Veličastna sončnica v preddverju jeseni

OddajAna Kos, dne 2014-09-01 ob 16:46:24

Takole cveti ena "mojih" sončnic! Letos jih ni poln vrt, in nobena se ni razrasla takole kot se je tale na spodnjih slikcah lani! Pa se mi zdi, da sem posadila seme te lanske sončnice ...

Življenje res preseneča!


v preddverju jeseni
se smeje v vrtu
celo naročje sonc

...

Kako tale sončnica spominja na Kosovelovo otroško pesmico Nesem sončnico na rami! Bi jo kar odnesla na rami in delila sonce!

Ko smo (lani) nazadnje šteli, smo našteli okrog 40 cvetov!

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
12
Ana Kos
0
Sep 03, 2014
Marija, morda si pa sončnico preneseš v kakšno objavo tu? Meni je na FB vsega toliko, da nerada kaj veliko iščem, razen če je nujno :) Skušam biti na spletu čim manj in ne iščem več in ne raziskujem ... Še tako čas pobegne in sem pogosto na računalniku več, kot bi želela biti.

Glede komentiranja - podobna si meni!
Tudi jaz se praviloma oglasim vsakemu, razen če je namenjen komentar drugemu in če se mi res zdi, da bi tisti človek ne bil vesel kakšne besede vsaj.
(In me ne moti, če ljudje govorijo tudi kaj drugega, le da ni žaljivo ali po načinu ali po vsebini. Blog je navsezadnje nekako kot vsakodnevno srečevanje ljudi, ki imajo vse sorta v glavi.)
Oglasim se tudi zato, da vidi, da sem opazila.
Mislim, da je večina ljudi veselih, če s(m)o opaženi.

Se pa seveda navadim na različne blogerje, kakšni nikoli ne odgovorijo, kakšni samo kakšnim.
Je pa tako, da če ljudje ne odgovarjajo, potem ponavadi ne komentiram več tam ali pa le redko ali če je tema, pri kateri se mi zdi nujno kaj reči.

Tako da ... jaz sem te vesela, ko prideš. Kaj češ, taka sem! ;) :D :D :D

P.s.:
Moje "breskve" so že "zunaj", evo jih:
http://www.publishwall.si/solzemlje/post/109232/buce-na-drevesih
#12
M. H.
0
Sep 03, 2014
O komentiranju, Ana, o komentiranju. Ne vem, če je prav, vendar se mi zdi vljudno, da se oglasim na vsako misel, ki mi je bila namenjena. No, pa saj ni pomembno. Taka sem in tako se tudi vedem, pa če je prav, ali pa ni.

Glede sončnice pa samo še toliko. Na FB imam tudi jaz eno čudovito sončnico, ki sem jo poslikala v začetku julija. Mislim, da je bil to največji cvet od vseh cvetov sončnic. Mogoče si jo opazila, kako je lepa in velika.
#11
Ana Kos
0
Sep 03, 2014
Marija,
kakšen nasvet bi pa rada? :)

Tolščak, aha, meni je hči povedala, da je užitna in koristna zelenjava. :) Ga pa v mojem vrtu skorajda ni.

V resnici je tako, da ljudje grešimo s tem, ko mislimo, da moramo delati več in več. Ni potrebno biti suženj dela. Dovolj ej narediti le tisto, kar je res potrebno. Torej kakšen plevel kar naj raste, če ima prostor.

O, se spomnim, kako je en sosed sadil v vrtu. Potegnil je črte in natančno po črtah sadil. Za vleči črte je imel neko napravo.
Lep vrt je bil, seveda, ampak jaz takega ne bi znala imeti ... niti ga ne bi želela imeti ... moj je drugačen ... je moj ... <3

Morda nas je pa več, ki nismo od tega sveta ... in vendar smo morda še posebej od tega sveta, bolj čutimo z njim kot tisti "taortodoksni" vrtnarji? :)
#10
M. H.
0
Sep 03, 2014
Ana, v sožitju je vse lepše, tako v življenju, kakor v naravi. Narava nam sama pokaže, če ji dopustimo. Včasih se mi zdi, da nisem iz tega sveta, ker se moja dejanja tako razlikujejo od ostalih. Zato res rada srečam ljudi, ki so mi vsaj kanček podobni.

Sem se tudi leto "jezila" na tolščak, ki se mi je razrasel med paprike, potem sem pa izvedela, da je krasna divja zelenjava za solate. No, probala ga še nisem, ker je bilo na vrtu vsega preveč, bom pa prav gotovo ob priliki.

O breskavah pa se le razpiši. Ne vem, če je sploh katera tema o teh stvareh, ki me ne bi pritegnila. Tako, da se včasih kar malo nazaj zadržim, da pa čisto vsega tudi ne pokomentiram. Kakšen nasvet?
#9
Ana Kos
0
Sep 03, 2014
Marija, vrt je kot nebo, kajne!
Nekaj neizmerno dragocenega! In marsikaj po nekih normah ne paše v vrt, v resnici pa tudi nikogar in nič ne moti, ne ovira ... Moti samo nekakšno finost posameznikov ...

Ob prvi priliki pokažem svoje letošnje "breskve"! :D
#8
M. H.
0
Sep 02, 2014
Lepo, Ana, vidim, da imava isto mero občutka za vrtičkanje. Tudi pri meni je vse v prosti rasti, še zeli ne pulim, če raste v sozvočju. Prav spočijem se, ko se sprehodim skozenj.
#7
Ana Kos
1
Sep 02, 2014
Marija,
v mojem vrtu je prav tako, pred par leti je bilo polno sončnic, so se zasejale same in jaz sme jih pustila rasti vsepovsod, kakšno leto je polno ognjiča, lučnika, tagetesa. Letos je bil vrt bolj v modrem, cvetel je boreč že zgodaj pomladi in poleti in tudi zdaj cveti ... Pa veliko radiča je šlo v seme in tako je bilo vse modro.
En moški mi včasih reče, da je tukaj neka "karma". Karkoli že s tem misli, vem, da se mu zdi v redu pri meni.
Zadnjič je pa ena gospa rekla: "Vi imate pa marsikaj v vrtu!" in sem se posmejala, vem, da njej ni šlo, da imam vse skupaj, vse v plepletanju. Ampak kaj čem, meni je tako ljubo. :)

No, če bi utegnila, bi bilo marsikaj drugače, ampak osnovno, da raste vse mogoče skupaj, to sem pa jaz Tudi jaz sem taka! :)
#6
Ana Kos
0
Sep 02, 2014
Lea, ajej ...

Kako bi rekli: bilo je kratko in sladko, ko so sončnice cvetele ...
Zdaj je pa spomin nanje! :)
In morda kakšna slikca!

Pozdravček!
#5
M. H.
0
Sep 02, 2014
Tudi jaz obožujem sončnice. Pri meni rastejo povsod, kjerkoli padejo ptičkom iz kljunčka, pa naj bo to med paradižniki, paprikami, ob reginkah, med jagodami, pri bučah....

Na tvojih fotografijah pa je lepo videti vse, tudi sončnice in sončke, ki se skrivajo med njimi.
#4
Lea199
1
Sep 01, 2014
Nekaj smo jih letos imeli in dokaj lepe so bile.
Nocoj je z njimi opravila burja z dežjem :(

Lp, Lea
#3
Ana Kos
1
Sep 01, 2014
Rak,
kako zelo lepo! Hvala, ker si mi pomagal spet enkrat najti tvoje lepe fotke! :)
#2
Rak stari
1
Sep 01, 2014
Ana, letos so se na mojem vikendu sončnice razrasle po nekakšnem vojaškem redu - prva najvišja, ostale redom ...
https://picasaweb.google.com/105542164406791269945/CvetjeNaMojemVrtu201402#6054172810619794994
Hvala bogu, da sem jih pravočasno zaščitil proti zlomu zaradi vetra, ki je tam včasih prav krut in mi napravi obilo škode med cvetjem, sadjem in sočivjem. Ampak, narava da, včasih pa tudi vzame.

Picasa Web Albums - Rak - Cvetje na moj...

Photos by Rak, Apr 12, 2014 - Letos iz objektivnih vzrokov malo zamujam s prikazom cvetja v mojem vrtu, ampak ta vrt je
#1
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2014-09-01 16:46:24 (Sep 01, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Tanka
(89)
Zaveza
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj