Ana Kos

Prijatelji (87)
Azra .
štulič ;)
I K A
Radmila Čučak
Ana Demšar
Vidovič Ferk Sandra
Andrej Ban
Dajana Babič
Spremljevalci (75)
Laščan Zlatorog
Nastja Prauhart
Ana Demšar
Ivanka Šalinger
Ivanka Gantar
Tatjana Gornjec
Dr Magnum
Alenka .

Kategorija: Vsakdanji.kruh

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Vsem dosegljiva navadna regačica - plevel ali kaj več?
Roženkravt - domače zdravilo proti zvišanemu holesterolu
Regrat kot zdravilo proti raku - tudi o čaju iz regratovih korenin
Resnica o mireni - materničnem vložku
Pomladanski žafran in jesenski podlesek
Vinska rutica (Ruta graveolens)
Mrhovinarji na kosovcu
Bogdan Žorž - in memoriam
Velikonočni prazniki - malo za šalo, malo zares
Psalm 137 - Ob babilonskih rekah
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
( 169 )
Film
( 3 )
genocid
( 1 )
Gredica
( 30 )
haiku
( 1 )
Hospic
( 21 )
Hrepenenje
( 112 )
Kepa soli
( 260 )
Mladike
( 64 )
Njami
( 7 )
Opera
( 1 )
Pesmice
( 1 )
Preslano
( 40 )
Psalm
( 17 )
Rožce
( 13 )
Slana
( 3 )
Tanka
( 89 )
Utrinki
( 1 )
Zaveza
( 89 )
Živalce
( 62 )
Zrnce soli
( 122 )
Zvestoba
( 29 )
IŠČI PO ARHIVU
maj 2021
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Jajca od 0 do 3 in še kaj o njih

Ana Kos
21.01.2014 07:54 (Jan 21, 2014)

Zrasla sem na kmetih, kjer so se kure svobodno pasle okrog hleva in hiše ali pa šle tudi dlje, tja do gozda. Marsikakšna kura je končala v želodcu lisice; posebno, kadar so imele lisice mlade, so upale priti do hiš in odnesti kakšno prestrašeno kokoš. Bolj na jesen so pa prišli bližje tudi orli.
Pa vendar - naše kure so živele svoje dokaj svobodno kurje življenje. In zagotovo so bila njihova jajca dobra, kolikor je sploh mogoče.
Ob jajcih, ki so pa "zrasla" v trgovini, se seveda vedno večkrat vprašam, ali jih kupiti ali ne - so zdrava ali niso zdrava?
Dejstvo je, da samo izgled in okus ne povesta vedno tega, kako je zares zdrava neka hrana. Na marsikakšen okus smo se navadili in ni merodajen, da je tisto v resnici najboljše. Kako se spominjam nekega okusa iz otroštva, tiste hrane v resnici sploh nisem marala - a v spominu imam okus in verjetno bi mi teknilo, če bi mi bilo sedaj ponujeno.
Razni ljudje, ki veliko raziskujejo v zvezi s hrano, ugotavljajo, kako nas hrana zasvoji, npr. kuhana

Margarina ali maslo?

Ana Kos
14.01.2014 21:42 (Jan 14, 2014)

Oja, že dolgo vem, da margarina ni zdrava hrana, da je pravzaprav bolj zdravo surovo maslo. So pa me nekoč učili, tudi v šoli, ravno obratno.
V naravi menda ni trdih rastlinskih maščob! No, za kokosovo maslo ravno ne vem, kako ga naredijo in kako izgleda na začetku.
Pa poglejmo, kaj pove vsebina po pošti prejetega sporočila (malo krajšam, malo prirejam, malo pobarvam, kakšno dodam, ohranjam pa sporočilo in originalni jezik, ki je zelo izrazit!):

Margarina je plastika (Kakšen izraz! Plastika! Plastika je pravzaprav tudi cedevita!– Vsaj tako je rekla ena zdravnica, katere sin je nekaj smodil v kuhinji - cedevito je dal v prazno posodo na vroči plošči in ona je mislila, da smrdi po plastiki, nakar je ugotovila, da je to cedevita!), v laboratoriju izdelan, popolnoma nenaraven maščobni zvarek, ki je za telo škodljiv in povzroča celo vrsto bolezni – med njimi raka, diabetes, srčnožilne bolezni, možganske bolezni – in
prezgodnjo smrt.
Ne samo, da je margarina skrajno škodljiv umeten izdelek in n

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj