Kako nastane zgodba o uspehu?

OddajSonja L, dne 2016-11-13 ob 14:16:48

      

Ljudje se v svojem življenju lotevamo mnogih projektov, toda le nekateri med njimi postanejo resnična zgodba o uspehu. Vsekakor so uspešni projekti vedno rezultat trdega dela in odpovedovanja. Vendar pa to ni dovolj. V čem je pravzaprav recept za njihov uspeh?

.

Zgodba o uspehu se lahko zgodi na katerem koli področju našega življenja. Lahko je to učinkovit izdelek, dobra knjiga, filmska uspešnica, odlični športni rezultati, uspešno podjetje in še marsikaj. Slovenci veljamo za ustvarjalne in srčne ljudi z veliko pozitivne energije. To se odraža tudi v številnih uspešnih projektih mnogih Slovencev tako doma kot tudi v tujini. Tako so Slovenci avtorji mnogih inovacij, ki so dosegle velik uspeh. Med njimi so mojstrovine arhitekta Jožeta Plečnika, Bloudkova planiška velikanka, umetnine Ivane Kobilice, karikature Mikija Mustra, mnoge filmske uspešnice slovenskih režiserjev in še bi lahko naštevali.  Slovenci imamo kljub ne ravno zavidljivemu standardu veliko uspešnih športnikov, ki so se s svojimi rezultati prebili v sam svetovni vrh. Omenimo npr. teniško igralko Mimo Jaušovec, ki je med drugim leta 1977 zmagala na turnirju za odprto prvenstvo Francije. Ker ni imela denarja za trenerja, jo je treniral kar njen brat. A kljub težkim pogojem je zaradi velike srčnosti in veselja do tega športa dosegala svetovne uspehe. Pa naši uspešni slalomisti kot so Bojan Križaj, Rok Petrovič, Jure Franko, Boris Strel, Mateja Svet in še mnogi. In seveda Tina Maze, ki se je skupaj z Massijem prav tako odločila za ne ravno običajen korak, trening zunaj smučarske zveze v svojem Timu to aMaze, ki pa se je izkazal za  več kot uspešnega. In tu so še naši neustrašni orli na smučeh in največji med njimi, Peter Prevc.

.

Zelo radi si kdaj pogledamo kakšen film o življenju ljudi, ki so ustvarili zgodbo o uspehu, pa najsi gre za svet umetnosti, mode, politike ali športa. Pogrešam filmske zgodbe o znanih Slovencih. Enega takih, film o Tini Maze, sicer napovedujejo za konec novembra, a bi jih glede na veliko število uspešnih Slovencev moralo biti še več.

.

In še enkrat isto vprašanje: kje tiči razlog za nastanek zgodbe o uspehu? Televizijska nadaljevanka Ena žlahtna štorija sicer ni zgodba iz resničnega življenja, a vendar je v Sloveniji dosegla velik uspeh, tako da jo je odkupil tudi hrvaški RTL, kjer jo bodo gledali v originalu, torej s podnapisi. Igralec Robert Korošec, ki se je ekipi Štorije pridružil v zadnji sezoni, je bil navdušen nad ozračjem, ki vlada v ekipi: »Že od prvega trenutka, ko sem stopil v studio, sem začutil pozitivno energijo celotne ekipe«, so bile njegove besede. Pozitivna energija v ekipi je torej poleg trdega dela in odpovedovanja, srčnosti in veselja do dela, ki ga opravljamo, zelo pomembna za uspeh. Potrjuje namreč, da so se skupaj našli ljudje, med katerimi vlada toleranca, prilagodljivost in razumevanje in ki jih združuje isti cilj in veselje do dela, ki ga opravljajo. To sproščenost in optimizem nato začutijo tudi gledalci, zato to serijo tako radi gledajo. Podobno energijo smo lahko začutili tudi pri TV seriji Naša mala klinika in tudi ta je bila v Sloveniji zelo uspešna, saj je, sicer neslovenski režiser, v ekipi znal vzpostaviti odlično klimo, ki jo lahko čutimo tudi v sami nadaljevanki.

.

Kot pri vsakem projektu pa je pozitivna energija velik garant za uspeh tudi v gospodarstvu. Sedanja evropska komisarka mag. Violeta Bulc v svojem besedilu Ritmi poslovne evolucije navaja štiri faze evolucijskega razvoja poslovnega sistema: delovno, učeče, misleče in ozaveščeno okolje. Medtem ko sta za delovno okolje značilni delavnost in produktivnost, za učeče okolje znanje in kakovost, za misleče okolje ustvarjalnost in inovativnost, pa v ozaveščenem okolju prevladujeta intuitivnost in življenjska energija. In prav intuitivnost in življenjska energija predstavljata nadgradnjo, ki v delovni kolektiv prinaša pozitivno energijo, entuziazem, medsebojno povezanost, požrtvovalnost in visoke ideale. »Pri ozaveščenih okoljih so«, tako Violeta Bulc, »spremembe resničen način in gonilo obstoja, življenja, smisla. Priča smo vse bolj neformalnim oblikam sodelovanja, in sicer na osnovi intelektualnega kapitala in sistema vrednot.« V takšnem okolju se vloge vodje in delavcev prepletajo. Vodja ne nastopa več kot avtoriteta, ampak kot sodelavec, ki sodeluje pri projektu. Svoje zaposlene spodbuja k timskemu delu in k dodatnemu izobraževanju na njihovih področjih. V takšnem podjetju obstaja dobra klima, kjer se zaposleni dobro počutijo.

.

Eno takšnih zelo uspešnih slovenskih podjetij je Dewesoft d.o.o., izdelava programske opreme in proizvodnja elektronskih komponent. Tam vodstvo izjavlja, da je ponosno na vrhunsko ekipo, kjer prevladujeta zagnanost za delo in prijateljski duh. Zaposleni imajo možnosti neskončnega izobraževanja v smeri, ki jim najbolj  leži in imajo pomembno vlogo pri razvoju podjetja. Baza znanja se v podjetju nesebično deli med zaposlene in prenaša tudi na kupce. Iščejo sodelavce, željne novega znanja, ki z nasmehom hodijo na delo. Vsi imajo skupne cilje in so visoko motivirani. Zaposlene nagrajujejo ne glede na krizo. Delujejo kot  fleksibilna ekipa, ki prisluhne kupcem in se uspešno prilagaja trgu. Zanje je pomembno, da imajo dolgoročno začrtane cilje, ki so postavljeni neomajno in odločno. Pri tem je njihovo glavno vodilo pozitivno razmišljanje, pogum in zaupanje v svoje sposobnosti. Ne ozirajo se na današnjo situacijo, ampak gledajo čez krizo. To pa je tisto, kar uspešno podjetje loči od povprečnega.

.

Na enak način delajo tudi v podjetju Pipistrel. Na spletni strani http://www.gr8.si/ivo-boscarol/ je objavljen zanimiv intervju z gospodom Ivom Boscarolom. »Moj hobi je služba in služba je moj hobi«, pravi Boscarol in nadaljuje: »Dandanes je na svetu 7 miljard ljudi, ki si vsi želijo uspeti. Ne smeš si dopustiti, da se utopiš v povprečju. Najti moraš idejo – edinstveno, takšno, ki je nima še nihče drug, odkriti tržno nišo, narediti nekaj norega, drznega – in potem pri tem vztrajati. Cilji morajo biti noro, nerealno visoki. Meni so se na začetku vsi smejali, ampak s trdim delom sem dokazal, da lahko en človek iz neke žepne ex-yu državice, za katero ni še nihče slišal, postane najboljši na svetu. Za to so seveda potrebna leta trdega dela, na začetku sem garal noč in dan in brez mojega enkratnega kolektiva mi ne bi uspelo. Ampak verjeti je treba vase in vztrajati. Največja ovira na poti k uspehu je v lastni glavi.

.

Ko sem videl, kakšni veliki denarji gredo za reklamo, marketing in pospeševanje prodaje, sem se odločil, da tega ne bom počel. Ukinil sem marketing in ves denar, ki naj bi šel za promocijo, namenil raje razvoju in inovativnim izdelkom. Rezultat tega je, da smo za medije tako zanimivi, da nas sami poiščejo, o nas pišejo brezplačne članke, tudi 10 stranske in več, predstavljajo naša letala, govorijo o naših uspehih, naša letala pa se vsak mesec pojavljajo na naslovnicah letalskih revij po vsem svetu. Naučil sem se, da je najboljša naložba vase in najboljša promocija dober izdelek, ki se sam hvali in katerega rezultat je zadovoljen kupec, ki izdelek hvali dalje.

.

Če želiš imeti inovativnost, moraš ustvariti okolje, ki inovativnost spodbuja. Inovativnost v Pipistrelu nagrajujemo s sistemom »Ideja meseca«. Zaželeno je, da vsi zaposleni, pa naj gre za raziskovalce, razvojnike, kontrolorje kakovosti, delavce v proizvodnji, skladiščnike, mehanike, testne pilote, zaposlene v upravi – vseh skupaj je že okoli 85 – predlagajo inovacije, s katerimi bi kakorkoli pripomogli k izboljšavi delovnega procesa. Vsako, še tako noro inovacijo podjetje odkupi za 10 evrov. Najboljša ideja meseca je vredna 500 evrov, avtor najbolj inovativne ideje leta pa prejme 5000 evrov. Na ta način pripravimo zaposlene do tega, da razmišljajo pri tem, ko delajo.

.

Brez krize podjetje stagnira, kriza pa te prisili, da poiščeš skrite rezerve, da razmišljaš inovativno. Krizo je treba vzeti kot priložnost in iz nje iziti kot zmagovalec. Naš odziv na svetovno gospodarsko krizo je bil ravno nasproten od vseh ostalih, ki so zategovali pasove, tako, da smo drastično povečali proizvodnjo in prodajo. Posledično je bilo zadnjih pet let za nas najuspešnejših v celotni zgodovini podjetja. Prodajo in prihodke povečamo vsako leto za približno 20-30%.

.

Večino dobička podjetja vlagam v razvoj, na koncu vsakega leta pa dobiček razdelimo tudi med vse zaposlene v podjetju. Pomembno je, da so delavci pravično nagrajeni, saj jih to spodbuja, da dobro delajo in pazijo na svoje delo. Uspeh in sreča zame nista povezana z materialnimi dobrinami.«

.

Na vprašanje, kaj je njegov trenutni navdih, ki ga žene v poslu, je odgovoril, da je to »krasen kolektiv«. In na vprašanje, kaj bi naredil, če bi mu za vrat dihal poraz, je izjavil: »Kriza in poraz mi dihata za vrat vsak dan, ampak to je v poslu nuja, nekaj vsakdanjega. Brez krize in izzivov ni napredka. Vsak dan znova se moram boriti in vztrajati.«

.

In na zadnje novinarjevo vprašanje: »Če bi ti dal zdajle 500€, kaj bi naredil s to vsoto?«, je odgovoril, »dal bi ti jih nazaj in ti rekel, da jih raje vloži v razvoj svojega posla.« Za vsakega uspešnega človeka je torej značilno, da se ne boji konkurence in k uspehu spodbuja tudi druge.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Sonja L
Sonja L
Objavil/a 2016-11-13 14:16:48 (Nov 13, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ples v maskah
ZVEZDE PLEŠEJO - ALI ZAKAJ HOČEJO IZLOČITI MAJO MARTINO MERLAK
Hvala Tina
Kaj je karizma?
Kako nastane zgodba o uspehu?
Danski zapori so za Ruse počitniški domovi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj