To je glas srca!

OddajSrečko Prislan, dne 2016-10-20 ob 11:32:57

Pa vednar - nemogoče je mogoče!

Kaj je intuicija in kako predramimo - tihi glas srca?

Kaj je intuicija?

Intuicija je naša prirojena sposobnost, naša duhovna povezava, naša notranja moč. Z intuicijo lahko rečemo, da resnično izražamo sebe, kaj mi smo in na zemlji izpolnjujemo svoje poslanstvo za katerega se je naša notranja bit – duša namenila, da ga izpolni. Z intuicijo hodimo po svoji pravi poti. To je kompas, je kot navigacijski sistem, ki nikoli ne zataji, seveda, če ga le znamo in želimo poslušati.

Kako intuicija deluje?

Lahko dobimo nenadni občutek, da nekaj naredimo, storimo, da nekam gremo. Lahko jo slišimo, dobimo jo v obliki lahkotnih misli ali začutimo metuljčke v drobovju. Zgodi se tudi, da enostavno vemo stvari, vemo kaj se bo zgodilo. Dobimo nenadni občutek in čeprav se našim možganom zdi stvar ali situacija nelogična je to tisto pravo – to je glas srca! Ko začnemo zaupati intuiciji zaživimo poslanstvo in predamo se toku življenja.

Zakaj mislimo, da je intuicija sposobnost, ki pripada le razsvetljenim mojstrom?

Največja ovira pri našem duhovnem in osebnem razvoju je strah. Strah zavira intuicijo. Druge močne ovire so nezaupanje in občutek manjvrednosti. Skozi celo življenje že od malih nog, skozi šolanje in odraslo življenje nas učijo uporabljati večinoma našo levo možgansko polovico in logičnega sklepanja. Še vedno je (pre)malo poudarka na spontanosti, lahkotnosti in prav to je tisto, kar mi v resnici smo.

Ko smo spontani in pristni potem uporabljamo našo intuicijo, zaupamo v čisto podzavest ali glas srca, stopamo po svoji poti in živimo svoj namen, svoje življenje, saj samozavestno uresničujemo svoje srčne želje in pozitivne misli.

Seveda, prav vsak človek ima intuicijo. To je naša rojstna pravica, z njo se rodimo in kar je najlepše - nikoli ne izgine.

Četudi je ne slišimo, to še ne pomeni, da je izpuhtela v zrak, le malce je zaspala. Gre za to, da moramo najti način, da jo predramimo. Tehniko, ki nam pomaga utišati naš glasni um, da se lahko prepustimo in zaupamo ter dovolimo intuiciji, da prevzame vodstvo.

Ravno to je tisto, kar nas »navadne smrtnike« loči od velikih razsvetljenih mojstrov. V resnici so ti razsvetljeni mojstri ljudje iz mesa in krvi, tako kot mi.

Tudi oni so soočeni s svojimi pozitivnimi in negativnimi lastnosti. Razlika je le v tem, da so oni skozi večletno prakso odkrivali in izvajali tehnike za umiritev oz. utišanje uma ter s tem poglabljali zavedanje, da so več kot le svoje telo in um. In to jim je ter jim še vedno odlično uspeva. Sliši se popolnoma enostavno, kajne? Ja, včasih je vse skupaj lažje napisati in reči, kot narediti. 

Kako predramimo intuicijo?

Dobro se je zavedati, da vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. Poleg tega je potrebno vedeti, da je prebujanje intuicije proces, ki lahko traja dolgo časa. Pomembno je, da smo v tem procesu, sami do sebe ljubeči in potrpežljivi. Morda se nam bo včasih zdelo, da se kljub našemu trudu ne premaknemo nikamor, vendar je to velikokrat le znak, da smo na pravi poti in sprememba je tik pred vrati.

Saj veste, noč je najtemnejša tik pred zoro, zatorej bodimo vztrajni!

Vir (tukaj)

Pa vendar, nemogoče je mogoče!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
3
Srečko Prislan
0
Jul 18, 2019
Vse kar prihaja iz preteklosti se pač nahaja v spominu ali po dresuri v naši glavi, je lahko dobro ali slabo, in o tem govori običajno le tisti, ki je to doživel ali se je na pamet od drugih naučil.

Le tisti, ki uporablja svojo glavo in modrost življenja ve, da je dobro tisto, kar velja ohranit in z njim živet, a slabo je le za v muzej ali ga je potrebno čimprej odložit na smetišče zgodovine!

Starost ali leta tu sploh niso važna, metoda prava in koristna je vedno ista!

Anita Kralj, tudi revolucija je, brez nasilja, zelo koristna, ampak ta se vedno prične najprej v naši glavi, če preklopimo na spremembo, ki nam izboljša naše obnašanje in ravnanje v korist narave in vseh ljudi!

Revolucija je dejansko pozitivna radikalna sprememba na boljše brez nasilja, kajti vsaka posledica nasilja ima že v samem jedru negativno energijo (ali ego), ki se na koncu sprevrže v zločin!

Po naravnih zakonih velja, kar se z nasiljem uveljavlja, se z nasiljem tudi odpravlja ali vsak zločin ima v svojem jedru nov zločin in to se potrjuje na znanem ljudskem pregovoru: "Zob za zob ali klin se s klinom zbije!"!

To velja le za materialni svet ali primitivno obliko zavedanja, a za nematerialni ali duhovni svet velja drugo pravilo in sicer da se: "Slabo se vedno z dobrim menja brez nasilja!"

Človek in druga razumna bitja že po intuicije vedo in raje dobro, kot slabo sprejmejo, zato ker se potrjuje zakon evolucije: "Ko dobro napreduje, se slabo vedno izloči samo!", le človek mora, kot razumno bitje to dojet in zakon evolucije sprejet!
#3
Srečko Prislan
1
Oct 29, 2016
Odlično abram1b2 Cej, to je to, ki nas povezuje v enost in nam omogoča nesmrtnost duše, kajti s sintezo dveh duš (nematerije se ustvarij materija) in naravnih zakonih življenja nastane živo telo ali ob rojstvu in smrti (ko duša zapusti telo) pride le do spremembe agregatnega stanja v evoluciji energije življenja, ki je z dušo brezčasna in neuničljiva! lp
#2
abram1b2 Cej
1
Oct 22, 2016
Z napisanim se strinjam ! Sam imenujem intuicijo dušo naše prave biti ali akumuliran brezčasen genski spomin naše vesoljne vrste. Lp
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2016-10-20 11:32:57 (Oct 20, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sožitje
Razvoj zavesti
Kvazi demokracija
Država in skupnost
Nasilje napaka!
Sodelovanje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj