Članek
Pod plazom
Objavljeno Apr 02, 2018

Šli so skupaj v gore, njen brat, ona in še nekaj drugih ljudi. Prvi je hodil ta, ki je bil najbolj vešč hoje po strmih skalnih poteh in je veljal za vodiča.

Njen brat je hodil pred njo, nekaj metrov pred njo.

Naenkrat je opazila, da se je zrušil del stene nad njimi in prav nad brata se je počasi spuščal peščeni plaz. Ni mogla nič, zavpila je v grozi, upala je, da bo brat razumel njen krik in pravočasno uspel ubežati tihemu plazu, ki se je prav na drobno spuščal nadenj.

Toda ne.

Plaz je njenega brata pokopal. Tekla je h kupu peska v upanju, da brat ni ves pod peskom. Ampak nikjer ni iz kupa kukalo prav nič, niti roka ali noga ali kakšen del opreme.

Prišli so drugi, obstopili plaz in stali. Nevedoč, kaj bi ...

Ona je začela previdno kopati v pesek, v velikem upanju, da brata plaz ni zadušil. Koliko zraka ima v pljučih? Je zajel zrak? Mu ni pesek zasul nosu, ust, dihal ...?

Z rokami je kopala v pesek in se dokopala do brata.

"Glej, tu je," je zavpila vodji odprave. "Tu je, pomagaj!"

Toda vodja je sedel na tla, počasi odložil svoj nahrbtnik in začel po njem nekaj iskati. Potegnil je ven neko brošuro in jo začel listati. Mogoče je bila prva pomoč. Iskal je navodila, kaj narediti ...

Njen brat je pod kupom peska, vodja išče navodila, kaj narediti, vsi ostali samo čakajo ...

V grozi se je prebudila ... Bile so samo sanje.

Samo sanje?

Še kako resnične sanje!

Čisto resnične.

Njenega brata je resnično zajel plaz in ga odnesel in tisti, ki so postavljeni za to, da rešujejo ljudi, tisti, ki imajo v rokah oblast, predvsem gledajo, kaj piše v zakonih in predpisih. In se trudijo, da resnično ne bi naredili nič nezakonitega. Pa četudi je tam zgoraj nekdo hote povzročil plaz, ki je smrtno nevaren vsaj enemu človeku ... Plazu ne morejo odstraniti, dokler ni jasno, da v zakonih in aktih piše, da je pravilno in potrebno pesek odstraniti in rešiti človeka izpod plazu, če bo le-ta tedaj še dihal. Če pa ne bo dihal, pač ne bo dihal.

Umili si bodo roke, da ni bilo mogoče nič narediti ...

Drugega pač ni mogoče narediti ... Samo to, kar piše v členih zakonikov. Ljubezni pa tam ni, vsaj zapisana ni, ni uzakonjena kot nekaj dobrega ...

Groza jutra.

Velikonočnega jutra?

Kot da velika noč ni praznik vere in upanja ...

G

Lucas und Emily, beide 21 Jahre alt, waren seit ungefähr einem Monat zusammen. Während Lucas bereits Freundinnen gehabt hatte, hatte er sich nie so gefühlt wie Emily wellustigesem. Sie hatten sich in der Klasse an ihrer kleinen Hochschule für freie Künste getroffen, verstanden sich sofort und waren zu mehreren Terminen gegangen. Nach ein oder zwei Wochen lud Emily Lucas zu sich nach Hause ein und sie hatten unglaublichen Sex. Emily war wunderschön - blondes Haar, kurz, nur 5 '3' ', dünn, aber immer noch ein wenig kurvig, freche Titten, die eine perfekte Handvoll waren, und ein straffer Körper, der nicht regelmäßig ins Fitnessstudio ging super-süß - auch blond, nur ein oder zwei Zentimeter größer als Emily, und ein schlanker, glatter, straffer Körper der Turnerin thefreeadultcam.com.Nach einem Monat Datierung fühlte Emily sich ein wenig komisch, dass sie noch nie in Lucas 'Wohnung gewesen war, und fragte ihn, ob sie dort irgendwann abhängen könnten. Lucas stimmte zögernd zu, warnte Emily jedoch schnell, dass er bei seinem älteren Bruder Justin lebte, der 23 Jahre alt war und irgendwie widerlich sein könnte. Sie lachte darüber und fragte, was er meinte. Lucas sagte ihr, Justin sei arrogant und könne eine Art Frauenheld sein. Emily versicherte Lucas, dass sie mit ihm umgehen könne, und sie stimmten zu, an diesem Wochenende bei ihm abzuhängen und eine Pizza zu bestellen.

Še vedno pod plazom. S trditvijo, da je tako prav. Vsem trem: Vsakemu razumnemu človeku je jasno, kako je. Ampak tukaj ni zdrave logike. Težko je zaupati ...

Neverjetno kako je vse postalo zaguljeno. Tudi ko je vse do pike določeno si vsak po svoje razlaga in prelaga odgovornost na druge. Žalostno

Tudi najbolj zdravilna zel je zaradi pravil umeščena v 1. kategorijo mamil..... in seveda prohibirana.