Prodiranje v moč človekovih potencialov se je pri Aniti Kejžar Škulj zadnje leto zgostilo predvsem v raziskovanju visoko občutljivih ljudi. Takšnih, ki jih družba izriva ali pa označi za čudne, se težko vklopijo v splošne vzorce, naletijo nemalokrat na toliko ovir, da se marsikdo med njimi zapre, odneha verjeti v svojo pot – ali pa se celo zlomi.

Rešitev je opolnomočenje, beseda, ki jo Anita preudarno in namenoma rada uporablja in tudi jasno opiše: „To je več kot samozavest, stojiš trdno v sebi, ne da bi izpostavljal ego, to je naravna, sproščena samozavest ..."

Vzpostavila je Vibra spa, svoj lastni učinkoviti prijem za spopadanje s težavami, ki pridejo na pot takim ljudem. In kako jo vidijo drugi? „Daleč od povprečja, z neumorno silo, ki je vlekla njeno truplo, se je prebijala skozi notranje in zunanja ovire, da bi našla sebe." In kot spomni sama: „Že ljubi sošolci v osnovni šoli so mi rekli: parfumi so vedno v majhnih 'flaškah'!"

V Knjižnici Otona Župančiča (KOŽ) Mestne knjižnice Ljubljana se je začel nov, malo drugačen pogovorni cikel z imenom REČENO – STORJENO. Vodi ga Tadeja Zupan Arsov, vabi pa “goste, ki nas s svojim zgledom pripravijo v akcijo: od besed k dejanjem“. Naslednje druženje se obeta v sredo, 4. novembra, ob 18. uri, gostja bo Anita Kejžar Škulj. Tema pogovora – Zakaj se dobrim ljudem kar naprej dogajajo slabe stvari. Zveni znano? :)

Anita Kejžar Škulj je vodnica za osebna iskanja z lastno metodo Vibra spa. 4. 11. bo spregovorila o moči jasnovidnosti in visoko občutljivih ljudeh v ciklu REČENO – STORJENO v KOŽ-u 

ANITA KEJŽAR ŠKULJANITA KEJŽAR ŠKULJ, avtorica metode Vibra spa

„Človeka spajam s čistim virom, berem polje, sem kanal, vplivam na elektromagnetno polje. To ni mentalni odgovor, enostavno vem, kaj je čisti vir, od kod je, in kdo sem jaz v njem.“

Po opravljeni formalni izobrazbi za fizioterapevtko si je priskrbela dragocene mentorje, obiskovala delavnice, izobraževanja, pridobila številne certifikate za zdravljenje in couching, doma in po svetu. Od Barbare Ann Brennan, dr. Erica Pearla, dr. Aleksandra Šinigoja in ter nazadnje Heidi Sawyer, če naštejemo samo nekatere. Zdaj pa se je Anita Kejžar Škulj, kot pravi, postavila  v svoje čevlje in suvereno stopa po svoji poti – poimenovala jo je Vibra spa, spajanje s čistim virom. Lahko bi rekli – Namen na polno, kot je tudi poimenovala enega od svojih programov.

Kako prepoznate visoko občutljivo osebo?

Trudi se, da bi pristajala v kalup, da bi bila všečna, sprejeta, a tako sebe še bolj potaca. To so v osnovi čuteči ljudje, želijo dobro drugim, a kot jin in jang se pogosto rodijo v družino, kjer je čustvena hladnost, otopelost, ali pa dobijo izkušnje skozi zlorabe, alkohol, udarce oz. zlorabe tudi preko besed. Dinamika med čustveno otopelostjo in iskanjem topline je potem tisti notranji pogon, s katerim taka oseba išče nekaj več, brezpogojno ljubezen.

Kdo pa je na drugem polu?

Ta, ki zlorablja, ta, ki mu rečemo narcisoidna osebnost. Visoko občutljivi pogosto ne vedo, kje so njihove meje, in oseba, ki se jim znajde na poti, pohodi te meje, prav išče, kje lahko najde koga prikladnega za to igro dveh energij. Take osebe želijo imeti vseskozi pozornost, ustvarjajo konstantne drame, želijo, da jih vidimo, da so nekaj več. „Zavohajo“ visoko občutljive, ker imajo težave s samozavestjo, samopodobo, in pritiskajo točno na te tipke.

Je možno to šibkost vzpostaviti kot kvaliteto?

Svojo občutljivost lahko začneš obračati v plus, ko se zaveš, da imaš posebne kvalitete. Kot visoko občutljiv se lahko usposobiš, da vidiš globlji namen. Saj ne gre za napovedovanje prihodnosti, razvijanje šestega čuta je vstopanje v vedenje, je opuščanje strahu: ni te treba biti strah, ker veš!Enostavno – veš. Visoko občutljivi imamo to posebno možnost, da razvijamo talent jasnočutnosti, jasnovednosti, jasnoslišnosti, in to pretirano občutljivost spremenimo v plus.

Beri dalje....

Zakaj se dobrim ljudem kar naprej dogajajo slabe stvari? • Dogodki • Sensa.si

Prodiranje v moč človekovih potencialov se je pri Aniti Kejžar Škulj zadnje leto zgostilo predvsem v raziskovanju visoko občutljivih ljudi. Takšnih, ki...