Kako zelo malo je včasih potrebno ...

OddajAna Kos, dne 2016-02-28 ob 23:50:58

Res. Včasih je zelo malo potrebno: včasih le nasmeh, beseda, kretnja ... Včasih en srčen nasmeh pomaga človeku preživeti neskončno težak del življenja. Kako se spominjam rok ene babice na mojem križu med rojevanjem predzadnjega otroka.

Kako mi kdaj dobro dene kakšen stavek, mail, besede, ko začutim, da nekomu ni vseeno zame.
Kako sem vesela svojih otrok, ko včasih res s posebno toplino pristopijo do mene (pesmica ali risbica za moj praznik) ... kako nežno se stisne k meni naš najmlajši.
Kako lepi so svetli dnevi, čeprav novembrski, ure močne svetlobe ožarijo še te ure, ko se spušča noč, delovnega dneva pa še ni konec.

Vem, da so takile časi časi, ko povprečno več ljudi kot sicer čuti težo življena, nesmisel svojih dni ... ko se sprašuje o pomenu vsega ...
Tako lepo je, kadar zasije kakšna drobna lučka v dan ... včasih je ena sama lučka dovolj. En sam nasmeh. En prijazen objem. Dotik. Stisk roke. Pogled v oči.
Potem noč ni tako črna in tako neskončna dolga. Potem so moči za nov korak.

Bila sem ob njej ... Ni mogla več vstajati. Bolezen jo je uklenila, priklenila na posteljo ali voziček ... Počasi je bila le še postelja ...
Morda je končno napočil čas, ko bi si lahko odpočila od dolgega težkega življenja. Vedno je morala biti pogumna, močna ...
In zdaj bi se vendar lahko spočila, oddahnila ... Premislila svoje življenje ... Ovrednotila ... In se počasi poslovila ...
A ne ... Ni še bil čas. Zanjo ne. Ni še mogla.
V njej je bilo še marsikaj, kar je zahtevalo svoj davek.
Bolečine, zamere, razprtije, beg, samota.
Včasih človek na zunaj nič ne pokaže, kako v resnici čuti. Včasih niti sam ne ve, kaj in kako čuti. Si ne dovoli videti ... Čutiti.
A da more videti svoje življenje v pravi luči in da se more posloviti od tu, se mora prepustiti Življenju samemu.
In včasih je potrebno čisto malo, da se človek navsezadnje popolnoma odpre, brez strahu, le v polnem zaupanju, da bo vse dobro ...

Ne vem, kako bo z menoj, ko bom - tam ... na pragu večnosti ... Druge, drugačne večnosti, kot je tukaj.
Bo čisto malo potrebno, da bom zmogla, se znala posloviti?

Vem za ljudi, ki se ne upajo zaspati ... ker zaspati pomeni prepustiti se ... Ker se jim zdi pretvegano ... Kaj pa, če tačas umrejo?

Ko sem sama v hudi stiski, si predvsem želim svojega moža ob sebi ... Njega, s katerim sva si obljubila, da si bova vse življenje stala ob strani ... In si želim, da ne bi stal preveč "ob strani", temveč da bi bil čim bolj blizu mene, z menoj ...
Ne glede na to, da moram nekatere stvari v vsakem primeru narediti, dokončati sama.
Kot roditi. Lahko mi je v pomoč mož (hvaležna sem za vse njegove ure v porodnih sobah - jih je bilo kar precej), lahko mi izredno pomaga babica, ki pristopa z empatijo ..., a bistveno mora vsak človek vendar narediti sam ...
Lahko ena sama kretnja, beseda pomaga, da človek zmore potem zbrati veliko moči in delo opraviti tako, da je v nekem trenutku popolno.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
22
Maja
0
Nov 23, 2021
Da, lahko se strinjam z dejstvom, da so nekateri tako imenovani uroki prevara, ker sem pred nekaj tedni postal žrtev, ker sem bil tako nestrpen, da bi dobil svojega ljubljenega moškega Antona nazaj, kako naj vem, da so nekateri uroki prevara je to, ko začnete komunicirati z njimi po e-pošti ali telefonu Whatssap, in ni dokazov, da je vaše delo opravljeno tako, da vam pokažete fotografije preseka njihovega templja med postopkom ljubezenskega črkovanja ali prosite uroka, naj vam pove kaj početi doma, postopek ljubezenskega črkovanja mora biti praktičen izgovarjanje molitev za zaklepanje tudi v svojem osebnem prostem prostoru doma. Drigbinovia izvajalec ljubezenskih urokov je resničen, ker vam bo povedal, kako narediti ljubezenski urok sami v vašem domačem prostem prostoru ponoči, ko vsi drugi spijo v vaši hiši, nato pa vam bo Drigbinovia dal navodila, kako narediti ljubezensko molitev sami, ne da bi motili ali zahtevali več denarja. To je, kako se ločiti od lažnega izvajalca ljubezenskih urokov in resnično dobrega delujočega izvajalca ljubezenskih urokov, ki dobro delujeta. To odkrijem sam in mi deluje, potem ko v svoji hiši izgovorim nekaj molitev, Drigbinovia mi pove vse, kar je bilo treba narediti. Skrbno sem sledila vsem njegovim navodilom in v naslednjih dveh dneh me je poklical moj bivši ljubezen Anton, vrnil se mi je še isti teden, ko je bila opravljena molitev za ljubezenski urok. to je zelo res, izkoristil sem to priložnost, da priporočim kanal ljubezenskih urokov Drigbinovia vsem, ki iščejo pravega izvajalca ljubezenskega uroka, da bi ga nujno vrnili bivšega ljubezenskega partnerja doctorigbinovia93@gmail.com WhatsApp ga na +12162022709 ali Viber +12066713285 hvala vsem, ki ste jih vzeli čas za branje in želim vam vso srečo in srečo v vajini ljubezenski zvezi/porokih. bog te blagoslovi.
#22
Ana Kos
0
Mar 05, 2016
Štulič, kateri poba je zaljubljen? CD Vito ali "moj" ali tale, ki poje v "mojem" videu? ;)

Moj poba je fejst fant :)
#21
štulič ;)
0
Mar 04, 2016
Poba je hudooo, zaljubljen!? ;)

Mirkej ga, to menim je pomembnejše od moledovanja ker; ne afirmirana ljubezen lahko sproži kontra reakcijo, ki je vselej usodna :!

/kdo pa je lahko Ona, ki hodi nad oblaki?! :/

https://youtu.be/iJmER493F4U

Dire Straits - Romeo and Juliet (Lyrics) - YouTube

Lyrics: "Romeo & Juliet" written and performed by the Dire Straits (1981). All Rights Reserved © Available in HD (720p)
#20
Ana Kos
1
Mar 01, 2016
Ej, fanta, ne se kregat! ;)

Vama dam pa še jaz eno musko, med temi fanti je edn še bolj "moj" kot drugi:
https://www.youtube.com/watch?v=QPxKyhfHHyY

Sintagma - Ko hodiš nad oblaki (Dan D cover) - YouTube

Akustična priredba skladbe Ko hodiš nad oblaki skupine Dan D. Video spot posnet v lastni režiji. Nastopajo: Matija Jager
#19
cdpapa
0
Mar 01, 2016
Hvala enako, Ana.

Uštuljeni, veš, da bo držalo, dovolj je, da si ti to izčeljustil.
Mogoče se ti pa malo bolj posvetim v prihodnosti, da bo recipročno, za seboj namreč puščaš veliko bedastoč. Fromma, pa še kaj drugega, pa se le navadi pisat pravilno, če ga že nisi bral.
Čudna je ta hiša, kjer se ima za inventar nekdo, ki ni izvalil niti ene objave.
#18
štulič ;)
0
Mar 01, 2016
@vitaminoznejši od Blue tootha :) kaj sem pa j'z drugega trdil?!

Tvoja vizija je obremenjena predvsem, z zunanjimi vplivi! Osredotoči.se na lastna spoznanja, ko boš absolviral lasten namen?

In, :( ko boš pozabil, zakaj si ždel al this time na postaji, da je vlak odpeljal... ) https://youtu.be/Bmtv-ysZoHQ

Edvard Munch's 3D The Scream Animation Pink Floyd - YouTube

Edvard Munch's 3D The Scream Animation Pink Floyd
#17
CD Vito
0
Mar 01, 2016
O, mojster za Frohma, ti se lahko le pretvarjaš, da si zmožen kaj razložiti, kar je posledica tega, da ne veš – rad bi pa bil pripoznan kot nekakšna mnenjska avtoriteta.
Lahko se je delati brihtnega in razgledanega s preohlapnimi »intuitivnimi« komentarji, ne da bi operiral s fakti, a ne?
Sicer se mi ne da srat tule pod Aninim blogom, ampak samo še en link zate, o, štuljo – iz SSKJ:

plítkost -i ž (í) knjiž. plitvost: plitkost jezera / duhovna plitkost človeka ♪

#16
Ana Kos
0
Mar 01, 2016
Smotan ja ... Razumem in poznam ... Ampak včasih je potem vse smotano .... Žal.
Pekel in nebesa. Pekel ali nebesa.
Ko najbolj boli, je včasih hkrati prostor največje sreče. Kdo bi vse to razumel? ... pa saj ni treba razumeti ... ;)
#15
štulič ;)
0
Mar 01, 2016
Če je smotan no, Ana!!!! :)

Khm? Pekel al' Nebesa kot Jin in Jang... kot Janko in Metka; kot Kajmak in Marmelada... kot enost? m? :?

https://youtu.be/_Nzr-jm2f1o

LAIBACH - Brat Moj (Live at Tate Modern, London 2012) HD - YouTube

LAIBACH Monumental Retro-Avant-Garde London, Tate Modern, Turbine Hall Saturday 14 April 2012 Laibach presented a unique
#14
Ana Kos
0
Mar 01, 2016
CD Vito in Štulič, obema želim veliko dobre volje.
Škoda življenja za prepire - vsaj za prepire, kjer gre za dokazovanje.
(Priznam: tudi jaz včasih zapravljam življenje ...)
#13
Ana Kos
0
Mar 01, 2016
Štulič :D
(k 9)

Všeč mi je:
"Kar pa se tiče najinih problemov z mojo Oono, bom d'jal, da obstaja le najina skupna skrinja, ki jo poskušava sočasno izprazniti, do dna.

Bolj me iritira, njeno prepoznavanje brazgotine kjer mi je odvzeto rebro, kamor brez potrebe dregne v zavedanju, da me tam najbolj boli. :("

Grem vprašat "mojega", kaj misli, če bi imela tudi midva raje kar skupno skrinjo - ne le postelje ;) - in ne da se on skriva včasih po predalih! :D :D

Tisto o brazgotini .... mislim, da nimate manjkajočega rebra samo vi, verjetno ga imamo tudi mi .... moški presneto veste, kje vašo žensko zaboli. Tam so nebesa ali pekel - kar naredite, tisto je. :)
#12
štulič ;)
0
Mar 01, 2016
Kako ti naj potem razložim razliko med odštevancema?! :?

Plitkost ni enaka plitvosti, ker eno je duševno stanje, drugo absolutno neznanje! T'ko da... :/ http://dai.ly/x1864ws

1. Azra-A sta da radim - Video Dailymotion

Watch the video «1. Azra-A sta da radim» uploaded by Vladimir on Dailymotion.
#11
CD Vito
0
Mar 01, 2016
O, štulič, blaženi. Vaše svetovljanstvo Fromma od blizu ni videlo, a vseeno mu ne manjka napuha, da bi se pretvarjalo, da njegova dela zaprašena ležijo na polici. Vseeno to ni ovira, da si ga drzne razlagati/napačno, seveda /. Tepček hohštaplerski, piše se Fromm, ne Frohm. Že drugič si napisal narobe, afna. Tak da, če se ti bo utrla kakšna želja po učenosti, se bo treba premakniti k policam v knjižnjici, jelda?
Da si človek principov, ki za besedno obračunavanje izrablja drugo objavo, zato, ker mu zmanjka argumentov pri prvi, pa me ne čudi pre-več. Uboga para!
#10
štulič ;)
0
Mar 01, 2016
Oh Ana :) toliko me pa že poznaš, da veš, da se več al' manj držim principa, kdor tebe s kamnom, ti njega s kruhom...

občasno, ko intuitivno prepoznam zlo hotneža, pa raje izberem kako "po orng" trdo štruco ali pa še rajši kakšno težjo Frohmovo, zaprašeno buklo, ki leti direktno v zeleno, zaletavo bučo.
Pri tem, seveda ;) kalkuliram, da se je moja malenkost losala balasta, hkrati pa kamenje metalcu, nafutram njegov pernati ego :!

Kar pa se tiče najinih problemov z mojo Oono, bom d'jal, da obstaja le najina skupna skrinja, ki jo poskušava sočasno izprazniti, do dna.

Bolj me iritira, njeno prepoznavanje brazgotine kjer mi je odvzeto rebro, kamor brez potrebe dregne v zavedanju, da me tam najbolj boli. :(

https://youtu.be/JtBxVW19VQQ

#9
Ana Kos
0
Feb 29, 2016
Anka <3
#8
Ana Kos
0
Feb 29, 2016
Štulič, k 4:
ena moška skušnjava je ta, da misli, da je vse ok in ne pogleda v globino. In potem sploh ne ve, kaj se zares dogaja v srcih njegovih bližnjih. Pa ne samo, da ne ve, ne želi vedeti, ne zanima ga.
Ob tem pa trpi in nastrada, trpijo in nastradajo tudi drugi ...

Gotovo je to precej pogosta moška skušnjava, medtem ko tudi ženske marsikdaj ne vemo, kaj se dogaja v srcih naših bližnjih, ampak redkeje zadevo odrinemo, "zapremo predal".

To o predalu je iz neke primere, ki jo je uporabil nekje p. Vital Vider, in je nama z možem všeč - res pove veliko:
moški je kot predalnik, ima problem, zapre predal in problema ni ... Pozabi celo nanj.
Ženska je kot skrinja, vse ima skupaj. Dolgo zdrži, veliko potrpi, ampak vse se prepleta in ko hočeš reševati en problem, se mimogrede dotakneš še stotih drugih stvari.

Pa povej, če tvoja ni taka?
Naša je :D :D

Ne glede na jin in jang je vse to :) :)
#7
Ana Kos
1
Feb 29, 2016
Štulič :)
Všeč mi je, ko se ti milo st'ri :)
Sicer pa: stvari so tako zelo povezane ... in žal mi je, ker - morda tudi ženske, ampak moški pogosteje - nekateri vse popredalčkajo. Zaprejo predal in problema ni več. Kot bi ga lahko zaprli, zaklenili .... Ne, problem je vedno problem .... In človek, ki ima rad, ima rad ... vedno. Ni dober samo do enih ljudi, do drugih pa grob ....
Kolikokrat sem razmišljala, kako je lahko recimo komandant taborišča tam zločinec, doma pa ljubeč mož in oče ... (Deček v črtasti pižami) Je to sploh mogoče? Po moje je človek scelega, vedno je tak ali pa drugačen.
Vedno je pošten, ljubeč, pravičen ... nežen .... ali pa pač ni ...

https://www.youtube.com/watch?v=9ypMp0s5Hiw

Ljubezen se sicer izraža različno, do žene in svojih otrok drugače kot do drugih žensk in drugih otrok .... ampak ne moreš nekoga imeti rad, drugega pa grobo sovražiti in prezirati ...

The Boy In the Striped Pajamas trailer - YouTube

Through the lens of an eight-year-old boy largely shielded from the reality of World War II, we witness a forbidden frie
#6
Anka Klemenčič
0
Feb 29, 2016
Ana <3
#5
štulič ;)
0
Feb 29, 2016
si mislila Jan al' Jin? :/

on je jan in ti si jin

obstran_ski get in? :? https://youtu.be/SKbcbxaD-Co
Laibach - See That My Grave Is Kept Clean (Official Video) - YouTube

Laibach's N American tour commences on May 11 2015 - http://www.laibach.org/future-events Support Laibach on Indiegogo:
#4
Ana Kos
0
Feb 29, 2016
Obstranski, le ne bodi preveč - obstranski ;)
Sicer je kot biti neporočen/a ;)
#3
Pokaži več komentarjev
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2016-02-28 23:50:58 (Feb 28, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Sarah Crossan: Eno
Ali dober pes laja?
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Tanka
(89)
Zaveza
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
januar 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj