Članek
Je Računsko sodišče uspelo s kazensko ovadbo?
Objavljeno Jul 15, 2014

Pošiljamo uradno prošnjo za pridobitev dokumentacije o fazi postopka kazenske ovadbe, ki naj bi jo Računsko sodišče poslalo  na ustrezen organ že leta 2010, povezano pa z ugotovitvami spornega poskusa  prodaje Rimskih term ( da bo jasno - še tiste zrežirane v letu 2004, ki jim sicer ni uspela in so morali zrežirane postopke ponavljati in peljati kar do nastopa Dolamiča). Ker imamo tudi sami v lasti zelo veliko dokumentacije in, ker vemo, da je letos zastaralni rok za takratni poskus goljufije(tipično za Slovenijo), želimo uradne informacije o tej kazenski ovadbi, kar je Računsko sodišče ugotovilo in zapisalo v svojem letnem poročilu iz leta 2009, recimo nežno - o nepravilnostih v postopkih. Pričakujemo, da bomo zaprošeno dokumentacijo dobili, saj na srečo obstajajo tudi nadaljni postopki. Spodaj si lahko preberete naš zahtevek v celoti:

Prejemnik:

Računsko sodišče RS

Slovenska c. 50

1000  Ljubljana

 

Predsedniku Računskega sodišča

Ker smo priče povsem zamegljeni in zlonamerni razprodaji slovenskega premoženja, med katere sodijo tudi in predvsem Rimske Terme, se obračamo na vas, da nam skladno z  Zakonom o dostopu do informacij  javnega značaja. (Uradni list RS, št. 24-900/2003) posredujete informacije, povezane z vašo najavo z dne 7.12.2010, da so v postopku vložitve Kazenske ovadbe pri pristojnem organu, skladno s 30. členom Zakona o Računskem sodišču..

V dopisu svetniku Občine Laško (kopirani dokument vam prilagamo) ste napisali, da ste v reviziji obravnavali problematiko Zdraviliško turističnega kompleksa Rimske Terme, kjer navajate sporne postopke povezane s prodajo Rimskih Term v času, ko je bil zaželjeni kupec le  MRC d.o.o. pokojnega Saše Baričevića. (v Revizijskem poročilu za leto 2009 (št.1201-1/2009/246 z dne 15.9.2010, točka 2.2.2.1.h).

Zelo pomemben je podatek, da je prodaja Rimskih Term prikrita že več kot 10 let, prav iz leta 2004 pa je tako veliko dokumentacije, predvsem s podpisi takratnega generalnega sekretarja vlade RS Mirka Bandlja in ministrice za regionalni razvoj Zdenke Kovač, ki upravičeno nakazujejo načrt neligitimne prodaje zdravilišča že v tistem obdobju. Akti o prodaji, z navedenima  podpisnikoma, se večinoma  sklicujejo na sklepe vlade na seji tega in tega dne, v uradnem arhivu sej vlade pa v navedenih dnevih sej sploh ni bilo oz. ni nikakršne pisne dokumentacije. Zelo so zgovorni tudi dokumenti o prometu MRC d.o.o. v času nakupa in najema kredita za nakup, to znaša 1217,00 Sit, overovitev solastniškega dokumenta soustanoviteljev MRC-ja od bank, Uniorja do KAD-a zgolj s podpisom in brez žiga, ali pa celo žig MRC-ja na kupoprodajni predpogodbi, ki je v uradnem vladno pripravljenem dokumentu naveden kot Medicinsko rehabilitacijski Center, na njegovem žigu pa je zelo jasno napisano Medicinsko rekreacijski Center (zaradi česar so nespretneži morali ponoviti vajo),  vas prosimo, da nam posredujete vse podatke kdo so bili vključeni v Kazensko ovadbo, za kakšne storitve kaznivih dejanj in predvsem, ali je bil na osnovi te vaše ovadbe že začet sodni ali kakšen drug postopek pregona zoper udeležene v sumljivih poslih?

Vkolikor sodni postopek še ni sprožen, vas prosimo za pravno razlago, zakaj po skoraj 4 letih stvar še vedno miruje in vaše pritožbe zaradi neaktivnosti ustreznega organa. Če pa sploh niste vložili kazenske ovadbe želimo vašo razlago, zakaj ste od tega odstopili kljub vaši uradni pisni napovedi in očitno zbrani dokumentaciji, ki kazniva dejanja nakazujejo? Iz nam dostopnega obsežnega gradiva je zelo nazorno, da v vseh postopkih prodaje Rimskih Term, skozi več kot 10 let, prevladujejo zgolj nezakoniti postopki.

Za dokumentacijo oziroma točne odgovore s priloženimi dokazi vas prosimo tudi iz razloga, ker je nekaj nelegitimnih postopkov že zastaralo,  preostala pa zastarajo najkasneje do konca letošnjega  leta. Mislimo, da si ta namerno zrežirana razprodaja zasluži odločne sodne postopke in se Sloveniji škoda povrne v celoti.

 S spoštovanjem

 Skupina Kazenska ovadba

 Lj., 16.7.2014