Članek
Tri življenjska pravila
Objavljeno Jun 16, 2016

Sreče ni med nesrečnimi ljudmi!

Človek  je lahko srečen le, če živi med srečnimi ljudmi v svobodni skupnosti

Če človek nekaj ne ve ali ne zna in megleno pala-mudi ali muti-jaja, še ne pomeni da tega ni ali ni mogoče, zato je takšno razmišljanje ali pametovanje oz. nakladanje in prekladanje, ki mu intelektualci pravijo, ne muči sam sebe in druge ali preprosto

- NE UTRUJAJ!!! 

Kakšna je naša prihodnost ni odvisno od nostalgije, ampak od bistrega pogleda (jasne pozitivne vizije) in razvojnega modela, ki odpravi slabosti (tudi tvoje, moje,..itd), zablode, zmote, napake in uveljavi inovacije, ki te slabosti odpravljajo. 

Torej razvoj je sprememba (pri meni, tebi,....itd) in če je ta pozitivna, potem koristi vsem in nikomur ne škodi. 

Takšna sprememb, da ti jaz ukradem tisto kar ti ustvariš je sicer sprememba, ki koristi meni (ali tistemu, ki krade), a škodi tebi (ali tistemu, ki ustvarja) - to ni pozitivna sprememba in s tako spremembo ne ustvarjamo sožitja med ljudmi, več pravic ali blagostanje (ampak nasprotno)!

Želeti in uresničevati boljše ni nostalgija, temveč želja vsakega človeka, zato prihodnost ne ustvarjamo na nostalgiji ali preteklosti, ampak tistem dobrem kar imamo danes "tu in zdaj", da lahko s pozitivno spremembo ustvarimo še boljše pogoje (več pravic in blagostanje) za življenje v prihodnje ali našo skupno prihodnost!

In kdo je tisti, ki omogoči primarno pozitivne spremembe pri meni, tebi,….itd. To smo mi sami, če se tako odločimo in to tudi storimo! 

Nihče nam tega ne more preprečiti, razen lastni ego, ki si želi spremembe v našo korist in na škodo drugega. 

Ko iščemo in najdemo pozitivne spremembe (v skupno dobro, ki jih generira ljubezen, ne ego) smo na poti splošnega napredka, sreče in zadovoljstva, kajti skupaj si izboljšujemo skupne pogoje za življenje in tako tlakujemo pot k sreči in svobodni skupnosti!

"Sreče ni med nesrečnimi ljudmi",

zato je

"človek lahko srečen le, če živi med srečnimi ljudmi v svobodni skupnosti"! 

******************************************

Tri življenjska pravila!

1. Če ne greš za tistim, kar si želiš, tega nikoli ne boš imel,

2. Če ne vprašaš, bo odgovor vedno »NE«,

3. Če ne narediš koraka naprej, boš vedno ostal na mestu kjer si!

******************************************