Prava pot!

OddajSrečko Prislan, dne 2017-07-16 ob 10:44:02

Pogled in pot v prihodnost človeka!

Prijatelj mi pravi - kako vemo, da je Bio-humanizem prava pot? 

Resnici na ljubo to ne vemo, ampak občutimo, ker nas srce vleče po naravni poti v to smer razvoja človeške družbe! 

Kdor to čuti v sebi v njemu že prevladuje ljubezen, zato ga tudi vleče, da to uresničuje v vsakdanjem življenju.!


Kdor je prežet z egoizmom (sovraštvom, bolečino in trpljenjem) v njem prevladuje pamet in pohlep, ta takšno smer razvoja sprejema, kot absurd in nemogoče, saj mu glavi kljuva egoizem in ta mu preprečuje, da se osvobodi svoje ječe strahov in sprejme evolucijo življenja (v skladu z naravnimi zakoni), ki temelji na sožitju bivanja v univerzumu! 

Prvi, ki sledi svojemu srcu, si želi spremembe na boljše, zato zasleduje (pozitivne) spremembe v naravi in se jim prilagaja (evolucija)! 

Pri drugem, dominira njegova pamet (hoče biti najbolj pameten in najpomembnejši - značilnost za egoiste), zato ne želi nobene spremembe za vse, ampak le zase (da uživa na račun ali izkoriščanja drugih). 

Ta nikoli ne želi spremembe (trmasto vztraja pri svojem - blokira evolucijo razvoja) dokler ne vidi neposredno svoje koristi (dominira egoizem) !

Resnici na ljubo, ni človeka, ki bi imel le prvo ali drugo (ljubezen ali egoizem) - vsakdo ima oboje!

Dejstvo je, da pri prvem (ljubezen - sprejemanje) zasleduje in sprejema pozitivne spremembe (evolucija) in pri drugem (egoizem) se tem spremembam upira, saj vsako spremembo preverja (v skladu s svojimi življenjskimi nazori - vrednotami). če mu osebno koristi jo sprejme, sicer jo zavrača (je proti spremembam - saj v vsaki spremembi vidi le nevarnost, da izgubi to kar ima - za njega je pomembnejše imeti in ne biti)! 

Evolucije, ki poteka po naravnih zakonih, ni mogoče ustaviti (poteka po naravnih zakonih, ki jih upošteva nov družben sistem Bio-humanizem)! 

Zato prvi ali tisti, ki sprejema takšne spremembe živi v sožitju s svojim okoljem (sprejema ravnovesje - najpomembnejši naravni zakon - univerzalno naravno dinamično ravnovesje) in zato dobro sprejema slabo zavrača (se neprestano spreminja v pozitivni smeri) ali sprejema sožitje, kot naravni pogoj za sobivanje in osebno srečo. 

Drugi je pod vplivom (dominacije) egoizma (blokira naravni razvoj ali spremembe, zato je v vedno večjim sporom ali konfliktom z okoljem) saj se vedno bolj zapira vase (pod vplivom straha - povsod vidi le nevarnost, grožnjo, sovraštvo, konkurenco,...itd), zato se običajno upira vsaki spremembi in krepi represijo za obrambo svojih pridobljenih privilegije ali pozicij (tudi evoluciji), kar stopnjuje konflikte in nasprotja, zato je v končni fazi nagnjen k revoluciji (ali v obupu k nasilni revoluciji - stopnjuje nasilje)!

Značilni predstavniki druge skupine so (oblastne strukture ali) predstavniki države, cerkve in političnih strank, zato Bio-humanizem tudi sistematično odpravlja politične stranke (in dominacijo strukture, ki se uveljavlja na egoizmu človeka - posledično tudi družbenemu sistemu - izkoriščanja človeka po človeku)!

Bio-humanizem, preko razvojnega procesa, človeka ponovno vodi v sožitje z naravnim okoljem in sočlovekom v svobodno, srečno in ponosno novo družbeno skupnost v kateri vsak posameznik uživa življenje, ki mu ga nudi mati narava in pozitivna energija življenja ali preprosto daje in omogoča LJUBEZEN !!!

 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
4
Srečko Prislan
0
Jul 28, 2017
Ko srečo in ljubezen deliš se ti odpirajo vrata nebes na zemlji, zato ne potrebuješ ne cerkve, ne države in ne drugih nebes, kajti vsak dober človek in drugo bitje te sprejme s svoj objem! lp SP
#4
Srečko Prislan
1
Jul 26, 2017
"Če se človek ne sprejema v svoji celoviti resničnosti, če sebe ne vzljubi, bo tudi drugega težko sprejel v njegovi celoviti resničnosti in bo zapadel v polarizacijo.

Potem nismo več v igrivosti odnosov ampak smo v igri polov, ki je lahko smrtonosna."

- Karel Gržan v pogovoru z Markom Golja, Radio ARS
http://ars.rtvslo.si/2016/12/izslo-je-78/
#3
Srečko Prislan
1
Jul 16, 2017
Trije vidiki razvoja človeške družbe (z Bio-humanizmom od trpljenja do užitka življenja) !

Tretji vidik - zasleduje načelo ekonomičnosti, katerega rezultat je maksimalna učinkovitost; (še dominira egoizem človeka, ki se izraža v stopnjevanju sebičnosti ali pohlepu - trenutno stanje).

Drugi vidik - zasleduje načelo duhovne ljubezni, katerega rezultat je maksimalna pravičnost (se uvaja in uveljavlja nov družben sistem Bio-humanizem).

Prvi vidik - sledi kvantni preskok zavesti ( v vsakem posamezniku) s katerim se prične uveljavljati ljubezen, kot prevladujoča vrednota življenja (kjer postane užitek in sožitje način življenja) !

Več na SuS,..... http://www.ednevnik.si/entry.php?w=socialnaunija&e_id=185644

socialnaunija - Pot v Bio-humanizem

Bio-humanizem na sledi evolucijskem procesu razvoja 'človeške linije'
#2
Srečko Prislan
2
Jul 16, 2017
Spoznati človeka je vedno koristno!

Dobri ljudje ti prinašajo srečo,
slabi ti dajo potrebno izkušnjo in
hudobni ti dajo lekcijo pravo!

Vedno dobiš tisto kar potrebuješ,
da postajaš bogatejši za izkušnjo
na svoji življenjski poti!

Zato bodi srečen in za svoje
sopotnike življenja vedno izbiraj
DOBRE LJUDI !!!
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2017-07-16 10:44:02 (Jul 16, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Smisel življenja
Razpad SFRJ
Žrtve sistema
Sistemska prevara
Kriminal in ne-morala
Resnica
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj