Članek
Stari politiki in razne mafije lobijev, zavirajo, da stopijo v politiko mladi in strokovni državljani!
Objavljeno Aug 14, 2017

- zapis in objava: Marijan Lokatelj

Niso nam okradli samo tovarne, gozdove, banke, plače in pokojnine, okradli so nam našo identiteto naš svet in cilje katere smo imeli ob osamosvojitvi. Ne bi komentiral stanja v tej državi, praktično govorimo o korupciji, klientelizmu brezvestnih politikov in novodobnih menedžerjev, kateri polnijo svoje žepe, ter jim malo mar za naše dobro. Moje osebno mnenje je da bi vsi oblastniki in politiki (brez izjem) morali na naša delovna mesta, ter prejemati naše pokojnine- edino tako lahko vidite kako izgleda preživetje!

Na oblast pa nova generacija perspektivnih gospodarstvenikov, ljudi ki vedo kaj se mora spremeniti da se potegne ta voz iz gnoja! Mislim da svet stoji na mladih, samo zaupati jim je potrebno, jih vzpodbuditi, jim pomagati da se vključijo v ta sistem, ter ga naredijo malce drugačnega prijaznega do malega človeka ter nam tako povrnejo upanje na boljše čase! Mandat pa ni nekaj kar je večno in samoumevno za posamezne izbrance!

ODGOVOR NA ZAPIS

Okradli so nas vsega, marsikomu tudi dostojanstva, uničili to deželo po dolgem in počez, uničili tovarne, gozdove pa podelili RKC, po bankah naredili take minuse, da bodo to plačevali še naši vnuki, kar pa se ni končalo ni z to vlado, pa čeprav je toliko obljubljala, okradli so tudi pokojninsko blagajno in upokojence prikrajšali normalnih pokojnin za več let. Še veliko se da napisati, pa naj bo za enkrat dovolj.

Menim, da smo jim dovolj dolgo popuščali, nasedali njihovim lažem in čas je, da nam prenehajo v predvolilnem času servirati same laži, kaj vse bodo naredili. 26 let je bilo dovolj in dovolj je tudi nam vseh teh samovšečnih skorumpiranih fac, katere gledamo že vsa ta leta po raznih političnih funkcijah in v parlamentu, kako se nam v brk smejijo in izkoriščajo na vsakem koraku, narod pa trpi še kar naprej. Kot si napisal in tudi in sam se že ponavljam!..., potrebujemo nove obraze iz strokovnosti na vseh področjih, v gospodarstvu, v ekonomiji, trgovine in na izmenjavah blaga, ki ga izvažamo in uvažamo.

Potrebujemo sposobne ministre na vseh resorjih, tudi take, ki bodo znali poskrbeti za uravnotežene reforme, katere so v zaostanku že nekaj let. Ni na enem področju pa jih vse dosedanje vlade niso bile sposobne rešiti, ne pokojninske, ne v zdravstvu, šolstvu in nikjer, pa kjer koli so se je že lotili, jo ne znajo dokončati… Zakaj tako?..., zato, ker so v ozadju razne mafije lobijev, ki še vedno zategujejo svoje vajeti. Vsega tega mafijskega sranja, se pa ne bo moč rešiti v tem sistemu neoliberalizma, ni šans!..., kaj ni bilo že dovolj vsa leta raznih poskusov, situacija pa se nikakor ne spremeni?

Kaj vse je obljubljal Cerar in njegova nova strankarska skupina samih diplomirancev, profesorjev, ki nas je nasrala do obisti. Koliko glasov so si pridobili na lažnjivih obljubah in kaj imamo danes od vse te elite izobražencev?..., eno samo ljubo sranje, žal, da moram uporabiti take izraze, žal! Omenil si tudi mlade obraze v politiki, ja!..., na to tudi jaz že opozarjam nekaj let in nihče ne prisluhne. Zakaj, ta stara ne sposobna politika ne pusti mlade in sposobne v ospredje, Boh nedaj, da bi en mlad človek smel predlagati nekaj novega pri bilo kakem projektu ali se podal v pogovor na višjem nivoju politike, to naj bi znali pri nas le stari izkušeni politični posranci, ki so nam zapravili vse, kar je bilo dobrega v tej državi in še danes nam iz parlamenta serjejo po glavah, banda!

Marjan, mladi bodo prišli do prave veljave v tej deželi in svoje vizije bodo lahko razvijali, ko se pri nas zamenja družben sistem in da oblast prevzame ljudstvo!..., vse dokler ne bo narod sprejel tega dejstva in razčistil v svojih glavah, bo še vedno tako hudo, pa naj mi trobimo kar hočemo. Kako pa naj pri nas v tem strankarskem sistemu prevzamejo mladi neke odgovornosti, kako?..., saj jih vendar nihče od starih samovšečnežev ne pusti blizu.

Vse stranke imajo nekaj podmladka, izmed teh pa vsaka stranka izbere na čas vsakih volitev po enega, kvečjemu dva mlada, jih prav fino zdresirajo in pripeljejo v parlament. Delati in trobiti pa morajo po zahtevah vodij strank, kako naj potem na političnem odru zaživijo mladi talentirani in strokovni politiki?..., teh šans nima naša mladina in jih tudi ne bo dobila nikoli, vsaj dokler nam bo za vrat dihal umazan sistem strankarskih neoliberalov in mafija lobijev!

eh ja, heeeeee...

Brez skrbi, Mukro prihaja!