Članek
Poostrena varnost po Evropi
Objavljeno Nov 14, 2015

Po nočnih terorističnih napadih v Parizu se je več držav odločilo zaostriti varnostne ukrepe.

Italijansko notranje ministrstvo je na ulice Rima poslalo dodatne policiste. Strožji nadzor so uvedli na letališčih, železniškimi postajah, veleposlaništvih, bazilikami in pomembnimi spomeniki. Kot je znano, je odgovornost za teroristične napade v Parizu prevzela skrajna Islamska država in zagrozila z novimi. 

Belgija uvedla nadzor na mejah

Belgija pa je po napadih okrepila nadzor na mejah, še posebej na meji s Francijo. Prav tako so oblasti pozvale k pozornosti na večjih dogodkih v državi ta konec tedna, vendar pa stopnje pripravljenosti po njihovem ni treba dvigniti.

"Na mejah je bil znova vzpostavljen nadzor, še posebej v okviru tesnega sodelovanja s francoskimi oblastmi," je sporočil belgijski center za ocenjevanje groženj OCAM. Vendar pa stopnje teroristične ogroženosti po njihovem ni treba dvigniti, saj dogodki v Parizu po doslej znanih podatkih nimajo neposrednega učinka na Belgijo.

Barikade v Berlinu

Pogovori o varnosti potekajo tudi v Nemčiji, kjer naj bi se notranji minister Thomas de Maizieresestal s predstavniki varnostnih oblasti. Država je medtem poostrila prisotnost policije na nemško-francoski meji.

"Uslužbenci se predvsem osredotočajo na nadzor železniških povezav in letalskega prometa," je povedal tiskovni predstavnik policije. Potnih listov ne preverjajo, budno pa opazujejo, kdo vstopa v letala, je pojasnil.

Beri dalje...