Članek
Evolucija razvoja!
Objavljeno Jul 18, 2016

"Evolucija" - kontinuiteta razvojnega procesa!

Zaradi egoizma človeka in na njem utemeljenega družbenega sistema imamo nasilje in nasilne revolucije ali vojne in druge zločine proti človeku in naravi!

Kdor si bo vzel čas in prebral vsebino bo lahko ugotovil, kje je osnovni problem, da nimamo mirnega razvoja ali evolucije razvojnega procesa človeka in človeške družbe (oz. dominira egoizem in nasilje)!

Problem je v družbenem sistemu, ki temelji na EGOIZMU človeka!!!

Egoizem človeka je tisti, ki omogoča negativno kadrovsko selekcijo v družbenem sistemu in dokler je družben sistem utemeljen na egoizmu človeka ni možnosti za kontinuiran razvojni proces ali (evolucijo), kajti prav oblastne institucije oblikujejo vrednostni sistem, katerega temeljna vrednota je egoizem, zato so prav oblastne institucije (države in cerkev – na vrhu umetne hirarhije) tiste, ki s silo (prevaro) forsirajo materialni razvoj in blokirajo duhovni ali preprečujejo, da se potrjujejo in razvijajo pozitivne vrednote.

Posledično oblastne strukture zavestno sistemsko blokirajo razvoj družbenih sistemov (to dela vsaka oblast, saj si prisvaja da odloča in diktira ostalim absolutno resnico in tako zavestno delujejo proti naravnimi zakoni – odtujevanje od biti ali narave človeka, imperativ je egoizem in interes posameznika, subjektivno pravo ali formalna zakonodaja po meri mafije na oblasti – ne skupno dobro ali splošna korist)!

Bio-humanizem odpravlja slabosti obstoječih družbenih sistemov utemeljenih na egoizmu, saj osnova na kateri je zgrajen ni subjektivno pravo (interes posameznika), ampak naravno pravo ali zakonitosti življenja, ki veljajo v naravi neodvisno od človekove volje ali interesa. Po naravnih zakonitostih se v naravi potrjujejo splošne pozitivne vrednote ali zakonitosti življenja in kdor jih ne sprejema sam sebe izloča, zato se s takšnim ravnanjem, ali nespoštovanjem splošnih koristi, tudi izloči ali obsodi na lastni propad ali samomor (smrt).

In prav to je bistvo novega družbenega sistema Bio-humanizma, ki je prvi družben sistem v svetu utemeljen na naravnih zakonih, oz. osnovnemu zakonu življenja v naravi »dinamičnem naravnem univerzalnem ravnovesju« (DNUR).

Ta zakon zagotavlja, da splošna korist vseh bitij v naravi predstavlja imperativ za vsa bitja, zato se vsak posamezni interes (ki se pri človeku uveljavlja preko egoizma) v naravi mora podrediti skupnemu interesu ali splošni koristi, ki jo uveljavlja pozitivna energija življenja in jo človek pozna pod pojmom »LJUBEZEN«!

EGOIZEM se veže na posameznika (ali posamezni interes – na njem temelji delovanje političnih strank - privilegiranih struktur oblasti, ki svoje ravnanje in odločitve vsiljujejo drugim - dominira subjektivno pravo), nasprotovanje, ločevanje, izločanje, nasilje, zavest (izvor pamet ali razum človeka) in predstavlja negativno energijo-negativne vrednote življenja, povzroča razpad vseh družbenih sistemov.

LJUBEZEN se veže na skupnost (ali splošni interes – naravne zakonitosti življenje ali skupne potrebe in interesi vseh ljudi), sodelovanje, povezovanje, iskanje najboljše rešitve (namesto vsiljevanje), mir in medsebojno spoštovanje, podzavest (izvor – človeško srce, dominira objektivno ali naravno pravo) in predstavlja pozitivno energijo-pozitivne vrednote življenja ter zagotavlja kontinuiteto razvojnega procesa ali evolucijo življenja za vsa bitja na zemlji od rojstva do smrti, kjer človek biva v sožitju s sočlovekom in svojim naravnim okoljem!!!

Prav zato je Bio-humanizem nov in prvi družben sistem utemeljen na EVOLUCIJI razvoja ali razvojnega procesa vsakega posameznika in nove družbene (oz. človeške) skupnosti , kot celote, ki zagotavlja človeku sožitje s sočlovekom in naravo ali življenje v miru in ljubezni z vsem, kar ga spremlja na njegovi življenjski poti!!!  

Za srečno, svobodno in ponosno skupnost!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"