Članek
Franc Kangler dobil redno zaposlitev v medijski družbi RadioTednik Ptuj
Objavljeno Oct 07, 2015

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler je redno službo dobil v medijski družbi Radio Tednik Ptuj, pod katero spada Štajerski tednik in Radio Ptuj. Zadolžen bo za izvedbo prireditev in EU projekte.

Franc Kangler je novo redno zaposlitev našel skoraj tri leta po tem, ko je zaradi vstaje v Mariboru moral odstopiti z mesta župana.

Izbran mend štirimi kandidati

Kot je za Večer povedal direktor podjetja Radio-Tednik Ptuj Drago Slameršak, se je Kangler prijavil na razpis, ki ga je družba izdala sredi septembra, in bil izbran med štirimi kandidati, ki so ustrezali razpisnim pogojem. "Delovno mesto je sistemizirano, gospod Kangler pa se je izkazal za najbolj kompetentnega med prijavljenimi kandidati. Pretehtale so njegove delovne izkušnje, poznavanje določenih funkcij, ki jih je opravljal v mednarodnem prostoru, in izkušnje s pridobivanjem EU sredstev, ki bi družbi lahko omogočile prijavo na evropske projekte."

"Zaradi mednarodnih izkušenj, ki si jih je pridobil v obdobju poslanca DZ, ko je bil član odborov in komisij, ki so zastopali Slovenijo v EU, in zaradi uspešno izvedenih evropskih projektov Mestne občine Maribor v njegovem obdobju, je primeren kandidat," je za STA dodal Slameršak. 

Beri dalje...