Članek
Naša skupna pot
Objavljeno Sep 24, 2017

Moja in tvoja pot je naša skupna pot!

Prijateljico zanima, kje je kakšno gibanje ali skupina za nov družben sistem!

Res je, simpatizerjev in posameznikov je že ogromno na terenu, le da nismo na javni sceni, razen na fb, kjer so "tri skupine" in že delujejo v smeri novega sodobnega družbenega sistema za poštene in delovne ljudi. Najbolj odprta skupina na fb, ki združuje simpatizerje in člane za potrebne družbene spremembe v Sloveniji je skupina "Bio-humanizem - nov družben sistem za svobodno Slovenijo in za boljšo in bolj pravično Slovenijo" in druge, ki sodelujejo za potrebne spremembe družbenega sistema in boljšo skupno domovino po meri delovnih in poštenih ljudi!

Kot lahko opazite tudi vsi ostali sopotniki sprememb je vedno več ljudji navdušenih nad novim družbenim sistemom in ga podpirajo, ko spoznavajo, da je to naša skupna pot, kjer se povezujemo in sodelujemo "delovni in pošteni" ljudje za skupne cilje ali skupno dobro in človeka vredno domovino!

Vsak ima določena znanja in spoznanja, ki jih je pridobil z izobraževanjem in izkušnjami skozi življenje, zato je popolnoma razumljivo, da pri razvoju in uveljavljanju novega družbenega sistema lahko vsak tudi sodeluje. Saveda je tudi normalno, da tisti, ki neko stvar iznajde, oblikuje ali razvije (ne glede na predmet ali sistem, metodo,...) o tem največ ve, saj je to samo po sebi logično in razumljivo.

Vsak posameznik je unikum ali edinstven v univerzumu in sočasno tudi delček te celotne človeške skupnosti. Pri analizi družbenih procesov sem v razvojnem procesu prišel do novih spoznanj in odkritij ter jih uporabil kot osnovo za oblikovanje novih rešitev in novega družbenega sistema, ki je bistveno drugačnen od obstoječih (ali že znanih).

Do novih rešitev in spoznanj nisem prišel v laboratoriju s preizkusi ali pri testiranju, zato to ni produkt teorije (abstraktnih kombinacij), temveč izraz naravnih zakonitosti življenja vsakega posameznika. Te zakonitosti lahko vsakdo spozna le, če se poveže in prepusti naravi ter prisluhne njenim sporočilom modrosti življenja (ko opazuješ, poslušaš,....brez svojih predsodkov - miselnih vzorcev).

To je podobno kot, če se prepustiš ljubezni! Ko uživaš z nekom ali v nečem z ljubeznijo, običajno izklopiš svojo pamet, ker jo ne potrebuješ, saj ti lahko predstavlja le oviro!

Če si pri razvojnem delu iskrena samo do sebe, potem lahko opaziš in ugotoviš, da je nov družben sistem Bio-humanizem dejansko tudi tvoj in vseh ostalih, saj je grajen na zakonitostih življenja v naravi, ki so del vseh nas (narava ni last nikogar) , zato je Bio-humanizem grajen primarno na "biti" in ne "imeti" v nasprotju s kapitalizmom za katerega velja, prvo imeti in potem biti (je delno tudi podoben socializmu)!

Nekdo, ki v razvojnem procesu pride do novih spoznanj (novih informacij, ki potrjujejo resnico) jih lahko sprejme ter upošteva, in kdor informacij nima ali jih ne pozna, jih pač ne more sprejeti in se po njih ravnati ali živeti. Prav za to smo si ljudje različni, ker imamo vsak svoje lastnosti, spoznanja in izkušnje (ter smo si hkrati podobni) ker imamo skupno kraljestvo življenja, ki nas obdaja, kot je mati narava, in ta nas z zakoni življenja v naravi neločljivo povezuje v "enost" ali univerzalno celoto (ali celotno družbeno - človeško skupnost).

Prav za to je nov družben sistem oblikovan na naravnih zakonih, ki so do vseh najbolj pravični in dajejo vsem enake osnove za človeka dostojno in vredno življenje.

Zakaj je temu tako?

Zato ker vsakdo lahko spozna, da le v naravi obstaja prava ali izvorna resnica (ali stvarnost takšna kot je, brez človeške pameti) in v naši glavi je le subjektivna podoba (navidezna slika) te stvarnosti, ki oblikuje našo subjektivno zavest in posledično ima vsak svojo (subjektivno) resnico, ki prav iz navedenih razlogov ni objektivna, ampak popačena ali je celo v nasprotju z resnico (če prave resnice ne poznamo ali nam je vsiljena laž, kot resnica), kar vse se izraža v naših vrednotah po katerih živimo (subjektivno pravo)!

Toda, ko sem sam ugotovil, da se v skladu z naravnimi zakoni življenja, s tistim s čimer se ukvarjaš oz. delaš in živiš (o tem tudi razmišljaš) torej tudi takšen postajaš, sem se odločil, da se z družbenimi paraziti in negativnim pojavi ne bom ukvarjal, ampak raje iščem pozitivne primere in pojave, ki me duhovno bogatijo in osrečujejo. 

Takšna odločitev se mi vsak dan potrjuje kot pravilna, kajti, če želiš biti boljši, potem pač moraš vsak trenutek, v tej smeri z mislijo in v dejanjih, tudi delovati! 

Ali preprosto rečeno, če se družiš (fizično in miselno) z barabo ali moralno pokvarjeno osebo, tudi sam (ne vede) takšna oseba postajaš, ali obratno, če za svoje prijatelje in sopotnike izbiraš dobre in poštene ljudi, boš tudi sam cenil takšne vrednote in se po njih ravnal, da boš lahko med takšnimi ljudmi, tudi delal in živel !!!

Pozitivne spremembe se tako dogajajo vsak trenutek v naravi sami (evolucija razvoja), zato jih mora človek le spoznavati in jim slediti - tu in zdaj (saj le ta trenutek obstaja). In prav te pozitivne spremembe razvoja ali spoznavanje resnice takšne, kot v naravi dejansko obstaja vsak trenutek, nam omogoča nov družen sistem Bio-humanizem, da lahko sami sprejmemo pozitivne spremembe, ki se v praksi potrjujejo, kot dobre in koristne za vse.

Ko tem pozitivnim spremembam razvoja evolucije sledimo, se tudi sami pozitivno spreminjamo in v vsakdanjem življenju lahko tako tudi pozitivno delujemo za svoje in v skupno dobro! Prav za to velja "praktično pravilo življenja" v Bio-humanizmu, da, ko človek pozitivno spreminja sebe (je del celote ali človeške skupnosti), tudi pozitivno spreminja svet okoli sebe !!!

"To je naša skupna pot v boljšo in lepšo prihodnost"!

 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!