Zgodovina je polna nadpovprečno kreativnih ljudi, ki so bili izjemno ustvarjalni in plodoviti celo svoje življenje in globoko v starost.

A nekoliko bolj nenavadni so morda tisti posamezniki, ki so svoja mlada in zrela leta živeli precej povprečna ali celo podpovprečna življenja, nato pa na starost 'vzcveteli'.

Med takšne 'latebloomerje' so se zapisala tudi zelo slavna imena, med njimi pa boste našli tako pisatelje kot slikarje, skladatelje in glasbenike, celo športnike in atlete.

Eden najbolj impresivnih slavnih zgledov, ki principu 'Nikoli ni prepozno!' več kot pritrjuje, pa je gospa Anna Mary Robertson Moses.

Gospa Moses je bila povsem srečna kot vezilja, dokler ji tega ni preprečil artritis. Leta 1935 je v starosti 75 let prvič v roke vzela čopič. Njene slike je leta 1938 v izložbi neke drogerije opazil pomemben zbiratelj. Razstava v newyorški galeriji je nato gospe Moses prinesla svetovno slavo.

Za razcvet kreativnosti ni nikoli prepozno! • Za navdih • Sensa.si

Zgodovina je polna nadpovprečno kreativnih ljudi, ki so bili izjemno ustvarjalni in plodoviti celo svoje življenje in globoko v starost.