Pa ne tiste z metlo in bradavico na nosu. Sodobna čarovnica je modra in samozavestna ženska, ki je v stiku z naravo, s svojim telesom in s svojimi močmi. Se sodobna čarovnica skriva tudi v vas?

Tisto grdo različico čarovnice si je izmislila patriarhalna in ženske moči boječa patriarhalna družba, skupaj s čedalje bolj duhovno razvito družbo pa se ponovno rojeva podoba čarovnice kot modre in duhovno poglobljene ženske, ki je pripravljena sprejeti svojo ženstvenost, svojo povezanost z naravo in naravnimi silami, ki vladajo v kozmosu, in ki je sposobna pogledati izza materialnih zidov, s katerimi smo se obdali ljudje in tako pozabili na duhovno razsežnost naših življenj.

Odkar vemo zase, so nas učili, da se moramo bati narave, njene prvinske moči in naših prirojenih duhovnih (naravnih) sposobnosti, ki so jih označili za mistične, okultne, parapsihološke in bog si ga vedi kakšne še, samo zato, da bi se jih bali. Toda sčasoma smo začeli spoznavati, da se prav v naravi in povezovanju z njo skriva ključ do uravnoteženega delovanja, bivanja in zdravega življenja.

Za mnoge ženske po svetu beseda čarovnica pooseblja sposobnost, da ponovno vzamejo vajeti svojih življenj v svoje roke in zaživijo v skladu s svojo žensko naravo in z materjo naravo, več podrobnih značilnosti, ki opisujejo sodobno vrsto čarovnic, pa najdete v naslednjih trinajstih točkah:

1. Povezanost z zemljo

Čarovnica je ženska zemlje, kar pomeni, da je že ob rojstvu podedovala njene naravne sposobnosti in moči, povezane z rojevanjem, preobrazbo, zdravljenjem in ponovnim rojstvom. V tem smislu je moč ženske povezana z močjo matere zemlje. Žensko telo se samo od sebe odziva na ciklus narave in luninih men, sodobna čarovnica pa iz energije narave črpa tudi svojo fizično in duhovno moč.

2. Modrost

Se drugi večkrat zatečejo k vam po pomoč ali nasvet? Jim po navadi znate svetovati, morda darovati kakšno posebno zel, kristal, amulet ali kaj drugega, kar jim lahko pomaga ali olajša bolečino? Se od vas poslovijo z novim upanjem v srcu in nasmehom na obrazu? Če je temu tako, potem imate vse potenciale čarovnice, ki deluje kot zdravilka in svetovalka.

3. Živeti z naravo

Živite blizu gozda, vode, večjega travnika ali pa se morda trudite v vsakdanjem življenju imeti čim večji stik z naravo? Glede na to, da sodobna čarovnica črpa energijo iz narave, je povsem samoumevno, da želi živeti blizu nje in njenih zdravilnih moči.

4. Nevihte

Mati narava svojo prvinsko moč izkazuje tudi prek neviht, ki so po navadi čarovnicam zelo pri srcu. Tudi vi čutite, da se v vašem srcu ob stiku z naravo odvija prava nevihta?

5. Povezanost z živalmi

Imate radi živali? Se vam rade približajo in se vam zdi skrbeti in živeti z živalmi nekaj povsem samoumevnega? Če do njih gojite sočutje, jim pomagate, se morda z njimi pogovarjate in razumete njihove zvoke, to pomeni, da posedujete podobno energijo kot živali in s tem mati narava. Torej ste narejeni iz pravega čarovniškega testa!

Beri dalje...

13 značilnosti čarovnice • Osebna rast • Sensa.si

Pa ne tiste z metlo in bradavico na nosu. Sodobna čarovnica je modra in samozavestna ženska, ki je v stiku z naravo, s svojim telesom in s svojimi močmi...