Članek
NASTOPI POD AVSENIKOVO MARELO

februar-julij 2018

Objavljeno Nov 24, 2021

Nastopi pod AVSENIKO marelo v BEGUNJAH

25. februar 2018 - GODBA BOHINJ

Program, ki so ga izvedli, je bil raznolik, od filmske do zabavne glasbe slovenskih avtorjev. Večji del koncerta so posvetili skladbam S.&V. Avsenika. Godbenike je vodil  dirigent Martin Pustinek . Povezovalka koncerta Lucija Grm, radijska napovedovalka Radia Slovenije, pa je obudila spomine na Vilka in  Slavka Avsenika.


				Glasbeno društvo Bohinj			Glasbeno društvo Bohinj

17. marec 2018 - GODBA GORJE

Godba Gorje se je odločila, da bo celotni koncert posvetila  velikanoma glasbe Slavku in Vilku Avseniku. Izvajali so samo Avsenikove skladbe. Na koncertu smo prisluhnili tudi pevskemu duetu  Bernarde Pokljukar in Klemena Repeta. Melodije so nas spomnile na pevce in pevke v ansamblu Avsenik. Dirigent in povezovalec programa, Klemen Repe, pa je obudil spomine na sodelovanje z bratoma Avsenik.


				Godba Gorje			Godba Gorje

14. april 2018 - MENGEŠKA GODBA  - VETERANI  

Veterani so se predstavili kot izredni poznavalci in ljubitelji slovenske glasbene ustvarjalnosti. Z  igranjem v orkestru si želijo popestriti svoja jesenska leta. Program so izvedli pod taktirko dirigenta,  znanega glasbenika Janeza Pera. Na klavirsko harmoniko je z orkestrom zaigral Franci Osterman. Predstavila se je  pevka Marjetka Aleš, ki je v duetu zapela tudi s Francijem Ostermanom. Tudi veterani so večji del koncert posvetili skladbam bratov Avsenik. Skladbo Pastirček sta v spomin na vse glasbenike, ki jih ni več med nami, zaigrala kot solista klarinetist Primož Kosec in trobentač  Franc  Kompare. Povezovalec programa je bil Alojz Miklavčič. 


				Mengeška godba - veterani			Mengeška godba - veterani

5. maj  2018  - GODBA DOMŽALE

Tudi godbeniki iz Domžal so večji del koncerta posvetili skladbam bratov Avsenik. Svoj program so popestrili s šov programom, izvedenim še v kvintetni zasedbi. V spomin na Jožeta Privška, izrednega skladatelja in aranžerja, so zaigrali tudi njegova dela.  


				Godba Domžale			Godba Domžale

2. junij 2018 - PIHALNI ORKESTER JESENICE – KRANJSKA  GORA

Pod Avsenikovo marelo je orkester večji del koncerta posvetil skladbam bratov Avsenik. S skladbo Prelepa Gorenjska so se spomnili na Franca Koširja in Franca Korena. Skladbo Jeseniški železarji pa so zaigrali v spomin na vse dirigente orkestra in skladatelja Ivana Knifica.


				Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora			Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora

7.  julij 2018- PIHALNI ORKESTER TRŽIČ

Večji del koncerta je bil posvečen skladbam bratov Avsenik in je potekal prav na  tretjo obletnico, ko smo se na begunjskem pokopališču poslovili od Slavka Avsenika. Spomine na glasbenega velikana je obudil župan Tržiča Borut Sajevic. V imenu vseh zbranih v gostišču Pri Jožovcu smo se z županom  Sajevicem in predsednico PO Tržič Marušo Eler ob grobu s prižigom sveče poklonili Slavku Avseniku.


				Pihalni orkester Tržič			Pihalni orkester Tržič

Orkestri, ki so ob 65-letnici glasbe bratov AVSENIK izvedli koncert pod AVSENIKOVO MARELO v Begunjah , prejmejo posebno zahvalo. To sta prejeli tudi Nataša  FARKAŠ  in Nataša MIKELJ.

V imenu vseh  godbenikov in godbenic se moramo zahvaliti družini Avsenik, Tradicija d.o.o., ki je omogočila, da lahko v rojstni hiši glasbenih velikanov, bratov AVSENIK, z glasbo počastimo njun spomin.

Ferdo  Kikelj

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju