo v slabšem položaju ter podrejenem statusu oz. v položaju žrtve ali izkoriščane osebe).

Ta privilegiran položaj določene strukture družbe ali privilegirane strukture na oblasti. pa avtomatsko povzroči delitev celotne družbe na dva razreda z vidika družbenega statusa posameznika ali delitev na razred vladajočih (privilegirana manjšina na oblasti) in razred vladanih ali izkoriščanih oz. neprivilegirane večine, kar umetno povzroči blokado družbenega razvoja in stopnjevanje konflikta med obema razredoma, ki sta s pravno državo umetno ustvarjena.


							 

Takšen status (dveh razredov), ki ga v pisni ali formalni obliki preko pravne države s silo vzdržuje formalno izvoljena oblast,  omogoča stalen konflikt (saj pravne norme, ki jih uveljavlja privilegirana struktura na oblasti v svojo korist, vedno bolj delujejo na škodo večine), saj se sistematično zmanjšuje pravice in svobodo posameznika ter omogoča vedno hujše zlorabljanje in nasilje (diktaturo).

In ta umeten konflikt se stopnjuje (povečujejo se razlike med razredoma in omejujejo pravice ter svoboda večine ljudi) prav zaradi umetne delitve celotne družbe in  blokade (duhovnega razvoja ali) evolucijskega razvoja, ki ga preko pravne države blokira razred vladajoče strukture manjšine na osnovi egoizma človeka ali ego potrebe manjšine vladati drugim s ciljem živeti in uživati življenje na trpljenju podrejene večine ali na njen račun!

In kaj je razredna družba?

To je direktna "diktatura" privilegirane manjšine nad vedno bolj zatirano večino, ki je narava ne pozna in ne sprejema ter prav na tej osnovi v naravi poteka kontinuirano evolucijski razvojni proces, kot ga opredeljuje nov družben sistem Bio-humanizem in prav to omogoča  nove pozitivne vrednote človeka in novo človeško skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!!! 

*Vsaka "diktatura" je  umetno nasilje in utemeljena na "egoizmu človeka", zato nesprejemljiva za novo družbeno skupnost  svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!!!*

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!