Članek
Mars ponovno aktivira aspekt Uran Pluton
Objavljeno Mar 11, 2015
Aspekt, ki vpliva na radikalne spremembe zadnjih nekaj let

V naslednjih dneh  bomo pod vplivom izredno stresne in intenzivne energije. Napetost aspekta med Uranom in Plutonom, ki  od leta 2012 povzroča nemire in teži k spremembam tako sveta kot posameznikov, je s svojo vzkipljivo in eksplozivno energijo še povečal Mars v Ovnu.

Aspekt bodo močno čutili vsi tisti, ki imajo planete ali občutljive točke horoskopa med 12 in 15 stopinjami kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog).

Če imate planete ali občutljive točke na teh stopinjah, zadnji dve leti čutite močan pritisk, ki vas sili k radikalnim spremembam na določenih življenjskem področju (odvisno od tega, katera področja aspekt aktivira v vašem rojstnem horoskopu). V teh dneh lahko pričakujete ponovno soočenje z življenjskimi temami, ki potrebujejo preobrazbo. V procesu preobrazbe mora staro umreti, da bi se lahko rodilo novo. Potrebno je iti skozi preizkušnjo smrti in prerojenja. Ta proces pa zna biti zelo boleč in je običajno povezan s pomembnimi življenjskimi krizami. Kako močna bo kriza, je odvisno od tega, kako znamo opustiti staro in se prepustiti toku spremembe. Če spustimo stvari, ljudi, čustvene ali miselne vzorce, se ob tem sprosti ogromno energije, ki jo lahko koristno uporabimo za preporod.

Na kolektivnem nivoju povečanje napetosti tega aspekta prinaša nenadne izbruhe agresije, upore in povečanje maščevalnosti ter fanatizma. Pričakujemo lahko tudi potrese, izbruhe vulkanov in zopet povečano število nesreč, še posebej letalskih.

Med državami, ki bodo močno čutile ta aspekt, sta ZDA in Rusija, tako da se bo njun spor v obdobju tega aspekta stopnjeval in zaostril. Prav tako sta močni napetosti aspekta izpostavljena tudi oba predsednika  držav.

Zaostrovanje se stopnjuje na vojnih področjih Ukrajine. Pričakujemo lahko povečano dejavnost ISIS, katere nastanek sovpada z aspektom Uran Pluton.

V slovenskem horoskopu je aktivirana opozicija med Merkurjem v Raku v sedmi hiši in Neptunom v Kozorogu v prvi hiši. Merkur je vladar šeste hiše, ki je v mundani astrologiji hiša zdravja, zdravstva, vojske in delavcev. Pod domeno devete hiše pa spadajo vera, pravo, kot tudi visoko šolstvo. Iz dogodkov zadnjih dni  je že čutiti napet vpliv tega aspekta, ki pa se bo stopnjeval in večal v naslednjih dneh.

Ta ekstremno napet aspekt  malo omili harmoničen aspekt med Jupitrom in Uranom, to je aspekt, ki  v svoji pozitivni manifestaciji prinaša možnost rasti in napredek. Vendar moramo biti pozorni, saj  tako močna ognjena kombinacija planetov lahko povzroča tudi vročičnost, prenagljenost in nepremišljenost.