Članek
Kumara in polž
Objavljeno Jul 14, 2016

Rdeč polž navali

na zeleno kumaro,

požrešnež grdi.

Ne, polž, tako ne bo šlo,

kumara je mo-oja!

Fotke tega strašnega prizora nimam, zato padam eno bolj "pravljično". (Ampak barvno je bilo prav zanimivo: rdeče in zeleno.)

Okoli kumar sem potem posula suhe lupine nekuhanih jajc ... menda potem polža pika v trebušček, kar naj ga, kaj pa rine v škodo; naj gre drugam :) Je še veliko druge hrane, kumare in buče naj pa meni pusti!

No, okoli kumar je to z lupinami šlo, ko rastejo pokonci in niso po tleh ... posula sem okoli sadik ... potem ko sem ga ravno zalotila, falota, ko se je spravljal nanjo, na kumaro. Vzela sem mu jo, dobesedno iz "gobca" :) ... in posula lupine.

No, potem sem posula pepel okoli buč in pod njimi. Polža sem zalotila jesti cvetno čašico, ne, jaz bi buče ... Nisem sadila buč zate, gospod polž. Bo pepel pomagal? Hmmmm? Ponoči ga je dež precej dobro spral.

No, zdaj grem pa zraven posadit kapucinko, menda polžem smrdi. Imajo polži nos?

Raste tudi boreč, menda tudi boreča polži ne marajo.

Tako da ... morda bo pri meni polžem "smrdelo"? :D

Sponko, meni je na slikci še kar ... ampak v rokah ga nimam rada ... Ampak če bi ti bilo ljubo, bi se potrudila zate in ti jih prinesla kar na tvoj dom (če bi mi seveda izdal naslov :) :)))

Gita, rigorozna? Torej si jih - pojedla? :P lila <3 Ja, meni so tudi pojedli sredine zelja in ohrovta ... pol pa mam, kar mam ... ;)