Budistični koncept karme determinira kakovost naslednjega življenja glede na naša dela v tem življenju. A čeprav naj bi karma delovala dolgoročno, se tu in tam zavemo, da lahko doživimo učinke karme že veliko prej. Tu so trije dokazi, zakaj se karmi ni pametno zameriti.

Neslaven požig plošč skupine The Beatles

John Lennon se je nekje sredi šestdesetih morda nekoliko nesrečno, predvsem pa precej provokativno - kot se za glasbenika morebiti celo spodobi - izrazil, da so Beatli že bolj popularni kot Jezus. Marsikdo je to razumel kot šaljiv citat, na verski radijski postaji KLUE v Longviewu v Teksasu pa takšnih analogij niso bili pripravljeni tolerirati. Odreagirali so nadvse ekstremno - 13. avgusta leta 1966 so organizirali masovno zažiganje plošč in spominkov skupine The Beatles. 

A že naslednji dan, na gospodov dan, v nedeljo 14. avgusta 1966, je med nevihto strela udarila v radijski oddajnik postaje KLUE, poškodovala vso njihovo radijsko opremo, direktor novic pa je ob sunku udarca strele celo izgubil zavest. Zdi se, da je nekdo tam zgoraj oboževalec Beatlov?

Razkrinkan politik

Nekdanji madžarski politik Csanad Szegedi je bil znan kot izredno anti-semitski politik, ki ni izpustil priložnosti za goreč govor proti Židom. Tekom svoje kariere pa so podatki iz preiskovanja ostankov taborišča v Auschwitzu razkrili, da so bili tam v času vojne zaprti Szegenedijevi stari starši. To je bil tudi dokaz, da Szegedi izhaja iz židovske družine. Ob razkritju tega podatka je Szegedi odstopil s položaja in se popolnoma umaknil iz politične scene.

Beri dalje...

3 resnične zgodbe, ki vas bodo prepričale v obstoj karme • Osebna rast • Sensa.si

Budistični koncept karme determinira kakovost naslednjega življenja glede na naša dela v tem življenju. A čeprav naj bi karma delovala dolgoročno, se tu...