Članek
Premagovanje življenjskih ovir
Objavljeno Jan 11, 2015

Premagovanje življenjskih ovir je tvegano dejanje, saj jo skoraj ob vsakem padcu odnesemo s kako prasko, modrico, ali celo polomljeno kostjo, ljubezen pa nam padec pomaga ublažiti in celo pozdravit. Nič ni boljšega kot občutek, da je v bližini nekdo, ki nam bo pomagal ozdraviti rane, če bomo padli in  si razbili kolena.

Vendar pa ima zgodba tudi slabo plat. Ena stara pesem pravi:  "Vedno prizadeneš tistega, ki ga ne bi hotel raniti za nič na svetu."  .. Ja, žalostno a resnično. ... Po mojih izkušnjah, ko poslušam druge ljudi in ugotavljam, da ... bolečine ne povzroča ljubezen,...  pač pa nesposobnost, da bi jo izrazili. ... Ironija je ta, da je največja ovira, ki bi jo morali v življenju premagati, komunikacijski zid med dvema partnerjema.

Če ljubezni ne znamo jasno izraziti, se bo težave pred nami nagrmadile kakor kamniti zid.

Z ljubeznijo je mogoče doseči prav vse, saj lahko premaga socialne in rasne razlike ter nas med seboj poveže. Ljubezen premaga težave, dvome in razlike, ki nas ločujejo, skratka, ljubezen premaga vse. ... Iz nje se rodi sočutje, tolažba, je skrbna in vedno zmaga. Gradi trdne mostove in nam omogoča, da se razvijamo in duhovno rastemo, a če jo hočemo zares izkusiti, se moramo najprej naučiti ljubiti.

V sodobnem času, ko postajajo odnosi me ljudmi vse bolj zapleteni, moramo znati prisluhniti željam in potrebam svojega partnerja, pa tudi prijateljev in zancev.

Smešno je, da je največja ovira, ki jih moramo v življenju premagati,... ravno pomanjkanje odkritega pogovora med partnerjema. ...  Če zakonca ljubezni ne znata izraziti na primeren način, bo med njima zrasel visok, nepremagljiv zid.

Življenje postane veliko lažje, če ljudje skrbijo en za drugega in svojo skrb pokažejo tudi z dejanji.