Članek
Podružnica moskovske univerze Lomonosov v Kopru in velek napredek za Slovenijo!
Objavljeno Nov 22, 2017

Prav vesel sem tega napredka v Sloveniji!..., taki projekti nam zagotavljajo še tesnejše in povezovalno pristnejše odnose z Rusijo, kar ni za zanemariti. Rusija se veliko bolj zaveda, kaj vse zgodovinsko povezuje oba naroda?..., stoletne vojne, iskrena pripadnost do naroda slovanov!... in oni to nosijo v veliko večji zavesti, kot mi Slovenci.

V njihovi zavesti to živi in se ne pozablja na korenine narodov. Mnogi pri nas se ne zavedate, koliko nam je naklonjena Rusija in da smo edini od držav evropske skupnosti, do katere gojijo še naprej korektne odnose in nam niso, nič manj naklonjeni, kot pred tem, ko smo se povezali z EU in NATOM. No tukaj pa moram pohvaliti tudi G. Erjavca, kot zunanjega ministra, ki še posebno z Rusi goji pristne in iskrene prijateljske odnose med nami, kar pa je v čistem nasprotju z našim predsednikom Pahorjem, ki ga Rusija še zdaleč ne jemlje resno!..., igračka pač!

Vse kar imamo z Ameri, na vse to gledajo, kot neizkušenost, ne zrelost in neznanje naše politike, ki naseda mafiji in če bi se naša džava znašla v težavah, bi nam Rusi prej priskočili v pomoč, kot Ameri, zapomnite si to za vekomaj! Lepo bi bilo, če bi se rodil z njimi še kak tako dober projekt, kot je ta z univerzo.
Gospodarsko smo z njimi zelo dobro povezani in na tem področju se ni za bati, da bi nazadovali, prej obratno!..., vseeno pa se je potrebno do tega prijatejskega naroda obnašati še naprej korektno in prijateljsko na nivoju zaupanja, biti z njimi čimbolj povezovalni na vseh področjih.

Rusija je bogata dežela in še tisoč let ne bo toliko izčrpana, kot je Amerika že sedaj, njihovo ozemlje je polno naravnih dobrin, ki pa jih bomo deležni tudi mi, če bomo pametno razmišljali in ne, kot to trenutno počne naša politika in oblast.

Sam osebno nisem bil nikoli pristaš EUniji, še manj, da se povežemo z NATOM. Naš narod se ne bo nikakoli stoodstotno vklopil z narodi, s katerimi smo trenutno v povezavi in čas bi bil, da pričnemo kot slovanski narod razmišljati malo treznejše in razsodnejše, kot to počne današnja politika in oblast. V EU. ni naše prihodnosti, še manj simpatizerstvo z Američani, ki so angleških nazorov- porekla in zelo daleč od Slovanov, kamor sodimo mi...