Branje za tiste, ki vam magične zgodbe vlivajo moč in voljo do življenja

''Enaindvajseto stoletje je polno ljudi, ki so polni samih sebe. Čas za to, da svoje najintimnejše misli delimo s svetom oziroma popolnimi neznanci, še nikoli ni bil tako pripraven'' piše Irena Štaudohar v zbirki esejev, ki nosi sporočilo, da ima človek v svojem duhu in telesu vse predispozicije, da je dober človek.

Nima pa vsak predispozicij, da je dober pisec. Po številu blogov in kolumn sodeč ni malo tistih, ki menijo, da so njihove najintimnejše misli izjemno pomembne in jih je potrebno deliti s širšo javnostjo. Osvežujoče je v narcisoidnem času brati tiste, ki ne pišejo o sebi, temveč iz sebe. Ugled novinarstva vse bolj upada, saj vse več novinarjev pametuje o banalnih stvareh, namesto, da se sprašuje o pomembnih stvareh –o življenju, ljubezni, sreči, ustvarjanju, sočutju, samoti, spolnosti, čutilih.

Irena Štaudohar je žarek upanja, ki s svojimi prispevki posije v odprto srce in nahrani radovedni um. V zbirki esejev odpira kompleksne teme, ki temeljijo na najsodobnejših odkritjih in moralni psihologiji. Njeno pisanje je magično, čarobno in navdihujoče. In izvira iz knjig! V družbi, kjer se ljudi ne ocenjuje več le po dejanjih, temveč predvsem po tem, kako nastopajo pred drugimi, je Magija za realiste darilo. Ne le za realiste, temveč tudi za večne romantike, ki verjamemo, da romantična ljubezen obstaja. Od nekdaj, je prepričana varuhinja zaljubljenosti in ljubezni: ''Mislim celo, da je zaljubljenost treba varovati, ker postaja vedno bolj ogrožena. Izginja. V času družabnih omrežij, ki so glavni prostor za spogledovanje, se željni ljubezni obnašajo podobno kot potrošniki; izbirajo, imajo jasne kriterije, si premislijo, se naveličajo, pozabijo in brez zaljubljenosti ter pozneje občutka izgube si že takoj izberejo novo ljubezen, kajti ponudba, se zdi, je res velika.

Beri dalje...

Irena Štaudohar: Magija za realiste • Za navdih • Sensa.si

Branje za tiste, ki vam magične zgodbe vlivajo moč in voljo do življenja