Bolj kot smo povezani s kozmično dušo, bolj smo inteligentni, veseli, zdravi, ustvarjalni, pogumni, odločni, samozavestni. Kot pravi latinski pregovor: Mens sana in corpore sano – Zdrav duh v zdravem telesu.

Telo in um, ki sta povezana z dušo, sta zdrava. Telo lahko primerjamo s trupom ladje, um z jadri in dušo s krmilom. Um in telo brez duše sta kakor jadrnica v nevihti brez krmila. Današnja družba posveča duši premalo pozornosti. Religije, katerih izvorni namen je povezati človeka z dušo, so v glavnem pozabile svoje poslanstvo, šola razvija predvsem logično mišljenje v okviru lineranega časa, politika pa se ne zaveda, da je edina pot iz krize, v kateri živimo, prebuditev kozmične duše v vsakem posamezniku. Duša je vir resnične inteligence, ki podpira in bogati življenje.

Meditacija je način prebujanja kozmične duše.

Vse kar počnemo s pozornostjo, je meditacija, kajti pozornost izvira iz duše. Pozorni smo lahko na dihanje, na tok misli in čustev, na hojo, na sedenje, na pripravo zajtrka, na vožnjo avtomobila, na kretnje, ki jih izvajamo med pogovorom, na veter, ki pihlja skozi krošnje dreves.Pozornost je najboljša preventiva proti izčrpanosti in depresiji. Ko smo pozorni, teče energija duše v um in v telo. Energija duše ima kvalitete miru, ljubezni, tišine in je 'kozmična baterija', iz katere lahko črpamo energijo za življenje. Duša sprošča in poveže um in telo v harmonično celoto.

Beri dalje...

Ko smo pozorni, teče energija duše v um in v telo • Duhovnost • Sensa.si

Bolj kot smo povezani s kozmično dušo, bolj smo inteligentni, veseli, zdravi, ustvarjalni, pogumni, odločni, samozavestni. Kot pravi latinski pregovor...