Članek
Z EVROM SO KRIŽI IN TEŽAVE - PRIHAJA NOVA GLOBALNA FINANČNA KRIZA
Objavljeno Apr 28, 2015

Reševanje evra je v veliki meri krivo za uničenje življenja več kot deset milijonov ljudi. .. Valuta, ki jo je treba nenehno reševati, pač ni kvalitetna valuta. ... Samo zlom je rešitev! ... Evroobmočje združuje države, ki se precej razlikujejo po stopnji gospodarske razvitosti, da o izjemnih razlikah na področju politične kulture, mentalitete itd. sploh ne razpravljamo ... pravzaprav uničuje rast in blagostanje v državah članicah, saj jih utesnjujejo v prisilni jopič skupne denarne, posledično pa tudi proračunske politike.

Končni rezultat je katastrofalen: huda javnofinančna in posledično gospodarska in socialna kriza v manj razvitih južnih članicah evroobmojčja na čelu z Grčijo, vse ostrejša nesoglasja med članicami, pandemična brezposlenost zlasti med mladimi,... vzpon političnih skrajnežev, ki ogrožajo same temelje demokracije.

Reševanje evra, katerega ključni element je strogo proračunsko varčevanje, v veliki meri ... krivo za uničenje življenja več deset milijonov ljudi v Grčiji, Italiji, Španiji, na Portugalskem in Irskem, pa tudi v drugih članicah evroobmočja, kot sta Francija in Belgija. ... In kaj so iz naše države naredili?! ... 

Javno finančne, gospodarske in socialne razmere v večini članic evroobmočja tako kritične, da je zgolj vprašanje časa, kdaj bo prišlo do dokončnega popada evra.

Kritične razmere tudi zunaj EU. ... Tudi razmere v treh največjih neevropskih ekonomijah, ZDA, Kitajska in Japonski, so vse prej, kot rožnate. ... Celoten ameriški javni dolg dosega neverjetnih 61 bilijonov dolarjev. 

In kaj sledi? ... Bliža se dokončen svetovni finančno-gospodarski zlom.  ... Na pragu!