ZVEZDE PLEŠEJO - ALI ZAKAJ HOČEJO IZLOČITI MAJO MARTINO MERLAK

OddajSonja L, dne 2017-04-22 ob 17:26:53

Končno smo poleg pevskih in podobnih šovov dočakali še plesnega, kjer lahko na POP TV iz tedna v teden spremljamo napredek amaterskih plesalk in plesalcev, ki nas razveseljujejo s svojimi nastopi. Njihovih plesnih točk sicer ne moremo primerjati z nastopi profesionalnih plesalcev, a se vendarle v pičlem tednu dni naučijo odplesati svojo točko tako zelo dobro, da gledalci ob njej uživamo.

.

Na vsakem tekmovanju pa so seveda tudi žiranti, ki kot strokovnjaki na tem področju ocenijo vsak nastop. Da je ocena umetniškega dela v veliki meri stvar subjektivne presoje, smo lahko hitro opazili tudi v tem šovu. Andrej Škufca je sicer genialen plesalec in zato tudi od tekmovalcev zahteva veliko. A če ima za vse tekmovalce enaka merila, potem tu sploh ni problema. Poleg žirantov pa so tu še glasovi gledalcev in zdi se mi, da nanje  vplivajo tudi komentarji žirantov. »Najboljša si, ko si primiru« je Irynin ples komentiral Lado Bizovičar, in že je izpadla iz tekmovanja. Nisem sicer tako strokovno podkovana, da bi lahko ocenjevala plesne nastope, čisti analfabet pa na tem področju tudi nisem. V Iryninem zadnjem nastopu je še bilo prisotno malo okornosti, a je bil eden njenih najboljših. Zato so bile Ladove besede ne le neustrezne, ampak, tudi če bi bile resnične, zelo žaljive. Res je, da gre za šov, a vendarle bi žiranti lahko obdržali nivo, ki je vreden takšne oddaje. Včasih dobim občutek, da to delajo načrtno, da bi vplivali na glasovanje gledalcev.

.

Maja Martina in Miha sta bila zmagovalca prve oddaje. Nihče ni pričakoval, da bi morala zmagovati še naprej, a prav tako nismo pričakovali, da bo žirija Majo Martino vse bolj kritizirala in iz oddaje v oddajo bolj sesuvala njene nastope. Vsekakor v njih ni bila popolna, tako, kot tudi drugi tekmovalci ne. A glede na kritike žirantov je marsikateri gledalec dobil vtis, da so drugi tako dobri. Maja Martina pa nič ne naredi prav. V predzadnji oddaji žiranti za njen nastop niso našli več niti ene pohvalne besede, zato sta s soplesalcem zadnjo nedeljo pripravila še posebej dober in umetniški nastop. A žiranti so se spet potrudili, da so ga čim bolj skritizirali, čeprav skorajda niso imeli česa kritizirati, o čemer so pričale tudi njihove izjave, kot npr. »Slaba drža rok« - mogoče, »Naslanjala si se na energijo soplesalca«??, »Vrni se že nazaj«??

.

Kot sem že napisala, nisem profesionalka, a toliko se že spoznam na ples, da vidim, kdo čuti glasbo in pleše po njej, kdo je nerodno lesen in kdo zna spregovoriti s svojim telesom. In s svojim mnenjem nisem edina. Tako misli tudi večina, ki je komentirala na Facebook strani Zvezde plešejo, npr.: »So pari, ki plešejo slabše«, »Dobila sta prenizke ocene«, »Je to res pravična komisija?«, »Žirija je izgubila vso verodostojnost«, »Katastrofa od sodnikov. Odlično sta odplesala«, »Njun ples je bil definitivno prenizko ocenjen«, »Zelo lepo in romantično«.

.

Zato se sprašujem, kje je pravzaprav razlog za takšno ravnanje žirije. Zakaj hočejo Majo Martino Merlak na vsak način izločiti? S čim se jim je zamerila? Na koncu lahko rečem samo: Oglejte si njen nastop in si o njem ustvarite svoje mnenje, ki bo neodvisno od izjav žirije. Takrat boste lahko ugotovili, ali je res tako slaba, da mora zapustiti tekmovanje.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
5
Zim Zelen
0
Jun 23, 2018
*Sonja L.
Dodaj povezavo, da si ogledam in boš deležna še enega nestrokovnega mnenja - ocene!
Lp

(uf leto 2017)
#5
Sonja L
0
Jun 23, 2018
Od Bizovičarja je pričakujem še najmanj, več pa od Andreja Škufce, ki hoče izpasti zelo pravičen, a na takih primerih dokazuje, da to ni.
#4
Sonja L
0
Jun 23, 2018
Od Bizovičarja je pričakujem še najmanj, več pa od Andreja Škufce, ki hoče izpasti zelo pravičen, a na takih primerih dokazuje, da to ni.
#3
Sonja L
0
Jun 23, 2018
Od Bizovičarja jo pričakujem še najmanj, več pa od Andreja Škufce, ki hoče delovati pravično, pa s takimi primeri dokazuje, da to ni.
#2
veteranka
0
Apr 25, 2017
Te oddaje ne gledam in ne morem soditi.
Imela bi pa samo eno pripombo; kako da ste tako naivni, da od Bizovičarja pričakujete TAKTNOST !!!
#1
Sonja L
Sonja L
Objavil/a 2017-04-22 17:26:53 (Apr 22, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ples v maskah
ZVEZDE PLEŠEJO - ALI ZAKAJ HOČEJO IZLOČITI MAJO MARTINO MERLAK
Hvala Tina
Kaj je karizma?
Kako nastane zgodba o uspehu?
Danski zapori so za Ruse počitniški domovi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj