Članek
Zelo umazani projekt sedanje Vlade RS - Nepremičninski davek
Objavljeno Feb 26, 2014

Vedno bolj se Vladi in Čuferju zatika, celo Koalicija spoznava, da jih Nepremičninski zakon na volitvah lahko uniči, saj so zelo razjezili narod. Zato ga pomagajmo zrušiti še mi, navadni državljani, ki z uveljavitvijo Zakona vstopimo v Finančno sužnost do neverodostojne državne oligarhije. Zato vstopite med podpisnike, spodaj ali na katerikoli delitvi te strani vpišite svoje ime in priimek, ter kraj bivanja,podpise zbiramo do sobote zvečer, 1.3.2014, od jutri pa bodite pozorni na Zahtevo po takojšnjem preklicu Nepremičninskega davka, ki jo boste natisnili na list vsi lastniki nepremičnin, kjer bivate in jo poslali na naš naslov. Zavedajte, da bomo le enotni in odločni dosegli spremembe. Današnji podpis vam vzame 2 minuti za branje in 10 sekund za podpis, jutrišnja Zahteva pa 5 minut za izpolnitev ter odhod do pošte in 50 centov za poštnino. Ne dovolite, da Vladi uspe Davčno posojilo za vse, ki ne boste mogli plačati davka na Nepremičnine!!

Ko boste delili ta članek bodite previdni, da ne delite na FB več kot enkrat sicer vas FB blokira!! 

Jaz, Slovenka ali Slovenec, sem se z odpovedovanjem boril in garal, da sem prišel/la do lastnega doma. Ko sem kupil/a zemljišče sem plačal/a davek in zemljišče je postalo moje, ne državno! Da sem gradil/a svoj dom, sem moral/a plačati komunalni prispevek, segel/a sem globoko v žep, da imam danes vodo, elektriko, telefon, odvoz smeti in spet plačal/a davek. Potem sem kupil/a material in plačal/a velik davek nanj. Z mojim domom je država mastno zaslužila, danes pa hoče spet!

 Že v 9. stoletju je cerkev izumila plačljivi odpustek, da so lahko leni in lažnivi, neustvarjalni ljudje bogato živeli, so pa znali lagati. Danes se zgodba ponavlja do potankosti, v Sloveniji z novo vlado in nepremičninskim davkom. Obdavčiti hočejo moje, zapisano v Zemljiški knjigi, uradno vpisano pod mojim, tvojim imenom. Zakaj?

 Je zmanjkalo razuma (to že davno vsem v politiki), je zmanjkalo (pravzaprav je nikoli ni bilo) pameti in znanja, kako voditi državo v korist naroda? Zdaj so vse poteze usmerjene v ustvarjanje blagostanja peščice in reševanje njihovih goljufij pri grabljenju premoženja. Bančne luknje, stečaje, razprodaje našega premoženja.

 Štiri nazorne zgodbe:

-Imam 26m2 veliko stanovanje v Trzinu in sem lani plačala 20€ davka (NUSZ). Zdaj sem dobila izračun in bi morala za to isto stanovanje plačati 75€, ker pa je v kleti večstanovanjskega objekta še parkirišče, ki sem ga plačala ob nakupu stanovanja, narisano, 3x5m2, hočejo tudi zanj kar 45€.

 -Imam 50 let staro hišo v sklopu četvorčka v predmestju Ljubljane, hišo sta starša zgradila tudi z lastnimi rokami. Še lani so hoteli 130€, zdaj sem dobila odmero 980€ in 15 € za pripadajočo zemljo v obliki vrtička 66m2. Tudi sosedje so dobili enako odmero!

 -Po desetih letih moratorija sem se lani končno lahko vpisala v Zemljiško knjigo kot 1/6 –ska lastnica stanovanja v velikosti 60 m2. Po prejemu izračuna sem hotela z molotovko pred Parlament, pa vem, da bi potem samo dodatno nastradala. Prejeti izračun je 150€!! Za 1/6 60m2 stanovanja, torej za 10m2 mojega deleža, uradno zabeleženega v ZK. Norci delajo norce iz nas!

 -Imam stanovanje v Šiški, celih 45,7 m2, staro 52 let. Lani sem plačal še 45€, letos pa si gospoda želi že kar 386€. Se sprašujem, kdaj so nam zamenjali parket z zlatimi palicami?

 Davek je v poštenih državah namenjen socialni družbi, za šolstvo, zdravstvo, socialno pomoč, oskrbo starejših nemočnih, odpravljanje posledic naravnih nesreč, torej tudi za gasilce in policiste, nova delovna mesta….. V Sloveniji je namerno uničenih 70% kmetijstva, prejšnje cvetoče gospodarstvo je na robu propada, turizem v tej prelepi deželi pa je s pretkanimi prevarami že v tujih rokah (kot recimo Rimske Toplice).

 V Sloveniji je zadeva postavljena na glavo, tako pač, kot ukažejo tujci. Davek gre za plače birokratov in nesposobnih politikov, za kar 250 županov in njihove ekipe ter za skorumpirane  zagovornike zgrešenih  projektov, za reševanje zavoženih projektov privatizacije, vlaganje našega denarja v delnice in deleže podjetij, od česar narod nima čisto nič, posamezniki pa vile v St. Moritzu, predvsem pa za krpanje vsakoletnih novih bančnih lukenj. Če je davek namenjen blagostanju naroda, potem bi morale številke ostati zgolj v lanskih okvirih pa še iz tako nabranega denarja bi morali pomagali ljudem, ki ne morejo več vzdrževati lastnega doma, ker jim je država skozi politiko ustvarila nemogoče pogoje bivanja in življenja.

In od kje je do potankosti kopiran ta nečloveški nepremičninski davek? Iz že omenjenega Cerkvenega odpustka. Če želiš v nebesa, prepiši tvojo nepremičnino na Cerkev….. Tako je ta umetna tvorba zaživela in obogatela, to isto hoče od vas vaša država.

Ko tega umazanega izsiljevalskega davka ne boste mogli plačati, vam bo država zato zarubila dom. Torej? Državi, politikom, je edini namen skozi ta davek povečati nepremičninsko premoženje in kasneje zarubljena stanovanja oddajati proti plačilu iz ljudi pa narediti še večje reveže, kot so. Zgolj in samo to!

Zato jaz Slovenec/Slovenka zelo jasno povem, da tega davka ne bomo plačevali, ker je njegova uvedba namenjena izključno siromašenju nas državljanov. V kolikor vlada in parlament TAKOJ ne umakneta oziroma razveljavita zakona o nepremičninskem davku, potem pri polni zavesti napovedujemo državljansko nepokorščino. Namesto, da se izvršni giljotinarji in vsi politiki ne posvetite vsakodnevnemu reševanju naših stisk, predvsem namerno zavoženemu gospodarstvu, vračilu prisvojenih milijard vaših znancev in političnih prijateljev, potem vedite, da bomo posegli po vseh najostrejših pravno dovoljenih sredstvih in  odstranili vas ter zamenjali pokvarjeno zakonodajo, ki vas ščiti. Zavedajte se, da je vsa vladajoča elita dokazano kriva za propad naše dežele v zadnjih 23 letih, toda zadnja  ekipa daleč največ, z isto osebo na državnem proračunu od leta 2005 dalje, pri rdečih ali črnih!

Je pa to najostrejše sporočilo namenjeno tudi Ustavnemu sodišču, kot dopolnitev že prejetemu zahtevku za Ustavno presojo nepremičninskega davka, le da mi razkrivamo resnično ozadje in posledice in jasno povemo kdo in zakaj je to naredil. Ta nepremičninski davek v sodstvu, kot neodvisni veji oblasti, ne more in ne sme dobiti nikakršne podpore, ker ni namenjen temu, kar zagotavlja Ustava.

 Skupina Kazenska ovadba in podpisniki:

1.      Božan Žabjek, Ljubljana

2.      Ivi Špelko, Novo mesto

3.      Zdenko Prizmič, Črnomelj

4.      Katarina Rek, Maribor

5.      Zlatko Hernčič, Ljubljana

6.      Helena Gašperšič, Artviže

7.      Drago Ogorevc- Bresternica

8.      Matjaž Andromako, Ormož,

9.      Andrej Hribar, Domžale

10.  Hrvoje Brkljačić, Zreče

11.  Zvone Kelher, Bate

12.  Ljiljana Radosavljević, Maribor

13.  Ivan Ambrožič, Kostanjevica na Krasu

14.  Lidija Povše, Polšnik

15.  Tadej Hasičević, Ljubljana

16.  Lili Remec, Potoče

17.  Penelopa Saksida, Ljubljana

18.  Mirjana Čakardič, Škofije

19.  Helena Krapež Škoberne, Ljubljana

20.  Milko Ozmec, Maribor

21.  Amela Talić, Renče

22.  Barbara Majcen, Kamnik

23.  Jadranka Umek, Ljubljana

24.  Greg Zupan, Melbourne

25.  Aleksander Laznik, Trbovlje

26.  Cveta Žerovnik, Kranj

27.  Tatjana Tulsi Prijatelj, Ljubljana

28.  Nadja Avsec, Brezovica

29.  Ana Jug, Nova gorica

30.  Bojan Berlot, Nova gorica

31.  Vanja Degoricija, Maribor

32.  Ida Vuk, Tržič

33.  Janez Muhvič, Črnomelj

34.  Jože Gorišek, Rimske toplice

35.  Tanja Cvetrežnik, Ljubljana

36.  Ivan Lipovac, Kamnik

37.  Jolanda Miheu, Maribor

38.  Branka Kukovič, Ljubljana

39.  Natalija Jelen, Celje

40.  Uroš Mavri, Cerkno

41.  Samo Ribič, Ljubljana

42.  Cveta Mitrović Matjašič, Maribor

43.  Nejc Jelen, Celje

44.  Luka Jelen, Celje

45.  Marjan Polšak, Celje

46.  Robert Ivešič, Šmartno ob Paki

47.  Stoyan Svet, Postojna

48.  Sonja Umek, Ljubljana

49.  Petra Žitnik, Idrija

50.  Milan Baretić, Vrhnika

51.  Justina Milar, Trbovlje

52.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

53.  Marinka Komel, Izola

54.  Zehra Mahmutović, Koper

55.  Petra Mrgole, Trbovlje

56.  Bojan Mehle, Ljubljana

57.  Nastja Rodman, Ljubljana

58.  Mitja Sotlar, Ljubljana

59.  Nataša Tkalec, Maribor

60.  Fatima Kvrgić, Izola

61.  Sašo Klavžar, Spodnja Idrija

62.  Franc Korotaj, Ljubljana

63.  Mira Hace, Ljubljana

64.  Bronislava Hafner, Ljubljana

65.  Iztok Zupančič, Ljubljana

66.  Drago Ogorevc, Bresternica

67.  Alida Blažič. Ajdovščina

68.  Tone Umek, Ljubljana

69.  Maja Guštin, Maribor

70.  Minka Marič, Portorož

71.  Marko Kmetič, Strmec pri Leskovcu

72.  Katja Javornik, Maribor

73.  Drago Pusovnik, Šmartno ob Paki

74.  Iztok Dolinšek, Ljubljana

75.  Mateja Žiberna, Škofije

76.  Zvonka Česnik, Postojna

77.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

78.  Damijan Koprivc, Velenje

79.  Robert Gračner, Celje

80.  Mojca podlipnik, Nazarje

81.  Aleš Šketa, Pesnica

82.  Jože Kočivnik, Ruše

83.  Gašper Petrač, Vrhnika

84.  Branko Žele, Temline

85.  Jani Abdić, Kranj

86.  Martina Mlekuž Caraballo, Slovenska bistrica

87.  Sebastjan Kroflič, Celje

88.  Branko Damjanovič, Ljubljana

89.  Stojan Kojić, Ljubljana

90.  Frančiška Vrhovec, Litija

91.  Slavko Cerkvenik, Prelože pri Lokvi

92.  Rok Klobučar, Radoslavci

93.  Janez Podgorelec, Ljubno

94.  Silvester Lasbaher, Maribor

95.  Matjaž Škof, Malečnik

96.  Mojca Golob, Miklavž na Dravskem polju

97.  Darinka Potrč, Maribor

98.  Branka Džaić, Moravci v Slov.goricah

99.  Blaž Benedik, Gorenja vas

100.          Aleksander Pratnemer, Laško

101.          Jadranka Vesel, Kozina

102.          Ana Kugovnik, Črna na Koroškem

103.          David Kristan, Dobrova

104.          Ema Podgorelec, Maribor

105.          Črt Kanoni, Ljubljana

106.          Miroslav Cunjak, Ljubljana

107.          Sebastjan Poljanec, Idrija

108.          Milena Cvetežar, Litija

109.          Gusti Cvetežar, Litija

110.          Gašper Petrač, Vrhnika

111.          Mojca Božiček, Škofja loka

112.          Metka Jernejčič, Logatec

113.          Ljubo Vovk, Polhov gradec

114.          Erno Mikolavčič, Ankaran

115.          Stanislav Kunc, Logatec

116.          Mirjam Goričar, Ljubljana

117.          Jože Štritof, Ljubljana

118.          Miranda Rijavec, Škofije

119.          Vanja Kruh, Nova gorica

120.          Milan Matjašič, Maribor

121.          Tatjana Berlot, Nova gorica

122.          Darinka Prelog, Maribor

123.          Dušan Ljubec, Ptuj

124.          Mojca Podlipnik, Nazarje

125.          Jože Bunderla, Nazarje

126.          Vinko Brglez, Maribor

127.          Blanka Brglez, Maribor

128.          Marija Rek, Maribor

129.          Sašo Rek, Maribor

130.          Fani Vrhovec, Litija

131.          Nataša Bogataj, Ljubljana

132.          Rožica Mavri, Cerkno

133.          Peter Mavri, Cerkno

134.          Antonija Jermol, Cerkno

135.          Remigio Grbac, Koper

136.          Srebra Filipović, Kamnik

137.          Neva Zupan, Ljubljana

138.          Tanja Benedik, Trebnje

139.          Jože Kočivnik, Ruše

140.          Drago Kosmač, Nova gorica

141.          Edita Olas, Maribor

142.          Darja Grčar, Artviže

143.          David Celovič, Ljubljana

144.          Danijela Stegel, Postojna

145.          Vojka Jesenko, Radovljica

146.          Stanislav Stanko Kostanjevec, Ptuj

147.          Tomaž Primec, Maribor

148.          Tanja Sorčan, Šentjur

149.          Bogdan Sotenšek, Portorož

150.          Andrej Kaučič, Maribor

151.          Ljubo Vovk, Ljubljana

152.          Tomaž Petrovič, Maribor

153.          Darija Kovačič, Šentjernej

154.          Maja Vedenik, Kisovec

155.          Sladjana Breznik, Vrhnika

156.          Barbara Kos, Mojstrana

157.          Sandi Vovk, Mojstrana

158.          Mojca Golob, Miklavž

159.          Igor Golob, Miklavž

160.          Vojko Kogej, Ljubljana

161.          Filip Hrovat, Bovec

162.          Aleš Jamšek, Ljubljana

163.          Anita Eržen, Škofja loka