Članek
Venera v znamenju Leva – drznite si izstopati
Objavljeno Jun 15, 2015

Na vzdušje tega poletja bo v veliki meri vplival tudi prehod Venere skozi znamenje Leva. Znamenje Leva bo za kratek čas zapustila v sredini julija, vendar se bo zaradi retrogradnega gibanja vanj vrnila v avgustu in bo tam ostala vse do začetka oktobra.

Kadar so planeti v znamenju Leva, se veselimo življenja, smo igrivi in željni uživanja. Energija Leva je širokosrčna, velikopotezna in optimistična. Pod vplivom te energije se pojavi težnja po uveljavljanju in pridobivanju pozornosti. Poveča se nam kreativnost in ustvarjalnost. Želimo biti in narediti nekaj posebnega, kar bo poudarilo našo edinstvenost in na kar bomo ponosni. Samopotrditev in večjo samozavest skušamo pridobiti s spogledovanjem in flirtom.

Negativne lastnosti, ki jih lahko prinese na plan prehod planeta skozi znamenje Leva, pa so egoizem, narcizem, bahavost, zahtevnost, ošabnost in gospodovalnost.

Prehod retrogradne Venere skozi znamenje Leva nas bo soočal s ponovnim vrednotenjem tega, kar nam je všeč in kar imamo radi. Ta proces notranjega iskanja harmonije in ravnotežja ima lahko močan vpliv na naše odnose. Odvisno od tega, v kakšnem stanju so trenutno naši odnosi, jih retrogradna Venera lahko omaja ali pa utrdi. Poglobite se vase in odkrijte, kaj so vaše vrednote in kaj je za vas pomembno. Za  konkretne odločitve in spremembe pa raje počakajte na čas, ko se Venera vrne v direktno gibanje.

Ker Venera med drugim vlada tudi denarju in financam, se v času retrogradnosti izogibajte večjim nakupom, hazardiranju, kot tudi nenadzorovani zapravljivosti.