Članek
Osebna odgovornost!
Objavljeno Apr 26, 2017

Brez osebne odgovornosti ni demokracije!

Največja napaka obstoječega družbenega sistema je prav to, da je večina, ki ni v oblastni strukturi "okradena" za institut osebne odgovornosti

Analiza obstoječega družbenega sistema je pokazala, da je to največja hiba vseh predstavniških sistemov (na primer obstoječega parlamenatrnega odločanja ali demokracije).

Osebna odgovornost se prenaša na druge, zato nihče resnično ne odgovarja za to kar počne (kar pomeni, da večina trpi nemoralo manjšine na oblasti, kajti kaže s prstom na oblast, namesto da bi se zavedala lastne odgovornosti oz. neodgovornosti).

Z volitvam prenašamo svoje pristojnosti na izvoljene poslance (ali formalne oblastnike). In prav tu je bistvena razlika med neposredno in parlamentarno demokracijo!

V neposredni (ali pravi) demokraciji se osebne odgovornosti ne prenaša na drugega, kajti to potem ni več osebna odgovornost, ampak se vsakega posameznika uči in spodbuja za odgovornost do sebe, svojega okolja in širše skupnosti (sočloveka).


V parlamentarni demokraciji pa tega ni, saj se odgovornost prenaša (preko volitev) na višje nivoje hirarhije na katerih nihče več za nič ne odgovarja, zato vsi postajamo neodgovorna skupnost, ki se vedno bolj pogreza v neodgovorno obnašanje in ravnanje ali zlorabljanje in kazanje s prstom na druge (beri prikrivanje lastne neodgovornosti).

Ker se človek že od mladosti ne usposablja za prevzem osebne odgovornosti in odgovorno ravnanje v svojem življenju postajamo družba, ki se potaplja v lastnem blatu nemorale in zla.

Najhujša zabloda in napaka obstoječega družbenega sistema je prav to, da je večina, ki ni v oblastni strukturi (oz. s privilegiji ali kompetancami - obveznosti in dolžnosti vladanja) okradena za institut osebne odgovornosti, kar je osnova za entropijo in razpad vseh družbenih podsistemov in posledično formalnega družbenega sistema, kot celote!

"Parlamentarna demokracija ali sodobno suženjstvo" !!!

Mogoče še jasen odgovor, zakaj je parlamentarna demokracija - sodobno suženjstvo!

V sužnjelastniškemu redu ali suženjstvu so vse pravice odločanja imeli lastniki sužnjev, kot ima v parlamentarni demokraciji (partitokracije ali strankokraciji) privilegirana struktura (kasta) na oblasti (lastniki kapitala in javne osebe preko formalnih pristojnosti odločanja), ki živijo na račun delovnih ljudi in jih legalno preko privilegijev in svojih pristojnosti (zapisane v zakonu) izkoriščajo.

Običajni delovni ljudje, ki nimajo statusa privilegirane strukture na oblasti, zato nimajo nobenih pravic in pristojnosti v odločevalskem procesu, ampak, kot sužnji v sužnjelastniškem redu, pravico da delajo (sodobni sužnji) in svojimi rezultati dela financirajo status in privilegije oblastniške strukture po zakonu in so celo (zloraba pristojnosti privilegirancev) še legalno okradeni po zakonu za premoženje, ki so si ga v življenju ustvarili (rubež, prevare, in goljufije, kazni,....itd) ter lahko postanejo brez dela ali brezdomci!.

Posledice sužnjelastniškega reda in parlamentarne demokracije so enake in sicer: lastnike sužnjev so nadomestili privilegiranci s pravicami odločanja in legalne kraje (zloraba pristojnosti), ki jih ščiti zakon in represivni aparat ter na drugi strani delovni ljudje, kot sužnji, ki teh pravic nimajo in so žrtve nasilja in legalnega izkoriščanja, ki ga privilegirana struktura na oblasti izvaja preko države (beri pravnega reda) in njenega represivnega aparata, ki ščiti (sodobne lopove in kriminalce ali obstoječi režim) strukturo na oblasti!

Iz navedenega je popolnoma razumljivo, zakaj je "parlamentarna demokracija - sodobno suženjstvo"!

Sužnjelastniški ali izkoriščevalski odnos človeka do človeka odpravlja še le "neposredna demokracija" v kateri nista več izvajanje delovnega in odločevalskega procesa ločena (na sužnje ali delavce ter lastnike sužnjev in privilegirano oblastno strukturo) temveč vsi ljudje sodelujejo v obeh procesih, kot enakopravni partnerji in sodelavci, kar se udejanji v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu!!    

 

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"