Članek
Vsakoletni koncert Avsenikov ....
Objavljeno Oct 07, 2015

Spoštovani,

pošiljam Pobudo, ki jo je podpisal g. Ivan Sivec, se z njo v celoti strinjam in jo podpiram.

TV Slovenija naj vsako leto ob božiču (morda na štefanovo) pripravi koncert Avsenikove glasbe z velikim simfoničnim orkestrom v Cankarjevem domu ali pri Jožovcu. Koncert naj prenašajo vse tiste televizijske postaje, ki imajo Avsenikovo glasbo radi. Teh zagotovo ni malo. Koncert naj bo nekaj podobnega kot dunajski novoletni koncert. Priredbe bi z lahkoto pripravil Slavko Avsenik ml. (in morda še kdo), RTV Slovenija orkester ima, prenos s slikami lepot Slovenije bi bil koristen za vse nas. Nujno bi morala pristopiti tudi Turistična zveza. Boljše promocije skorajda ne more biti. Nekaj podobnega se je pred leti že začelo, vendar očitno s preslabo organiziranostjo, zato so podobni koncerti padli v vodo.

Na potezi so torej gospa Biziljeva ter gospodje Fili, Lampret in Galunič. Izgovor, da ni denarja, seveda ne vzdrži. Denarja je vedno enako, le različno je razporejen. Treba ga je torej razporediti na pravo mesto: v dobro ljudi, Slovenije, Evrope. Prenos zadnjega slovesa od Slavka Avsenika je pokazal, da RTV SLO vsekakor zna hitro in kakovostno ustreči gledalcem in poslušalcem. Seveda pa bi bilo pametno s prvim rednim koncertom iz domovine Avsenikove glasbe začeti letos.

Priprave naj bi torej stekle takoj, posebno ustvarjanje priredb in snemanje lepot Slovenije na podlagi Avsenikove glasbe.

 

Pošiljam odgovor na vprašanje Saša Lapa (17. JULIJ 2015)

ODGOVOR RTV SLOVENIJA:

Glasbena produkcija RTV Slovenija se je nemudoma odzvala na programsko pobudo g. Ivana Sivca in je sprva bila pripravljena v Cankarjevem domu izvesti koncert Avsenik s Simfoniki že jeseni 2015, vendar se je po sestanku z družino Avsenik (Grega in Slavko ml.) odločila, da podpre bolj smelo zamisel koncerta na Kongresnem trgu v Ljubljani v juniju/juliju 2016. Na strani RTV SLO so sedaj dogovori z morebitnimi koproducenti (MOL, Festivalom Ljubljana) in morebitno iskanje tujih TV koproducentov.

PJ

Nudimo posojilo od 1.000.000 € (borut.martin@gmail.com) Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplačevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : borut.martin@gmail.com