Članek
Bistvo življenja!
Objavljeno Oct 16, 2016

"LJUBEZEN je BISTVO življenja"!

Človek postane pravo pozitivno bitje še le, ko se zazre v sebe in prične delati na sebi!

Pozitivno bitje človek postaja še le takrat, ko prične delati na sebi, kajti nihče sam sebi ne laže in ne želi slabo, zato vse kar narediš na sebi v svojo in skupno dobro je največ kar lahko storiš za svojo in skupno srečo!

Zakaj?

Le s sabo si lahko primarno iskren, kajti sam sebe ne moreš goljufati ali si lagati!

In ko sprejmeš takšno obnašanje in ravnanje, kot vodilo svojega življenja, tega uporabljaš tudi za druge in z drugimi sodeluješ na enakih načelih in principih, živiš skladno s pozitivnimi vrednotami življenja.

Zdravo življenje je le tisto, ki sledi govorici srca in je sestavni del stvarstva ali vsega kar obstaja. Srce v življenju vedno vodi ljubezen in človeško pamet njegov egoizem, zato bolj smo oddaljeni od srca bolj smo oddaljeni od človeka in vsega kar nas obdaja.

Ko se prepuščamo človeški pameti brez srca smo vedno bolj osamljeni v svetu pod vplivom svojih iluzij, zablod in predsodkov ter oddaljeni od resnice, ki nam nudi varno zavetje, mir in srečo. Prav zato nas vedno bolj ogroža laž, nasilje in bolečina ali trpljenje v življenju, ki se običajno izrazi posledično v bolezni in povzroča smrt, kot opozorilo in konec trpljenja.

Če živimo zdravo v sožitju z vsem, kar nas obdaja, sprejmemo konec življenja ali smrt, ne kot bolečino, temveč kot zahvalo vsem, ki so nas spremljali na življenjski poti v miru in spokoju, zato se človek brez bolečine poslovi in prepusti svoj prostor in svoje poslanstvo na zemlji novemu življenju!

Prav zato je pravo vodilo za zdravo življenje človeka njegovo srce, ki mu omogoča tudi prave odločitve in ravnanja ali zdrav odnos do zunanjega sveta, saj le človeško srce (brez omejene človeške pameti) ima neposredno zvezo s kraljestvom življenja (ali univerzumu), ki mu omogoča vse pogoje za zdravo in srečno življenje.

Neposredna zveza, ki ustvarja sožitje z vsem kar nas obdaja in nam omogoča zdravo življenje, je zato LJUBEZEN, brez nje življenje nima dobrega in pravega smisla. Človek je brez ljubezni pod stalnim bremenom trpljenja, bolečine in nasilja, kar ga vodi v samouničenje in smrt, kot posledico nezdravega življenja (zato je v neprestanem konfliktu z vsem kar ga obdaja – konflikt nasprotje sožitja).

Iz navedenega in naravnih zakonov življenje nedvoumno izhaja, da je nosilec negativne duhovne energije, ki človeka bremeni in povzroča bolečino, konflikte ter trpljenje, njegov EGOIZEM, ki neposredno dirigira njegovi zavesti ali pameti!

Nasprotno je nosilec pozitivne duhovne energije življenja, ki človeka osrečuje ter povzroča sožitje (nasprotje konflikta) in omogoča vse pogoje za zdravo življenje, srečo in užitek brez trpljenja, prav LJUBEZEN, ki sledi človeškemu srcu, zato se z bitjem srca življenje človeka začne in z njegovim zastojem tudi konča po naravni poti ali naravnih zakonih življenja na katerih je zgrajen tudi nov družben sistem Bio-humanizem.

Bio-humanizem prav zato, kot nov družben sistem, ni umetna tvorba ali produkt človeške pameti, temveč sporočilo srca in LJUBEZNI, da pripada človek stvarstvu ali vsemu kar obstaja, zato mora živeti v sožitju s sočlovekom in naravo, da lahko uživa v sreči in veselju, ki mu jo nudi in podarja narava za resnično življenje.

Ali preprosto rečeno Bio-humanizem je zgrajen na tistem, kar že obstaja in to je bistvo življenja (naravni pogoji bivanja), saj brez tega bistva - ni življenja!

V Bio-humanizmu zato vsakdo išče in najde bistvo življenja najprej v sebi (pri tem mu pomaga sočlovek in narava s svojimi zakoni življenja), kajti on je del vsega kar obstaja in ga obdaja, prav zato, ko sreča, spozna in sprejme LJUBEZEN, je najbolj srečen in vesel, saj je najbolj v sožitju z vsem kar ga obdaja.

In prav zato je človek z LJUBEZNIJO in preko nje najbolj neposredno v stiku z naravo in takrat je ves svet njegov, saj je v središču življenja ali pozitivne duhovne energije, ki mu nudi vse prave užitke življenja!

 

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"