Kaj lahko izvemo na Evrosongu?

OddajSonja L, dne 2015-05-19 ob 22:26:16

V teh dneh ponovno spremljamo izbor za pesem Evrovizije. Mnenja Slovencev o naši predstavnici so deljena, kar je vsekakor nekaj čisto normalnega, saj vsem ne morejo biti všeč iste stvari. A mojo pozornost je pritegnil komentar, ki sem ga prebrala na eni od spletnih strani: »Kako dobra je pesem, bomo izvedeli šele na Dunaju.« Torej Slovenci ne vemo, kaj je dobro in kaj ne, dokler ne dobimo potrditve od zunaj. Vsekakor gre vsak na tekmovanje zato, da se bo čim bolje uvrstil. Toda ker vsi zelo dobro vemo, kako poteka ocenjevanje na Evrosongu, nam je v vseh teh letih že moralo postati jasno, da se ne ozira prav dosti na to, koliko je kakšna pesem dobra.

 

Že marsikdo je izjavil, da kvaliteta skladbe in izvajalca pri glasovanju ne igrata kakšne pomembne vloge. Če potem pomislimo še na to, da sosednje države druga drugi vedno prijateljsko podelijo točke, potem je to še razlog več, da na Dunaju nikakor ne bomo izvedeli, ali je naša pesem dobra ali ne.

 

Kaj pa potem prinese uspeh? Mogoče dober šov, čim več gole kože, kakšna posebnost, ki pritegne pozornost, energija izvajalca. Pravim mogoče, ker tudi vse to ni stoodstotni garant za uspeh.

 

Kaj pa zmagovalci? So ti res najboljši? Glede na to, da se vsako leto pojavi pesem, ki tako zelo fascinira, da ji skoraj vse države podelijo 12 točk, bi to lahko dalo misliti, da vse skupaj sploh ni slučajno.

 

Vsekakor se zavedam, da s tem pisanjem ne bom ničesar spremenila in to tudi ni moj namen. Hočem samo povedati, da na Dunaju ne bomo ničesar izvedeli o tem, koliko je naša pesem dobra. Zato naj nam uvrstitev, ki jo bomo tam dosegli, ne bo nekaj, kar nam daje ali jemlje samozavest. Najbolj pomembno je, da na to prireditev vedno pošljemo kvalitetno skladbo, pevca z dobrim glasom in pozitivno energije, ki tam na kulturen način predstavi sebe in našo državo. Od leta 2011, ko sem začela spet bolj z zanimanjem spremljati Evrovizijo in naše predstavnice, so bile naše pesmi in izvajalci v glavnem na zelo visokem nivoju in to je tisto, kar se mi zdi najbolj pomembno. Uvrstitev potem ni več tako pomembna. Bolje je namreč doseči visok nivo na račun uvrstitve, kot pa dobro uvrstitev na račun nivoja.

 

Zelo pomembno pa je, da se Slovenci zavedamo naših kvalitet in  jih cenimo, kajti drugi nas cenijo toliko, kot se cenimo sami.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Sonja L
Sonja L
Objavil/a 2015-05-19 22:26:16 (May 19, 2015)
Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ples v maskah
ZVEZDE PLEŠEJO - ALI ZAKAJ HOČEJO IZLOČITI MAJO MARTINO MERLAK
Hvala Tina
Kaj je karizma?
Kako nastane zgodba o uspehu?
Danski zapori so za Ruse počitniški domovi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj