Zgodi se, da nas okoliščine pripeljejo do obupa. Do točke, ko se nam zdi, da pot naprej nima smisla. Lahko smo čisto blizu cilja, a preprosto ne moremo več naprej. Tu je 5 strategij, kako se soočiti s temi občutki.

1. Osredotočite se na dosedanje dosežke

Ko gledamo samo naprej, fokusirani na nove projekte, na naslednji cilj, ki ga moramo doseči, nas lahko še tako majhne ovire ali zavore pričejo neverjetno frustrirati. Zato je potrebno včasih narediti korak nazaj, da vidimo vse delo, ki smo ga že storili. Bodisi na obstoječem projektu, bodisi v naši karieri ali življenju do sedaj. Pot, ki smo jo prehodili je pomembnejša kot ta trenutek, ko se nam zdi, da gre vse narobe in želimo le opustiti te nedosegljive sanje. Poglejte sliko v celoti in jasno vam bo postalo, koliko moči je bilo potrebno, da ste prišli do tu, kjer ste danes. Zberite ponovno to moč in se podajte naprej proti ciljni črti.

2. Osredotočite se na tisto, kar lahko nadzorujete

Česar ne moremo spremeniti, moramo sprejeti. Za tisto kar lahko spremenimo, pa potrebujemo pogum. Modrost nam omogoči, da vidimo razliko med tistim, kar lahko in tistim, česar ne moremo spremeniti. Zato se ne obremenjujte s stvarmi, na katere nimate vpliva. Tisto, kar bo ostalo nespremenjeno ne glede na to, koliko energije, časa ali denarja vložite v željo, da bi se spremenilo, ne sme biti ovira na vaši poti. Osredotočite se raje na tisto, kar lahko spremenite, saj bo vse ostalo vodilo v nesrečnost in frustracijo.

3. Spomnite se "zakaj"

Ko se znajdete pred tem, da obupate, se ustavite in odgovorite na vprašanje "Zakaj?". Zakaj počnete to, kar počnete? Zakaj ste začeli to pot? Zakaj je to vam pomembno? Težave in ovire lahko zameglijo vaše razmišljanje o tem, kar počnete in zakaj to počnete. Očistite svoje misli - vrnite se na začetek, kjer boste našli strast, ki vas je vodila do tu, kjer ste danes.

Beri dalje...

5 načinov, kako se pobrati, ko čutite, da bi obupali • Osebna rast • Sensa.si

Zgodi se, da nas okoliščine pripeljejo do obupa. Do točke, ko se nam zdi, da pot naprej nima smisla. Lahko smo čisto blizu cilja, a preprosto ne moremo...