Članek

Dejavnosti godbeništva

35. božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper

Kot vsako leto, tokrat že petintridesetič zapored, smo godbeniki Pihalnega orkestra Koper izpeljali naš največji dogodek leta, in sicer božično-novoletni koncert, ki se je zgodil na tradicionalni 26. december v koprski Areni Bonifika.

Objavljeno Mar 23, 2017

Kot vsako leto, tokrat že petintridesetič zapored, smo godbeniki Pihalnega orkestra Koper izpeljali naš največji dogodek leta, in sicer božično-novoletni koncert, ki se je zgodil na tradicionalni 26. december v koprski Areni Bonifika.

Pod vodstvom dirigenta Boruta Vatovca smo za dvourni koncert delali več mesecev in poslušalcem tako pripravili prav posebno praznično in kulturno vzdušje, v katerem že leta uživa več sto glavo občinstvo. Program je tako gladko tekel od tehnično zahtevnejših skladb na začetku, med katerimi je bila skladba Overture Allemande. Le-to bomo godbeniki aprila 2017 odigrali pred žirijo na tekmovanju v Italiji. Sledila je skladba, ki je med občinstvom požela veliko pohval – Around the world in 80 days, ki je bila predvsem zaradi doslednosti in natančnosti dirigenta presenetljivo lepo usklajena s filmom, ki smo ga predvajali med skladbo. Sledil je drugi del koncerta, kjer se nam je predstavila primorska glasbena legenda Slavko Ivančič, ki je celo areno pripravil do skorajda zborovskega petja svoje pesmi Solinar in z orkestrom odpel nekaj uspešnic iz svoje dolgoletne glasbene kariere. V zadnjem delu koncerta je sledil nekoliko bolj sproščen repertoar, kjer se je med drugim s solom predstavila naša flavtistka Urša Časar v izvrstno izvedeni skladbi Michaela Jacksona Thriller. Za svojevrstno presenečenje je poskrbel tudi povezovalec celotnega programa Iztok Novak – Easy. Predstavil je skritega gosta, ki ga je predstavljal on sam in z nami odpel svojo skladbo Nekaj med nama, ki jo je za orkester priredil pozavnist Mirko Orlač. Da bi na koncu vse skupaj lepo zaokrožili, je sledil venček božičnih skladb, kjer se nam je priključila vokalna skupina Respiro, ustanovljena posebej za ta dogodek. Ne smemo pozabiti še enega nepogrešljivega člena zdaj že tretjega božično-novoletnega koncerta. To so Mažorete Koper, ki vsako leto pripravijo prijetno plesno popestritev, tokrat tudi z mladimi mažoretami, starimi od sedem do sedemnajst let.

Vsako leto se za takšnim dogodkom skriva ogromno logistike, birokracije in drugačnega organizacijskega dela, ne samo vaj. Zaradi vsega naštetega je nujno potrebno sodelovanje vseh članov in podpornikov orkestra, katerim gre prav posebna pohvala, saj so tudi tokrat delo izpeljali odlično. Hvala tudi sponzorjem za nepogrešljiva sredstva, s katerimi imamo možnost, da izpeljemo dogodek v takem obsegu.

Nazadnje pa seveda hvala naši zvesti publiki, ki našemu delu, prizadevanju in trudu daje smisel – glasba je namreč ena tistih stvari, ki nas osrečuje, še najlepše pri vsem tem je, da jo lahko podarimo poslušalcem in s tem tudi njim naredimo dan prijetnejši.

Anja Lešek

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju