Regrat kot zdravilo proti raku - tudi o čaju iz regratovih korenin

OddajAna Kos, dne 2017-03-16 ob 22:48:10

Pred kratkim sem spet pisala o regratu, navdušena sem nad to dobro in koristno in lepo rastlino!

Rezultat iskanja slik za odsrcadosrca regrat

Pa "moram" spet, saj sem dobila v svojo pošto nekaj zanimivosti v zvezi z njo; z veseljem (malo prirejeno) delim (avtorja ne vem):

Rastlina, ki je 100-krat močnejša od kemoterapije

Zgodba 72-letnega Kanadčana je dobesedno prisilila biologe, da so postali pozorni na regratove korenine ... Zgodba se je začela leta 2012, ko so zdravniki obupali nad 72-letnim Johnom DiCarlom. Poskusili so vse, kar uradna medicina lahko, DiCarla pa so dobesedno poslali domov, da se poslovi od žene in štirih otrok. Danes se DiCarlo spominja pogovora s svojo zdravnico dr. Caroline Hamm, ki mu je svetovala čaj iz regratovih korenin - da je njegovo zadnje upanje. DiCarlu seveda ni preostalo drugega, kot da se drži zdravničinega nasveta. Še naprej je jemal zdravila proti levkemiji, vsak dan pa je popil tudi do 4 litre čaja iz posušenih regratovih korenin.

Tri mesece kasneje je dr. Hammova poklicala biokemika na raziskovalni inštitut univerze v Windsor v Kanadi in sporočila, da imajo pacienta, ki je imel neozdravljivo obliko levkemije, po treh mesecih pitja regratovega čaja pa je povsem ozdravel.

Dr. Hammova pa je naredila še nekaj. O zgodbi je obvestila medije in različne sklade, ki podpirajo raziskovalne projekte iskanja zdravil. V samo nekaj dneh so zbrali za 217.000 dolarjev donacij, skupina biokemikov pa je že po enem mesecu potrdila zdravilne učinke regrata.

Čudežno zdravilo, ki so ga poznale že naše babice!

Potrdili so, da ima regrat 100-krat večjo moč pri uničevanju rakastih celic (kot? tu nekaj manjka!), pri tem pa zdrave celice ne obremenjuje. Poleg tega se regenerirajo jetra, zniža holesterol v krvi, v litru regratovega čaja je 535 % dnevne količine vitamina K in 110 % potrebne dnevne količine vitamina A. Ima še veliko vitamina B6, tiamina, riboflavina, vitamina C ter ogromno mineralov (kalcija, kalija, folno kislino, magnezija, železa ...).

Ko sta bila približno leto dni po teh dogodkih DiCarlo in dr. Hammova gosta na neki televiziji, se je dr. Hammova spomnila, da je svojim pacientom, ki so hodili na kemoterapije, vedno znova govorila, da naj ne poskušajo ničesar alternativnega, ker s tem samo motijo in zmanjšujejo učinke kemoterapije. Še na misel ji ni prišlo, da se v regratu skriva takšna zdravilna moč. DiCarolu je svetovala regrat, ker je bila pomlad, lepo vreme, nekaj gibanja v naravi pa mu ne bo škodilo.


Kako pripraviti domač regratov čaj?

Ključne snovi regrata se skrivajo v koreninah. Poiščite velike in čvrste rastline, ki jih z lopatico previdno izkopljite iz zemlje. Pazljivo očistite korenine, da jih ne poškodujete, potem pa očiščene korenine narežite na drobne kose, dajte na suho in zračno mesto ter jih pustite sušiti 3 do 14 dni. Ko se začno korenine drobiti pod prsti, so dovolj suhe.

Kako pripravimo zdravilni prah? (Druga možnost)

Izkopljite več korenin regrata. Odrežite liste približno 1cm nad korenino. Korenino na grobo očistite od zemlje, vendar je ne operite. Malo prsti nič ne škodi, pač pa pomaga imunskemu sistemu.

Korenine nato posušite v pečici pri temperaturi 40 C. Poleti jih lahko sušite tudi na soncu. Ko so korenine posušene, jih zdrobite v prah v leseni posodi. Nikoli ne uporabite električnega mlinčka.

Tako zdrobljene korenine shranite na suhem v temni stekleni posodi.

Vsak dan zmešajte malo več kot polovico čajne žličke zdrobljene korenine v kozarec z mlačno vodo, priporočamo, da spijete cel kozarec naenkrat.

Po nekaj dnevih se boste že bolje počutili in vaš imunski sistem se bo začel krepiti. Rakaste celice se ne bodo več razmnoževale.

Po nekako treh tednih jemanja bo tudi bolečina, ki jo povzroča rak, izginila.

Vse vrste raka naj bi pozdravili v roku treh mesecev, vendar je za popolno ozdravitev potrebno nadaljevati pitje tega praška še vsaj pol leta. Telo pa itak že samo pove, kdaj je dovolj in kako se počutimo.

Nekateri ljudje občutijo bolečine v trebuhu, če ga popijejo preveč. V tem primeru je potrebno zmanjšati dnevno količino. To tudi pomeni, da je rak pod kontrolo in da lahko zmanjšate dnevni vnos. Kot stranski učinek jemanja boste opazili, da se je vaša telesna odpornost povečala in da v času jemanja niste zboleli za prehladom. Največji sovražnik te metode je seveda kemoterapija. Kemoterapija namreč ubija imunski sistem in apetit. Poizkusite sami, nič vas ne stane, lahko vam samo koristi.

---

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/98636/regrat-taraxacum-officinale

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/98638/regrat-hrana-in-zdravilo

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/272157/regrat-vec-kot-hrana

Regrat (Taraxacum officinale)

Zdaj, ko se narava spet ogrinja v zelen plašč - včasih kar vzkipi v zelenem! - kar naenkrat prikuka iz zemlje mnogo rastlin, ki jih smemo ne le občudovati, temveč hvaležno tudi pojesti! Sklenila sem predstaviti nekaj rastlin - rastlin, ki niso ne le lepe, temveč tudi užitne ali tudi zdravilne. To bom naredila večkrat po eno ali več rastlin, tako da posti ne bodo predolgi.   Regrat (Taraxacum officinale) je spomladi ena prvih solat. Kmalu bo prišel čas, ko bo po travnikih kar mrgolelo ljudi, ki nabirajo regrat. Mlade liste nabiramo celo leto, tudi med cvetenjem, res so pa tedaj listi nekoliko trši in bolj grenki, kar lahko omilimo, če regrat dodamo mešanicam solat in drugih različnih rastlin. Uporabljamo tudi cvetove. Po solati potresemo samo cvetne listke, brez zelenega dela. Prav tako lahko regrat dodajamo v kašaste sadno zelenjavne sokove.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
26
Janez Gril
0
Mar 04, 2019
Ana, zlata si! Sem tudi jaz nabral in sedaj sušim. Upam, da si v redu......
#26
Ana Kos
0
Mar 18, 2018
ZimZelen, a zaradi tegale zapisa? :)
Za mnoge je vseeno samo plevel :)
Sicer pa se meni zdi, da gre vedno toliko regrata v cvet in se potem raztrosijo semena, da se mi zdi nemogoče ga iztrebiti ... Upam! <3
#25
Zim Zelen
0
Mar 17, 2018
Bojim se, da bo zdaj SLO očiščena regrata in bo treba ponj južneje kjer ga ne poznajo kot solato ampak kot travo, plevel.
#24
Ana Kos
1
Mar 20, 2017
ZimZelen, hvala ti! :) No, potem bo pa šlo. Ravno čistim korenine, nekatere so zelo dolge, je pa malo takih, ki niso res nič poškodovane ... Težko je izkorat 30 cm dolgo korenino, ne da bi jo kaj ranila ... kakšna se je tudi odtrgala ...
Sok je dragocen, ja! Tako pravi tudi Marija Treben, ki priporoča, da jemo stebelca cvetočega regrata.

Radmila, neč bat, z minerali obogaten regrat je to! :)
#23
Radmila Čučak
3
Mar 20, 2017
Imam lesen možnar in sem zdaj poskusila te korenine zdrobiti, in je še kar uspelo

le da jih ne morem prej še enkrat oprati in zmočiti
#22
Zim Zelen
1
Mar 20, 2017
*Ana
GOOGLE: "lesen možnar (terilnik)"

Nasvet, da se pred sušenjem nareže na drobne kosce je vprašljiv, ker izteče koristen mleček.
(možnarji in bati so iz trdega lesa, nič se bati, da nebi zdrobili suhe korenine)

lesen možnar - Iskanje Google

Napredno iskanjeGoogle Slike – domača stran Pomoč Pošlji povratne informacije
#21
Ana Kos
1
Mar 20, 2017
Radmila, ne predstavljam si, kako bi jih zdrobila v leseni posodi ... Hmmm? S čim? Tam pravi, da so se v rokah drobijo, so dovolj suhe. Ampak ne predstavljam si, da bi lahko naredila prah kar ročno :)

Glede celih koreni - morda je kaj podobnega kot velja za meso ... Pravijo, da z mesom pojemo tudi strah živali, tisto, ko se bojijo, trpijo ... Da se pod vplivom tega strahu pred smrtjo tudi v telesu živali kaj dogaja ... in tisto mesojedi čovek z mesom dobi.
Morda je podobno z rastlino, ki ej bila ranjena - in morda na mestu rane skrbeti za celjenje?
Ne vem ... le razmišljam ...
#20
Radmila Čučak
0
Mar 20, 2017
Ana....ne vem zakaj naj bi bile cele, te ki jih imam jaz, niso cele.....se tudi ne drobijo, čeprav so suhe......so trde in ker jih ne morem narezati, jih prej namočim :)
#19
Ana Kos
0
Mar 20, 2017
Radmila, v naravi je toliko dobrega!

Glej, zemljica vse ti ponudi ...
Samo potrebno je prisluhniti ji. In se učiti pri modrih ljudeh!

Nakopala sem regratove korenine, zdaj jih bom očistila ... se pa sprašujem, kako korenine izkopati res cele ... in sprašujem se, zakaj morajo biti cele ... Tam, kjer so ranjene, nastaja sok, tisti mlečni sok. Morda potem vsebina korenine ni enaka, kot bi bila sicer? Ne vem ...
Se ti kaj sanja, Radmila, zakaj bi morale biti korenine cele?
Tudi glede drobljenja si čisto ne predstavljam ... Se bodo drobile pod prsti? No, bom videla! :)

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/101924/plevel-kaj-je-sploh-to

Plevel - kaj je sploh to?

Od malega poznam marsikatero rastlino, nekatere po imenu, marsikatero samo po videzu ... a nikoli si ne bi mislila, da j
#18
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
ja.... Hofer se kar precej trudi za bolj zdravo hrano :)

ups.....tale komentar se nanaša na tvoj članek o jajčnih lupinah :o
#17
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
Ana.....veliko mineralov lahko dobimo tudi na bio-travniku z užitnimi travniškimi cvetlicami, ki jih opisuje Dario Cortese v knjigi Divja hrana...to so bio-minerali za razliko od tistih cenenih kupljenih, ki niso tako dobri.....

ali pa ko se kopamo v morju....tam so vsi mikro-minerali.....ki prehajajo skozi kožo v telo

aktivno oglje je pa izvrstno za razstrupljanje
#16
Ana Kos
1
Mar 17, 2017
Radmila, 12 in 13, iz otroštva se spomnim, kako so mladi pujski rili po zemlji! Jedli so jo! Če pojemo malo zemlje, gotovo ni nič narobe. Pomembno je pač, od kod je tista zemlja. Ampak če je tista, v kateri je zrasel regrat, ki ga jemo, je gotovo tudi tista zemlja v redu.

Veš, otrokom sem pokazala pepel (ob pepelnici - ob spominjanju na to, da smo prah in se v prah povrnemo), šla sem ga iskat k eni gospe, ki kuri samo drva ... Pa je en otrok vprašal, če lahko malo pepela poje. Rekla sem, da lahko - če njihovi starši (bili so zraven) dovolijo - je biopepel :) In so ga nekateri otroci. Jaz sem rekla: To so minerali :) Kaj vse človek hodi iskat v lekarno, pa morda lahko dobi doma :)
Kot recimo kalcij ... pred kratkim sem brala o tem, kako lahko zdrobimo jajčne lupine in dodamo kakšni hrani ali tekočini. Le to je pomembno, da so jajca zdrava. :)
Tudi pisala sem o jajčnih lupinah.

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/274628/jajcne-lupine

Jajčne lupine

Ni vseeno, kakšna jajca jemo. Sin mi je pred kratkim rekel, da je bral, da Hofer sploh ne bo več prodajal jajc baterijsk
#15
Ana Kos
2
Mar 17, 2017
Greg, 11, vedno so neki začetki ... nekdo je prvi. Verjetno se boš strinjal z menoj, da tisti, ki ima oblast, ki je na vrhu, odloča, katera "resnica" bo veljala. Tisti, ki ima moč.
Ko so bili moji najstarejši otroci majhni, je bila zdravniška doktrina ta: nujno dajati dojenčkom kapljice AD3 toliko in toliko kapljic vsak dan. Jaz sme enkrat vprašala zdravnico, če so kakšni dokazi, da zdaj ZARADI DAJANJA TEH KAPLJIC ni več rahitisa ... ali pa je rahitis izginil, ker na splošno jemo bolje in bolj raznoliko, kot so kakšni revni včasih. Zdravnica je znorela! Rekla je, da je zdravniška doktrina taka in da se je moram držati - pa četudi bo jutri veljalo drugače!
Kot vidiš, mi ni nič povedala - nič uporabnega ... no, povedala je to, da moram ubogati!!
Amapk nekaj let zatem so zdravniki spremenili zdravilo, dojenčkom se je dajal le D vitamin, mislim, da tudi manj kapljic.

Torej - nekaj velja samo zato in ravno zato, ker zdravniška doktrina tako pravi?
Zakaj potem v eni drugi državi o kakšni stvari drugače pravijo (npr. o cepljenju), pa gre lahko za državo s podobnim okoljem, kot je naša ...?

Življenje gre naprej - z vedno novimi začetki ... novimi koraki ...
#14
Radmila Čučak
0
Mar 17, 2017
Ana....so različni recepti za pripravo čaja......jaz osebno ne bi pila zemlje....kot svetuje v članku.

glino sem pila......a z glino za pitje je drugače kakor z zemljo.....
#13
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
Ana.....jaz operem te korenine, ker ne vem, če ni kakšen ostanek od zemlje na njih.....vsaj te, ki jih imam zdaj, se mi zdijo potrebne pranja....saj se v tako kratkem času iz korenine s pranjem ne more izločiti nobena zdravilna snov.......pač pa se izloči v vodo, ko jih namakam, zato to vodo uporabim za čaj :)
#12
G Z
0
Mar 17, 2017
Ana, dokler ne bodo potrdil I, da deluje na ljudeh in ne samo na živalskih celicah v laboratoriju, je vse nabijanje v prazno.
#11
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
Ana......#5.....ne nabiram vijolic, trobentic......lepo jih je videti v naravi......doma pa tako hitro uvenijo :(
#10
Ana Kos
0
Mar 17, 2017
Radmila, aha, vidiš, v tem, kar jaz objavljam, pravijo, nič prat, samo očistit ... Zdrobit ... V bistvu se niti ne kuha, samo doda tekočini, kakor jaz razumem.
Včasih dam korenino v sadnozelenjavne kašaste sokove, če delam samo zase ali pa še za moža, otroci pa vihajo nos, če je grenko :) Ampak ni zelo grenko.
V prispevku sicer svetujejo neuporabo nožev (kovine).
#9
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
tukaj je še članek od aktivni.si ....o regratu, iz vidika indijske tradicionalne medicine ayurvede :)

https://www.aktivni.si/prehrana/zdrava-prehrana/regrat-zdravilno-zelisce-za-prebavo-ciscenje-in-razstrupljanje/

Regrat - zdravilno zelišče za prebavo, čiščenje in razstrupljanje - Aktivni.si

Veselite se vsake regratove zeli. In preberite, kako vse pomaga.
#8
Ana Kos
1
Mar 17, 2017
Greg, čisto razumem vsako skepso, tudi jaz sem jih polna :) Ampak uradnim zdravilom tudi kaj dosti ne verjamem, tako da ;)

Zanimivo je, ko včasih ugotovimo, kaj vse so naši predniki počeli, morda tudi vedeli (razumeli) ... pogosto je pač "kmečka" pamet poznala določene izkušnje, zapomnili so si jih. Niso znali razložiti, kako in kaj, vedeli pa so, da je tisto dobro.
Tako včasih ugotavljamo, da so naše "babice" marsikaj znale, kasnejši rodovi so tisto zavrgli, potem pa pravnuki spet odkrivajo to, kar so nekoč že vedeli ... :)
#7
Pokaži več komentarjev
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2017-03-16 22:48:10 (Mar 16, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Regrat - več kot hrana!

Med prvimi rastlinami, ki zgodaj pomladi klijejo iz tal in se nam ob njih cedijo sline, je regrat. Užiten je sicer vse leto, le da je pomladi, ko je še mlad, nežnejšega okusa, hkrati smo pa zgodaj pomladi še bolj potrebni svežih solat, kot potem čez leto - vsaj tisti, ki kaj damo na sezonsko zelenjavo in se nam zdi normalno, da jagod, češenj in zelene solate ni decembra ali januarja.

Regrat (Taraxacum officinale)

Zdaj, ko se narava spet ogrinja v zelen plašč - včasih kar vzkipi v zelenem! - kar naenkrat prikuka iz zemlje mnogo rastlin, ki jih smemo ne le občudovati, temveč hvaležno tudi pojesti! Sklenila sem predstaviti nekaj rastlin - rastlin, ki niso ne le lepe, temveč tudi užitne ali tudi zdravilne. To bom naredila večkrat po eno ali več rastlin, tako da posti ne bodo predolgi.   Regrat (Taraxacum officinale) je spomladi ena prvih solat. Kmalu bo prišel čas, ko bo po travnikih kar mrgolelo ljudi, ki nabirajo regrat. Mlade liste nabiramo celo leto, tudi med cvetenjem, res so pa tedaj listi nekoliko trši in bolj grenki, kar lahko omilimo, če regrat dodamo mešanicam solat in drugih različnih rastlin. Uporabljamo tudi cvetove. Po solati potresemo samo cvetne listke, brez zelenega dela. Prav tako lahko regrat dodajamo v kašaste sadno zelenjavne sokove.

Regrat - hrana in zdravilo

Je dobro znano živilo in preizkušeno ljudsko zdravilo, vendar je na voljo le malo strokovnih izsledkov, ki bi upravičili čislanje droge. Kemična sestava in farmakološke raziskave na živalih kažejo, da je praktično nestrupen, vendar se pretirana raba – čezmerni odmerki in čezmerno jemanje – odsvetuje. Pri žolčnih in revmatičnih težavah priporočamo 4- tedensko kuro spomladi in jeseni. Pri želodčnih težavah, ki jih povzroča pomanjkanje kisline, pijte čajni napitek pol ure pred jedjo. Pri ledvičnem pesku je možno uporabiti vodni šok: čajni napitek dopolnite z vodo do poldrugega litra in popijte vso količino v 15-20 minutah.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Sarah Crossan: Eno
Ali dober pes laja?
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Tanka
(89)
Zaveza
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
maj 2021
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj