zelenjava-hrana

Malokdo razmišlja o energetskih poljih hrane, ki se jih da izmeriti. S Kirlianovo fotografijo je namreč možno narediti zelo zanimive primerjave energetskih polj prehrambenih živil. Primerjava ekološke in surove ter kemično in toploto obdelane hrane je pokazala bistveno razliko.

Kirlianova fotografija je znanstvena metoda, ki z visoko napetostjo oblikuje fotogram, ki prikaže energetsko polje objekta. Imenovana je po rusu Semyonu Kirlianu, ki jo je slučajno odkril leta 1939, odkar se uporablja za opazovanje aure oziroma energetskega polja. Poizkusili so primerjati tudi prehrambena živila.

Kaj so ugotovili?

  • Aura surovega kislega zelja je bleščala, polje kuhanega kislega zelja pa je bilo skoraj nevidno.
  • Toplotno neobdelano olivno olje je imelo svetlo energetsko polje, svinjska mast ga skoraj ni imela.
  • Pomaranče so imele bogato energetsko polje.
  • »Corn flakes« kosmiči so bili popolnoma brez aure.
  • Sveže ekološko jabolko je imelo močnejše energetsko polje kot konvencionalno jabolko.
  • Preverili so tudi, kakšno polje ima roka osebe, ki se prehranjuje s hitro prehrano v restavracijah in osebe, ki se prehranjuje s svežo ekološko hrano. Obrisa roke prvega ni bilo moč videti, auro drugega pa povsem jasno.

Surova ali presna hrana je prikazala dinamičen pretok žive energije, medtem ko je bilo pri kuhani hrani jasno krčenje in neravnovesje v energetskem polju. Takšno, kakršno ima bolan človek. Pri ljudeh se namreč aura spreminja, ko je človek zdrav ima običajno polnejšo in gostejšo auro, ob bolezni pa šibkejšo ali na določenih delih prekinjeno. Dokazali so, da ima surova in ekološka hrana največjo vsebnost hranil in živih encimov. Je živa. In živa hrana lahko tudi nam nudi življenje.

Pripravila: Ana Vehovar

Po navdihu: activistpost.com

Aura kuhane in surove hrane • Zdrave odločitve • Sensa.si

Malokdo razmišlja o energetskih poljih hrane, ki se jih da izmeriti. S Kirlianovo fotografijo je namreč možno narediti zelo zanimive primerjave energetskih...